Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre emeklilere verilecek bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak belirlenmiş. Yeterli mi sizce?

Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre emeklilere verilecek bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak belirlenmiş. Yeterli mi sizce?

Bu ekonomik şartlarında 3000 TL çok düşük bir rakam, maalesef emekli büyüklerimize gereken anlayış uzun zamandır gösterilmiyor diye düşünüyorum alınan 10.000 TL en düşük emekli aylığı ile geçinmek imkansız ötesi bir şey hele kiraların en az10.000 TL olduğu bir ülkede. Emekli aylıklarındaki iyileştirme ve yetersiz zam oranları yapılarak çok uzun zamandan beri hep ötelenerek günümüze geldi ve sonunda bu sonuçlar ortaya çıktı. Kısaca asgari ücret ne ise en düşük emekli aylığı da o rakam olmalıydı...
Açıkçası; yıllardır bağıra bağıra bugünleri işaret edenlerin muhalefet, hain, şu bu diye yaftalandığı "güzel" ülkemizin bu durumunun daha da kötüye gitmekte olduğunun göstergeleri bunlar. Görmek, aldırış etmek istemiyoruz. Cebimizdeki kazancı çalıyorlar sesimizi çıkarmıyoruz. Paramızı değerli kılacak hemen her şeyimizi aldılar, almaya devam ediyorlar. Kimse bu vatanda yaşayan bizlerin dışarıya kaçırılan parasını deret etmiyor (burada trilyonlarca dolardan bahsediyoruz). Bu ülkeye sözde sığınanlar kadar bile hizmet, destek alamıyoruz. Belki bu örmek biraz olsun uyanmanıza yardımcı olur: 2014 yılı ortalamasında göre 3000 TL = 1370 dolar iken, güncel kura göre 3000 TL = 93 dolar. Neye yetip yetmeyeceğine, daha fazla söze gerek var mı?
2018 yılında 1000 tl ikramiye ile başladı bu olay. O zaman dolar kuruna bazla emekli ikramiyesi 250 dolara tekabül ediyordu. şu an kafa kafaya hesaplarsak kur ile birlikte 8 binden fazla olması gerekiyor ikramiyenin. Fakat şu an ikramiye 3 bin TL. Neyse emekli zaten önceden 1000 tl di şimdi 3000 bin oldu allah razı olsun diyeceği için bir şey anlatmama gerek yok
Umarım o 3 bin tl yi ellerine alıp sayarken KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM şarkısını Söylerler. İnsan Nasıl yönetilmek isterse öyle yönetilir yapacak bir şey yok ben olsam o 3 bini bile vermem üstüne siz dinsizmisiniz para istiyorsunuz diye bide fırçalarım :D
Cevap
54Cevap
kötü buldum
Yeter tabiki
Nasılsa bizim ülkede emekli olayım yurt dışı yurtiçi tatil yaparım diye (bile) n yok . Gençken çalışır geçinme derdi ile uğraşır emekli olunca pahalılığa bakıp yine çalışma devam edilir veya kıt kanaat geçinilir. İstisnalar kaideyi bozmaz 👌
Komik. Emeklilerin bayram ikramiyesi 2018 yılında 1.000 TL olarak ilk çıktığında 5 gram altın veya 210 USD alabiliyordu. Şimdi 3.000 TL ile 1,4 gram altın veya 94 USD alınabiliyor. 3.000 lira ile emekliler ancak bayramda köye gidiş dönüş bilet alırlar, ya da torunlarına bayram harçlığı verirler. AKP iktidarı, yani ucube, çarpık başkanlık sistemi emekliyi s.. ti attı.
İyi bir akşam yemeğine yetseydi en azından. 3000 TL ikramiye değil sadaka bile değil.
30 gün oruç tutmayıp kefaretini ödemek istesen 3900 TL ödemen gerekiyor.
Hasta ve oruç tutamayan bir emekli vatandaş bayram ikramiyesiyle tutamadığı orucun kefaretini bile ödeyemiyorsa batsın öyle ikramiye. Sadakaya ihtiyacı yok yıllarca çalışıp bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimizin.
Soğan ekmek yesinler. Malum partiye destek verenler. Çok bile o maaş onlara.
İnsanına bu kadar düşman, insanını bu kadar insan yerine koymayan başka bir düzen ve ülke görmedim. Gencimiz ümitsiz, işsiz, yaşlımız açlıkla terbiye ediliyor, yazıklar olsun.
Müthiş bir bayram tatili emeklileri bekliyor. Antalya, kaş, bodrum, marmaris onlarla dolacak bence. Başka nasıl bitsin bu para. Öf be. Ne güzel hayat
Emekli olmamak sanki daha iyi bir fikir gibi geldi bana 😃
Çalışmaya devam.
Devir emekli olup oturma devri değil.
