Bugün 18 Mart diye milli duygularım kabardı. Resim paylaşamıyorum ama 13 yaşında Türk kızı Hayriye yunan askerleri tarafından tecavüz edilip çenesi el bombası ile parçalandı. Savunulan it oğlu it ise keşke yunan galip gelseydi diyor başka bir kaynakta ise bir Türkü yunan askeri arkadan tutuyor önden başka bir asker Türkün fesine haç çiziyor bunların hepsi gerçek kaynaklarda bulabilirsiniz aynı şekilde megola idea adı verilen manyaklık yüzünden parçalanan onlarca masum Türk var ve siz bu İngiliz ajanı keşke yunan galip gelseydi diyen popcornu savunuyorsanız pes yani. Ne mutlu Türküm diyene!🇹🇷 Ruhları şad olsun şehitlerimizin ve Atamızın 🤍
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Türkiye'de maalesef cahilden bol bir sey yok. Bunlarda 100 seneden beri aynen bu cahileri Tarihsel palavralari ile hedef aliyorlar iste.
Deli Kadir bu cahileri senelerce sömürüp zengin olmustur, bunlarda bunun her dedigi sacmaligi inanan ezik kompleksli yobazlardan ibaret.
Sabahtan beri birisine anlatmaya çalıştım anlamıyor hatta yeni kaynak ve bilgiler sunmama bile şikayet ediyor tek dediği şey Atatürk diktatör, yarım akıllısın cevap bulamıyor tabiki
Hepsi böyle koyu cahil. Hayatlarinda bir kitap okuduklarini sanmiyorum. Sosyal Medyada bir yobaz kafasindan bir seyler sacmaliyor bunlarda sosyal medyada gördügü her seye inaniyorlar iste.
Bak yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen o adam yunan zulmü diye kitap yazdığında senin baban bile daha doğmamıştı ayrıca Türk katili venizelosun kimi nobel barış ödülüne aday gösterdiğine bir bak ailemin yarısı şehit demişsin sana kötü bir haberim var savunduğun adam şehitlere vadedilen o güzel makama inanmıyor çanakkale cephesinde fransız sevgilisine yazdığı mektuplarda bunu görebilirsin.
Ablam beğenmiyorsan kuruduğu ülkeyi terk et bak Afganistan var, iran var, Pakistan var seç beğen al. İnanmıyor olabilir ki bunu nereden biliyorsun töbe haşa Allah mısın yine aynı şekilde Allah bile kullarım ben size cüzzi irade veriyorum seçim sizin dinde zorlama yok derken siz kimsiniz ki karışıyorsunuz ben de bir Müslümanım. Yukarıda ben yazdım zaten venizelosun Atatürke Nobel barış ödülü verdiğini niye verdiği falan gayet biliyorum gündemden bir örnek vereyim o yazdığı yunan zülmü kitabı için eylem tok bilirsin yazar ve Tweeteri de malum en hümanist en insancıl insan yazılarında sonuç olarak yazdıkları gibi mi hayırr Fransız sevgilisi demişsin Osmanlıyı çok seversin sen (ben de severim atalarımı) padişah eşlerine ve ırklarına bir bak istersen
Şehitlere yazmışsın, şehitlerimize yazamamışsın bugün 18 Mart anlayana.
Yaşım da ilgilendirmiyor ben 14 yaşında bile ülkemizi yurt dışında temsil eden bir bireydim zaten erken olgunlaştım yani akıl yaşta değil başta ayrıca.
Yukarıdaki önermeme bir örnek daha çocuk diye küçümseme. (baştaki cümlen " yaşın kaç bilmiyorum ama." için geçerli) 15 yaşında cephede şehit olanların yaşı da büyük değildi ama kalbi kocamandı
Sen baya bir ön yargılı bakmışsın yaşın kaç bilmiyorum demem onu küçümsediğim anlamına gelmez bende çok büyük değilim ayrıca dinsiz olduğunu ben değil kendi söylüyor bizzati el yazılarında kurana safsata diyor ve daha bir sürü hakaret kendinde araştırabilirsin tabiki inanmayabilir bunda hiç bir sıkıntı yok ama açıkça inanmıyorken hatta islamdan hoşlanmıyorken neden müslüman gibi davrandı onu merak ediyorum ayrıca kurduğu ülke demişsin rejim değişikliği ülke kurmak olmuyor bitanem ben öz vatanımda yaşıyorum hiç bir yere gitmeğe niyetim yok bugünde yıl dönümü olduğu gibi binlerce atamızın mirası bu topraklar bize
Peki ablam bak çok güzel nazik şekilde yazmışsın yukarıdaki şahıs gibi küfür ya da hakaret yok bunu çok sevdim lakin bu adam bayağı belli İngiliz ajanı mesela kenan evren bunu vatandaşlıktan çıkardığı zaman niye islam ülkeleri değil de ingiltereye gitti? Neyse oruç acacağım sonra yazarım
Bende teşekkür ederim hayırlı iftarlar benim içinde dua et lütfen
Ettim merak etme. Allah iyi insanların arkasında olsun, devletimize milletimize zarar vermesin. Bugün 18 Mart ayrıca ailecek şehitlerimize ve Atamıza dualar ettik.
