Merhaba. Emniyet şeridini kullanma hakkı olan polis otosu/polis korumalı araçlar İstanbul trafiğinde geçen zamanı ne kadar azaltabilir? Polisler de İstanbul'da trafiğe takılır mı?
(Hep aynı güzergahta toplu taşıma kullandığım ve ehliyetim olmadığından kendi gözlemlerimle yorum yapamadığım için soruyorum. Özellikle İstanbul'da yaşayan ve ulaşımda trafik yoğunluğu fazla olan yolları kullananlar cevaplayabilirse sevinirim.)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
trafiğe takılmadan geçip gidiyorlar. trafkte bekleyen sürücülerin nefretini kazanıyorlar.
Ama şeridi kullanması mevzuata uygun olan araçlardan bahsediyorum ben. Yoksa hakkı olmadığı hâlde emniyet şeridi ihlali yapmak büyük hakka girmek, kesinlikle.
Sonuç olarak bu bahsettiğim araçlarla seyahat edenlerin trafik diye bir derdi yoktur demi? Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, emnşyet şeridini kullanmak, mesela yoğun güzergahlarda 1 saatlik yolu kaç dakikaya kadar düşürür? Böyle bir tahminî hesap yapmanız mümkün mü? İstanbul'da değilseniz gerek yok yapmanıza.
istanbuldayım. 1 saatlik yolu 15 dk ya düşürüyor.
mevzuata göre bildiğim kadarıyla trafik polisleri , acil görevli polisler , ambulans itfaiye kullanabiliyor. diğerleri yasak ama dinyelen kim.
Hah işte bana bunun bilgisi lazım. 30 dk'ya bile düşse büyük kârdır. Her yerde emniyet şeridi olmadığı ve olanı da ihlal edenler olduğu için acaba demiştim çok da etkisi olmuyor mu.. çok sağ olun.
Eger normal suruculer kullanıyorsa 5-10 katı hızlı ılerleme saglanıyor
Normal sürücü ne demek? Yani emniyet şeridinden gitme hakkı olan polis ve polis servisi vs. araçları kastetmiştim. 5-10 kat mııı, mesela ben her gün en az 1,5 saat gidiş, bir o kadar da dönüş yapıyorum trafiğin yoğun olduğu saatlerde. Aynı güzergahta polis aracıyla emniyet şeridinden gitsem eve kaç dakikada varırım dersiniz? İstanbul'u biliyorsanız güzergah da yazabilirim.
Gitmen yasak işte senin benim gibi suruculere yasak adı üstünde emniyet şeridi motorsiklet surerken bile girmemeye çalışıyorum ben
Trafikte saatte 10 kmye dusuyor ilerleme hızı ama emniyet seridinde hızla 70-80 ile gitme sansları oluyor
Heh tamam tamam, o konuda bir sorunum yok çünkü ehliyetim bile yok ahahah. Siz sadece trafikte geçen sürenin ne kadar azabileceğine bir açıklık getirebilirseniz çok sevinirim. Dediğim gibi sabah ve akşam yoğun saatte, merkezî bir güzergahta 1,5 saat yol gidiyorum.
Acık yolda 1.5 saatse emniyetten 2 katı hızlı 45dk da gıdebılirsin trafikte 1.5 saatse 20-10 dk civari motorsiklet ile 15dk 10 dk cıvari
Çok güzel açıkladınız. Ufak bir hata var sanki ama.. açık yolda 45, trafikte 20-10 dk civarı demişsiniz. Trafikte daha yavaş olması gerekmiyor muydu? Sonuçta trafik varsa emniyet şeridinden basıp gitmek de biraz yavaşlıyor.
Trafikte 1.5 saatte alıyorsanız o yolu acık yolda 10-20 dkda alırsınız emniyet seridindem giderken
Heh şimdi oldu. Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.
Rica ederim ne demek
Suç yakalarsa öper o sana değil ambulans vs için var
Soru metnini okumamışsınız, sadece başlığı okumuşsunuz. Cevaplamak isterseniz lütfen soruyu da okuyun.
İstanbul'da yaşamıyorum ama azaltacağını söyleyenler var
Yarı yarıya fark ediyor
Teşekkür ederim cevabınız için öncelikle. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, mesela Bahçeşehir-Bakırköy arası otobüsle 1-1,5 saat sürüyor. Mesaiye gidiş-dönüş saatlerinde bu seyahat süresi sizce ne kadara kadar düşebilir? Yarı yarıyaysa 30-45 dk'ya kadar iner mi sahiden?
Emniyet şeridi de kullandım normalde kullandım evet yarım saat 45 dakikaya kadar düşüyor
Çok sağ olun :)
Rica ederim siz de sağolun 😊