Çünkü bu maaş oturmak için yeterli değil
maalesef öyle oldu küreselciler amaçlarına ulaşıyorlar dünya nüfusu azaltma projesi yeni dünya düzeni enflasyon bu planın parçası doğum oranı azalıyor nüfus artış hızı azalıyor durdu
Adamlar ömrünü versin çalışmaya vergilerini eksiksiz ödesinler gördükleri muameleye bak diyecek hiçbir şey yok karşındaki söylediğinden bir şey anlamazsa O Kadar Konuş faydasızZzzzzz
Emeklinin bayram ikramiyesi kuru kuru 3 bin değil devletin hazinesini zorlayarak 3 bin lütfen kıymetini bilin adam yemiyor yediriyor içmiyor için diye şarap getiriyor 😅😅
Emekli maaşlarının az olduğunu bile bile gidip emekli oluyorsan bunun sorumlusu devlet değildir kardeşim, yani düşünsene akşama kadar yatıyorsun birde üstüne para alıp şikayet ediyorsun 🤦♂️
Dilenciye sadaka ona oy verenlere cok bile hala daha nasil ayni partiyi secebiloyorsunuz anlamis feyilim
ben rahmetli eşimin maaşının %50 sini aldığım için bana 1500 tl
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun abla Allah sabır versin zor durum
Azda olsa yine ilaç gibi gelir insanlara beğenmeyenler önceden bu da verilmiyordu neyin kafasındasınız
Bayramda çocuğa 500 tl harçlık versen, dede z*kerüm hee para mı lan bu diye aile içi kavga çıkar.. 3 bin ne ki?
Ben olsam onu bile vermem. Birak 3.000 TL vermeyi, Erdogan 3.000 TLyi vermek yerine emeklilerden alsa bu emekliler yine gidip ona oy verirler.
Emekliler yaşadı. Artık bu bayram da gönüllerince alışveriş yaparak huzur içinde bir bayram geçirebilecekler.
Beter olsunlar oy verirlerken iyiydi vermeyenlere sözüm yok
Baya çokmuş rabbim razı olsun başımızdan eksik etmesin reisi 🙏❤️
Emekli insan sağlık durumu yüzünden oruç tutamayıp kefaretini ödemek istese ikramiyesi yetmiyor. Reyisini al da evde besle.
Gayet de yeter aç gözlü bizim millet aç. Reis❤️
Bu hale nasıl geldik bence onu sorgulamalıyız
yeterli değildir küreselcilere hizmet ediyorlar
Laik bir ülkede neden dini bayram için ikramiye verilir ki (!)
Çok bile vermişler. Bol bol halk ekmek alıp yesinler işte.
Hiçbir şey kaç yıldır 2ydi şimdi de 3 olmuş enflasyonla orantılı artmamış
Padişahım ferman buyurda Bayram harçlığı 3 bin lira ola
Yaşadığı yere göre erime hızı değişecek bir sayı
Az ama hiç yoktan iyidir
Kılık kıyafet birşeyler alırım
Çok vermişler. Har vurup harman savuracaklar. 200 Lira yeterliydi. Emeklilerin yedikleri önünde yemedikleri arkalarında zaten.
Alay eder gibi para veriyorlar 2 3 kazak alsan para bitti bir günde
Lütfetmişler.. Bu kadar düşük bir meblağ hiç bir şeye yetmez..
Oy Vermeye devam etsinler akp ye... Gülünç oldu ülke iyice...
Az bence el öpen torunlara evlatlara veriliyor alışveriş derken biter
Hakaret gibi yaa markete gitsen en az 6k tutuyor çok az
Herşeye o kadar zam gelirken emekli ikramiyesinin 2 binden 3 bine yükselmesine çok şaşırıyorum.
Böyle avel bir halka çok bile
Çok şey derdim de neyse
Aynen yeter bayramda 2 kilo şeker 2 kilo baklavaya yeter Allah’ından bulsunlar
Aga bu devirde 3 bin tl paramı Allah aşkına.
Hiç yoktan iyidir.
Yeter çok bile emeklilere
Bayramda ancak çocuklara dağıtmaya yeter
Çok bile onlara yeter
hadi be mekanda bi yüzlük içemeyecek emekli
El öplmeye gelen torunlarına harçlık vermeye bile yetmez o para😂
ne olsun 1 aylık maaş mı versinler yeterli işte
Yakın da maaş da ödemez bu akp.
Hersey İstanbul icin
Çeyrek altın bile alamayan rakam
3 bin oldu mu ya çok vermişler
Yaparsa dünya lideri yapar
Hediyenin hesabı mı tutulur
@aerolite Aylık dışı para sonuçta
@ca_nnnnnn evet 16 milyon emekli var ama maaşları devlet vermiyor yani paranin kaynağı hazine değil. Emekli maaslari calisanlarin ödediği SSK pirimleri karşılığında SSK taragindan ödenir. Maalesef hazine SSK nin kasasini boşalttığı için şimdi maaşları devlet ödüyor gibi görünüyor
@aerolite Sen bayramlarda çocuklara 30 lira veriyormusun
Kuşa çevirdiler neyinden memnun olalım
Az buldum efenim.
çok az
Az bence etin kilosu malum
Yine şaşırtmadı bu rakam çok çok çok az
Çok be kanka sjsjsjs
Susmak daha iyi
çok az
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?