Türkiye Cumhurriyeti bir rejim degisikligi degil, yeni bir devlettir. Atatürkün sadece rejim degistirdigi, sacmaliktan ibaret oldugu gibi, Atatürkü kücülmek icin yobazlar tarafindan uydurulmustur.
Amin. duan için ayrıca teşekkür ederim ama atamıza dua ettik demişsin bahsettiğin Mustafa kemal paşaysa sana şunu söyleyeyim peygamberimiz gayrimüslim bir şekilde ölen bir yakını için dua etmek istediğinde hemen ayet iniyor ve ne sana nede müminler yakışır diyerek tenkit ediyor müslüman olduğun için bu senin içinde geçerli belki haberin yoktur diye söylemek istedim
@Besiktas256 bu yorumuna Hüseyin Nihal Atsızın Orkun dergisi 21. sayısında dediklerini okumanı rica ediyorum zira tam anlamıyla içimden geçenleri ifade etmiş
Ben Nihal Atsizin dediklerine neden bakayim ki? Nihal Atsiz baska bir sey iddia ediyorsa Tarihsel gelisimler ile celisen iddialar söylüyor.
Ankara Meclisinin ve Türkiye Cumhurriyetinin kurulus yolu ortadadir ve burada acik bir sekilde rejim degisikligi degil, devlet kurulusu oldugu görülmektedir. Atsizin ya da X bir kisinin farkli bir sey demesi onlarin sacmalidigini gösterir, baska bir seyi degil.
@Besiktas256 hayır yanlızca müslümanlar böyle düşünüyor yobaz vs diyorsun bende sana bir gayri müslimin yazılarını örnek gösterdim şu anki osmanoğullarına baktığımda osmanlı iyi ki yıkılmışda aklımızda saygı değer kaldı diye mutluyum tabiki osmanlınında her imparatorluk gibi bir sonu olacakþı bu çok doğal fakat o zamanki durmla yakından alakası olan her bir şahsı tapar derecede değilde objektif bir şekilde değerlendirmek gerekir
Nihal Atsizin dini görüsü bu konuda önemli degil. Bir kisinin dedikleri onun dini inancina göre dogru ve yanlis olmuyor.
Ankara Meclisinin ve Türkiye Cumhurriyetin kurulus yolu ortada. A kisi bunu diyor, B kisi sunu diyor ile bu kurulus yolu degismiyor.
Nihal Atsiz gibi bir Gayrimüslüman sunu der, bir Müslüman bunu der, bunlar ama tarihsel olaylari degistirmez.
@Besiktas256 tarihsel olayları değiştiri diye bir şey demedim zaten sadece müslümanından, gayri müslimine ve en yakın arkadaşlarına varıncaya kadar bu adama ve inkilaplarına muhalefet olduysa bunu incelememiz gerekiyor diyorum nitekim bir islam cumhuriyeti olarak kurulan T. C nasılda bir anda dinsiz bir devlete dönüştü (rüldü) her neyse boş vakitlerinde meclis tutanaklarını okumanı öneririm konuşmaların yıllar içinde nasıl bir değişim yaşadığını görürsün iyi geceler.
Laikligin ilanini bir anda dinsiz olduk diye yorumlamakta ayri bir sacmalik ama neyse. Ben sana Tarih okumani tavsiye ederim kardesim, islamci yobazlarin sosyal medyadaki anlattiklari palavralari degil.
