Vali Ron DeSantis'in, sosyal medya yasasını imzalaması ile 14 yaş altı için sosyal medya tamamen yasaklanıyor. 14-15 yaşındakilere ise ebeveyn izni zorunluluğu getiriyor. Yasa önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Sizce diğer yönetimlere örnek olur mu?

Vali Ron DeSantis'in, sosyal medya yasasını imzalaması ile 14 yaş altı için sosyal medya tamamen yasaklanıyor. 14-15 yaşındakilere ise ebeveyn izni zorunluluğu getiriyor. Yasa önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Sizce diğer yönetimlere örnek olur mu?

Bence de yaş sınırı olmalı insan büyüdükçe daha bilinçli biri oluyor ve ergenlik dönemi hassas dönemler kişiliğin yavaş yavaş oturmaya başladığı hatta öyle demeyelim de, kişiliğin oluşmaya başladığı dönemler diyelim. Bu zamanlarda özellikle sosyal medya vb. mecralarda, bilindiği üzere her tür insan var. Her yaşta ve türlü kişiliklerde, olumlu ya da olumsuz davranışlar sergileyenler olabiliyor. Kişiliği oturmamış, kendini kötü yönde yetiştirmiş veya kötü yetiştirilmiş insanların da bu mecraları kullandığını düşündüğümüzde, ergenlerimizin, çocuklarımızın s*istimal edilmesi Allah korusun, an meselesi. İyi ve güzel bir karar, aklı başında bir karar, birçok olası kötülüğü de önleyebilecek nitelikte bir karar olmuş. Bravo diyorum, bravo.
Allah aşkına sadece sosyal medya mı kötü örnek oluyor? Çocuk tacizleri heryerde sadece sosyal medya da değil onu geçtim müstehcen görüntü görmektense kasıt bazı karakter yoksunlari sokak falan dinlemiyor çıkarıyor şeyini sosyal medya yasaklamasindan önce bunları engellesinler bence
Bu yasa acilen bizde de olmalı hatta yaş sınırı birazcık daha artırılarak. Tiktok yasaklanmalı en başta. Yeni nesil gelecek için hiç umut vaat etmiyor maalesef. Belki bu uygulama buna da çözüm olur.
Özgürlüğü ne kadar kısıtlarsan, buna karşı çare de daha fazla üretilir. Bu sitede bile 18 yaş sınırı var, kayıt olurken 18 diye seçip giriyorlar. Neyi değiştirir ki...
Cevap
40Cevap
Bence olabilir evet ama yine de kullanırlar zaten
Türkiye için 40 ve üstüne yasak gelirse süper olur.
Evden başka kocaya kaçma azalır
Dolandırılma azalır
Çarpık ilişki azalır
Aldatma azalır
Kaybolma azalır
Taciz azalır
Tecavüz azalır
Kuma getirme azalır
Enişteye atlama azalır
Kaynına kayma azalır
Heeeellaaaalllllllll
Belli bir yaşın üstünde olanlarada gelse bu yasak keşke Öncelik Türkiye'ye
instagram video
Evet bence de böyle bir şey olmalı ne yedüğü belirsiz insanlarla internetten konuşup yüz yüze gelmeden sevgili oluyorlar abuk sabuk resimler gönderiyorlar o yüzden 14 yaş altı kesinlikle olmalıdır
5 6 yaşında bilgisayardan Facebook oyunları oynardım ve internet ortamın işlerde kendini geliştirmeye 11 12 yaşlarında başladım ve 14 15 yaşında internetten para kazanmaya başladım azda olsa interneti bildikten sonra her şey kolay yaşla alakası yok
Çok güzel bir karar olmuş darısı Türkiyenin başına diyelim çocukları kandiramasinlar böylelikle bian önce gelse keşke
Sigara ve alkol de 18 yaşından küçüklere yasak ama bir şekilde kullandıklarını görüyoruz. Caydırıcı cezalar olursa belki kullanımı azalır.
Olmali. Cok yerinde olmus. Kucuk yasta ellerine telefonu alip kucuk yastan telefonkolik oluyorlar sonra. Turkiye ye de gelse keske.
Kesinlikle olmalı.
İyice kafayı yedi millet doğar doğmaz iki günlük bebeğe instagram tıktık aciolar
Bizim ırk, insan gibi kullanmayacağına göre tabi ki olmalı :)
Evet, sosyal yazılımların yaş sınırlaması olması gerektiğini düşünüyorum, bu da iyi bir şey
Evet kesinlikle katılıyorum. Ülkemizde de bu yasa getirilmeli.
Olmalı... Darısı Türkiye ye demek isterdim ama sözde 18 yaş altına sigara satmak yasak dinleyen kim.
Kesinlikle zorunlu olması gereken bir uygulama. operatör tarafından da kısıtlama imkanı olmalı
Kesinlikle olmalı. 15 yaş ve üzeri kısıtlaması gelmeli.
Evet mantıklı bence çocuk gelişimi için çok uygun olmadığını düşünüyorum bende özellikle
bencede olmalı su sitedeki ergenleri gördükçe anlarsınız
Kesinlikle doğru bir karar. Umarım Türkiyede de uygulanır.
bence yerinde bir karar olmuş burada da olması gerekir
Çok mantıklı lise 2ye kadar girmeseler daha iyi olur
Her türlü teşviki ver, olabildiğince özendir sonra yasakla. He aynen sonra da iki arada bir derede bıraktığın halkı suçla.
Kesinlikle olmalı. Orada 14 se burada 20 olmalı en az gerçekten yeni nesilin aklı yok çünkü.
Bence baya iyi türkiyede de böyle olması gerek
Bence liseyi bitirene kadar ommali kesinlikle...
Evet olmali. 10 yasinda cocugun ne isi var sosyal medyayla
Bence tamamen yasaklanmalı.
Hesap açmak için tarihi değiştirirse?
bence olmalı yaş sınır
Doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum
kesinlikle sınır olmalı
Kesinlikle olmalı veya ebeveyn kontrolünde olmalı
Evlilere de yasak olsun
Hahaah neden hep evliler mi yazıyor
Evet
Dikkat et kendine demek ki güzel birisisin
Güzelim zaten
Bir şey demedim güzel olduğunu tahmin ettim sadece
Mantıklı
18 olmali
Amerika gibi biryerde elzem
saçma
yine kullanirlar
Aynen yasak olmalı
Olmalı tabiki
Darısı Türkiyeye
Olmalı
17 bence daha fazla mantıklı
O kadar doğru bir karar ki ayakta alkışlıyorum
E tabikide
Öok mantıklı
Arap bu konuda bende kararsizim bak.
Olmalı
14 değil 18 yaş altı da kullanmamalı
Çoluk çocuk dolu etraf. Acilen düzenlenmeli.
Çok güzel karar 👌
Olmalı
Müq olmuş
Keşke bizdede böyle bilge olsa
14 az 18 yaş olsun
Bence olmalı
Çok mantıklı
Sınırlı olmali
Yerinde bi karar
Olsa güzel olur
Enguzeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?