Ben dedim ki güzel kardeşim deney mi yapıyorsunuz lan dedim. Salın beni valla dellencem dedim. Duydularsa yapsınlar. Duymadılarsa bi yakalarsam canlarına okurum.

Ben dedim ki güzel kardeşim deney mi yapıyorsunuz lan dedim. Salın beni valla dellencem dedim. Duydularsa yapsınlar. Duymadılarsa bi yakalarsam canlarına okurum.
yattığın yerde hayal kur hayalinde git insanlarla savaş bütün savaşları kazan bu yaptığında simülatör sen oluyorsun Aynanın karşısına geç kendine istediğini söyle
bir tek yaratıcı yüce Allah'tır ağzımızdan çıkan her harf için bir varlık yaratılıyor haberin olsun
Sonsuzluğa gideceğimiz bu yolda �nan ki kötü düşündüğümüz söylediklerimiz olumsuz her ne iş yapıyorsak dedikodu bile o kadar çok zarara uğrayacağız ki bunlardan dolayı O yüzden sadece hep iyi düşünmemiz lazım güzel ahlaklı şeyler düşünmemiz gerekiyor
O zaman kötü ahlaklı olanlar hızlıca cezalandırılmalı.
Göremiyorum
Arkadaşım sen bir hayatını yaşa zaten ahirette herkes cezalandırılacak suçlu olanlar Tabii ki yine en doğrusunu Yüce Allah bilir
😒😒😒 Sihistler de guru nanak için aynını diyor. Meselemiz o değil... Ama kime anlatıyorum ki herkeste ezber cümleler
Ezber cümle değil seni hiç içinden Yüce Allah'la konuştun mu cevabını aldın mı Bana bunu söyle
Ben neyi merak edip üsteleye üsteleye sorduysam hücre Rabbim bana cevabını verdi
Yüce Rabbim her sorunun cevabını veriyor Yeter ki gerçekten o sorunun cevabını isteyebilmek
Haklısın. Yıllardır afrikada acı çeken çocuklar dua etmesini bilmiyorlar demek ki. Onlar cevap alamıyor. Ben gibi
Kardeşim Ne saçmalıyorsun sen
Mutlaka her edilen duanın bir karşılığı vardır ya bu dünyada ya da ahirette bunun ödüllerini gerçekten alacağız �ster inan ister inanma müslümansan inanırsın kardeşim
Herhangi bir soru? Gerçekten kötü durumda olan insanlar diyorum.. Biz neden bu haldeyiz diye soruyorlar. Tanrı vsrmı sorusundan önce karnımız doyacak mı sorusu geliyor. Onların gerçeklikleri bu. Biraz merhametli bi açıdan yaklaşmak istedim... Fazla empati sahibi olmak söylediklerinin anlaşılmamasına neden okuyor
Hristiyan Budist yahudi caynist. Bunların hiç biri gerçekliği kalpten istemedi demek ki de bulamadılar?
Her sorunun cevabı diyorsun? Amağan ne anlatıyorum. Anlamak isteyene?
Bence öyle birsey olsa bile insan aklının çok ötesinde olduğu için biz bilemeyiz.
Hadi var diyelim adamı deli etmesinler. Bi uyanırsam...
İllaki vardır. İnsan çok boyutlu bir varlık. Fakat şuanki aklımızla bunları kavramamız imkansız. Mesela bir kedinin senin gibi telefon kullanması imkansız. Seninde simulasyona dair birşeyler bilmem ve uygulaman imkansız denecek kadar zor.
Haklısın. Belki bi şey bulabiliriz. Bilemiyorum. İstimal varsa ufak kanıtlar da olmalı
şu an hiçbir insanın bunları kavramaya zamanı ve enerjisi yok. 70 belkide 40 yıllık ya da daha az ömrümüzü para kazanmak ve kötü insandan uzak durmakla ve birazda dünya zevkleriyle bitiriyoruz.
En azından ihtimal verir skolastik düşünceyle zihin kepengimi İndirmem
Cevap
2Cevap
Bir de sorsan Elon Mask'ı zeki sanırlar.
BU ahmakların sandığından çok daha gerçekçi bir dünyada yaşıyoruz. Bu adamları realitesi bozuk. Gerçekliği algılayamıyorlar.