@Besiktas256 Bu yazıyı yazıyorum ve sizi kendi akıl ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum.
yav, Milli Mücadele esnasında Ankara’da kurulan Meclis namına “Memlekete Beyanname” yayınlamıştı. Bu beyannamede, Halife ve Padişaha isyan etmediklerine dair “Cenab-ı Hak ve Peygamberi namına yemin” ediliyor ve bu tür yalanların “Ingiliz casusları” tarafından uydurulduğu söyleniyordu:
“Anadolu’nun her köşesinden gelen vekillerinizin teşkil ettiği Büyük Millet Meclisi; olanı biteni dinleyip anladıktan sonra millete hakikati söylemeye lüzum gördü. Ingilizler tarafından satın alınan ve milleti birbirine düşürmek maksadını güden bazı hainler sizi aldatmak için türlü türlü yalanlar söylüyorlar. Izmir’in, Antalya’nın, Adana’nın, Ayıntab ve Maraş ve Urfa havalisinin düşmanlar tarafından işgali üzerine silaha sarılan milletdaş ve dindaşlarımızı yine size mahvettirmek için Padişah ve Halifeye isyan sözünü ortaya atıyorlar. Millet Meclisi, Halife ve Padişahımızı düşman tazyikinden kurtarmak, Anadolu’nun parça parça şunun bunun elinde kalmasına mani olmak, payitahtımızı yine Anavatana bağlamak için çalışıyor. Biz vekilleriniz Cenab-ı Hak ve Resul-ü Ekremi namına yemin ederiz ki Padişaha ve Halifeye isyan sözü bir yalandan ibarettir ve bundan maksat vatanı müdafaa eden kuvvetleri, aldatılan Müslümanların elleriyle mahvetmek ve memleketi sahipsiz bırakarak elde etmektir. Hind’in, Mısır’ın başına gelen halden mübarek vatanımızı kurtarmak için Ingiliz casuslarının sizi aldatmak üzere uydurdukları yalana inanmayın!
Ancak yav, 1927 senesinde Meclis’te okuduğu ve ardından kitaplaştırdığı “Nutuk”unda, Halife ve Padişaha isyan ettiğini, milleti ve orduyu da isyan ettirdiğini şöyle itiraf etmişti:
“Osmanlı Hükümetine, Osmanlı padişahına ve müslümanların halifesine isyan etmek ve bütün milleti ve orduyu isyan ettirmek lâzım geliyordu.
Allah aşkına bana açıklarmısınız bu adam kendi kendini neyle itham ediyor?
@Besiktas256 İslamcı yobaz diyerek bu milletin dinine hakaret ediyorsunuz dikkat etmenizi rica ediyorum.
Ayrıca kimsenin yorumuna bakmaksızın bizzati şahısların kendi konuşmaları ve yazılarından o şahıslara bakıp ölçüyorum.
Bizzati beyannameyi kopyalayıp yapıştırdım şu "yav"yazıları yapıştırınca oluşmuş onları dikkate almayın
Islamci yobaz ifadesi aslinda bir dini degil, sahislari hedef alir.
@Besiktas256 yinede pek hoş değil sonuçta her şeyin aşırıcısı vardır sizegöre o "aşırılığın" sınırını bilmediğim için pek bir şey diyemeyeceğim.
İslam ülkelerinin günümüz halini görmüyor musun ya sen? Devletin dini olmaz, dini olan devlet bir süre sonra gider hem herkesin rahatça dinini yaşadığı bir ülkede yaşamak varken niye zorlama olsun yaa aklın alıyor mu senin? Yüce mevla demiş dinde zorlama yok diye töbe haşa siz kimsiniz ki "ülke islam ülkesiydi Atatürk dinsizleştirdi pü" diyebiliyorsunuz? Şimdi yazabiliyorsun eğitim hakkın verilmiş peki bunu kime borçlusun hiç düşündün mü? Osmanlı zamanında okumuş, bilime destek olmuş bir kadın söyle bana kadını geç Arapça zor bir dil olduğu için erkekler bile bilmiyordu çok fazla okuma yazma. Atatürk Osmanlı'ya niye karşı geldi 12. sınıf inkılap tarihi dersinde hepsi mevcut keşke uyumak yerine dinleseydin. Osmanlıda değil İstanbul hükümeti aslında (koskoca bir imparatorluğu kötüleyemem sonuçta onlarda benim atam bunun da bilincindeyim) halk perişan haldeyken düğün yapan bir padişah var, İngilizle içli dışlı olan bir damat var, bir taraftada bir sarı saçlı mavi gözlü, konyadan çıkmış (evet Konya hani yunan selanikli diyorsunuz ya aslında ailesi yerleştirme politikasıyla konyadan selaniğe yerleştiriliyor) bir Osmanlı subayı hatta Atatürk kazım Karabekir gibi paşaları bir ahırda düşman askerleri tarafından tecavüze uğrayıp kendi evlatları zorla boğutulmuş kadını göstererek ikna ediyor diye hatırlıyorum kaldı ki Atamın bir çıkarı yoktu zaten cumhuriyet kurulduktan kısa bir süre sonra vefat etti maalesef son isteği enginarı bile yiyemedi hayatı savaşla, fakirlikle geçti (savaş esnasında annesi Zübeyde Hanım oğlum evde bir şey kalmadı diyor Atatürk kilimleri sat diyor mesela) yabancı kadın sevgisi diyorsunux bu bizim erkeklerin kanında var zaten şimdi bile ukraynalı kadın görünce fıldır fıldır oluyorlar herhalde padişahlardan kalma bir özellik nihayetinde kapalı bir Türk kadınıyla evlenmedi mi evlendi.
Biz Atatürke tapmıyoruz onun bizim milletin başına gelmiş en büyük şanslardan biri olduğunu iyi biliyor ve nankörlük etmeyip saygı duyuyoruz.
Tamam şu kilim meselesini söyleyince internette önüne gelen her bilgiye inandığını anladım öyle bir olay yok kaldıki zübeyde hanım darüşşafakaya servet değerinde bir bağış yapmıştır.
Devletin dini meselesine gelince T. C bir islam cumhuriyeti olarak kuruldu zaten öncesi bin yıllık tarihimizdede devletin dini vardı islam ülkelerine bak diyorsun sömürgeden yeni kurtulmuş afganistanımı kasdediyorsun yoksa sapıtmış inancı olan iranımı islam devleti diyince benim aklıma tarihimizden başka hiçbir devlet gelmiyor bak isveçte kuran neden bizim büyük elçiliğimiz önünde yakıldı sözde islam devletleri varken neden laik Türkiyenin elçiliği önünde yakıldı çünkü sen kim olduğunu unutsan bile düşman unutmaz. Ayrıca şu dinde zorlama yok ayetini sürekli işinize geldiğinde kafanıza göre yorumlamayın kimseyi müslüman olmaya zorlamamaktan bahsediyor şu fransız sevgilisi mevzusunuda sanki kötülemek için yazmışım gibide konuşma lütfen ama dediğim gibi bizzati kendi el yazısıyla senin dinine ve peygamberine hakaret eden bir adama muhabbet besleyebiliyorsan o sana kalmış ama ben bunu kaldıramıyorum kusura bakma
Ayrıca osmanlıdaki ortaokul karnelerine bak ilkokulda işlenen derslere bak iki yabancı dil öğretilyordu osmanlıda eğitim düsüktü diyebileceğin gibi bir belge ve kaynak yok
Osmanli bir Islam devleti degildi. Isvecte kuran NATO olaylari nedenile Türkiye Konsoloslugu önünde yakilmistir.
Bacim Tarihten haberin olmadigi gibi bugünün dünyasindan da haberin yok. Osmanlida egitim düsüktü evet. İstanbul 'da yasayanlarin iyi egitim almasi ülke geneli bir egitimin varligini ve halk egitimini kanitlamaz.
Okuma yazma orani 5% ile 10% arasinda olan bir devlet hakkinda konusuyoruz...
@Besiktas256 okuma yazma oranı hakkında bir veri yok ne coktu nede azdı diyebiliriz osmanlı bal gibide islam devletiydi kuranıda ne için yaktığının önemi yok kutsalımız ve hassak konumuz olduğunu bildikleri için zaten
Kuranin neden Türkiye konsoloslugu önünde yakildigini aciklamistim. Osmanlida okuma yazma orani hakkinda tahminler verile biliyor ve 5% ile 10% arasinda oldugu düsünülüyor. Bundan fazlasi oku sayisi nedenile mümkün degil zaten.
Osmanli bir Islam devleti falanda degildi. Bunu iddia eden sacma bir iddiada bulunmus olur.
@Besiktas256 cidden ne konuşsak senle anlaşamayacağız iyi günler kendine iyi bak.
Benim tavsiyem iki üc kitap oku, ve Türkiye'nin disina bakmaya calis. Osmanli nedenile kurani Türkiye konsoloslugu önünde yaktilar diyen bir kiside agir ama cok agir egitim boslukluklari var kibarca söylersek.
@Besiktas256 osmanlı nedeniyle yaktilar diye bir şey hiç demedim sendede ağır bir anlama kıtlığı var kibarca söylersek.
Beyni kangren olmuş deli kadirin sözlerini çok da şey etmemek lazım
Aşağıya doluştular izle ve haline şükür et
Atatürk'e Yunan tohumu derler bir de. Kendileri Yunan tohumuysa demek
Az önce birisiyle tartıştım yukarıda 1 kere bile Türküm diyemedi, tek bildiği Atatürk dikdatör, soykırımcı ya soykırım yapsa sen şu an nefes mi alırsın be deyyus diyor insan ister istemez