Nedir gerçeklik?
Ara sıra doğa yürüyüşleri yaparsan, tabiat olaylarını, canlıları, aralarındaki ilişkileri gözlemlersen gerçeklik algısını geliştirebilirsin. Bir hayvanın diğer bir hayvanı nasıl canlı canlı parçalayıp yediğini av olan hayvanın acı dolu solumaları, o anki bakışları. BU gibi durumlar aslında ne kadar gerçekçi hayatın içinde olduğumuzu insana hissettirebiliyor. Ben asla simülasyon teorilerine ihtimal vermiyorum. Bu bahsettiğim gözlemleri edinmeden ne demek istediğimi anlayamazsın.
Gerçeklik diyorsun ama kuranı kerimde dünya gerçeklik değildir diyor? Bir yalandan ibarettir diyor
Dünya gerçeklik değildir demiyor. Dünya oyun ve eğlenceden ibarettir diyor. Yani bu oyun ve eğlenceler sizi dünyan hayatının geçici olduğu hususunda yanıltmasın diyor. Yalandan mana budur. Öbür dünyanın gerçeklik olması da, gerçek hayatın yani ebedi olarak yaşayacağınız asli vatanın orası olduğunu anlatıyor.
Tamam. Neşet Ertaş da söyle. Ah yalan dünya değil. Ah eğlenceli dünya de 😄😄. Bu arada bence dünya da oyun ve eğlence yok. Benim hayatımda yani. Neyyyse. Yorumun için teşekkür ederim
Yalnız herkesin hayatında eğlence vardır manası da çıkmıyor Verilen mesaj "dünya hayatına dair bütün arzu ve heveslerimizin yalan ve geçici olduğu" Belli ki neşet babayı da dünyevi hırsları olan bazı faniler incitmiş. Dilinden dökülen kelamlar bu duyguları ifade ediyor olsa gerek.
şarkı sözlerine baktım da incinen neşet ertaş değilmiş. dünya hayatına kanan kendisiymiş. onu da düzeltelim.
Aynı şey caynizm de de deniyor. Peki neden gerçek din caynizm olmasın
Bu hayatın yalan olup ahiret hayatının kalıcı olduğu bize dinin getirdiği bir haberdir. İnsanların bir dine inanmasının sebebi o haberin diğer dinlere nazaran kendine özgü olması değildir. Birisi bir haber getirdiği zaman iki ihtimal vardır; ya doğrudur ya da yanlış. Burada haberin doğru olup olmadığını anlamak için akıl, mantık çerçevesinde bazı sorgulamalar yaparsın. Habercinin güvenirlilik derecesi de önemlidir. Haberciyi de incelersin. Eğer getirdiği haberler yalnız kendine özgü değilse benzer dinleri diğer özellikleriyle birlikte karşılaştırır sorgularsın. Caynizm inancı hakkında fazla malumatım yok lakin reddiye yapacak bilgiye sahip olsam bile iki kelimeyle bir dini çökertme kudretine haiz olamam. Ahiret inancı olan yalnızca o değildir zaten. Eski Türkler İslamiyet'e girmeden önce d cennet ve cehennem inancı vardı. Viking'ler Hristiyan olmadan önce de inançlarında cennet cehennem vardı. Bu nasıl oluyor diyorsan ben kendi itikadım doğrultusunda yine tevhit dinine bağlarım. Zira kur'an'da her kavme peygamber gönderildiği haber veriliyor. Muhtemelen pek çok antik dinler tevhit dinin bozulmuş haliydi. Bu habere inanmamın sebebi de İslam dinin yapısal itibariyle aklıma ve mantığıma en çok uyan din olmasıdır.
Ne mezunusun yiğidim. Böyle akıllı tipe KS de ilk kez rastlıyorum
Estağfrullah efenim. Ben yazılım okuyorum yaşım buradakinden daha körpe olduğu için mezun değilim. İnsanın kendine has fikirleri olması için okuyup düşünmesi lazım. Aklın bu kadarı, olmasına herkeste var amma insanoğlu Allah'ın verdiği bu aklı israf ediyor maalesef.
Neyin simülasyonu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?