Arkadaşlar bu insan solcu mudur?

Arkadaşlar merhaba benim bir arkadaşım var. Solcuyum komünistim diyor kendisine. Bizim yaşadığımız belediyenin başkanının yanında çalışıyor kendisi. Tamam ülkemizde çok solcu parti kalmadı bunu hepimiz biliyoruz ancak kendini solcu olarak gören malum parti bizim burada en çok oyu alan parti. Şimdiki başkanı bu malum parti aday olarak göstermedi. Bu başkan da başka bi partiye geçerek aday oldu. Ancak bu partinin bizim şehrimizde fazla destekçisi yok ve şimdiki başkanın bu partiden kazanma ihtimali yok. Önceden bu sözde solcu partiden aday olup kazanmıştı seçimi. Şimdi sözde solcu partinin oylarının birazı şimdiki başkana kaydı. Arkadaşım da şimdiki başkana verecek. Ancak bunun sonucunda sağcı bir partinin kazanacağı kesin. Şimdi sağcı partinin kazanacağını bile bile şimdiki başkana oy veren arkadaşımın kendine solcu ya da komünist demesi doğru mu? Kendisi ve kendisi gibi düşünenler sayesinde bir sağcı parti kazanacağı kaçınılmaz. Siyasi bir tartışma istemeyerek soruyorum bunu. Sadece kendisini hala solcu ve komünist olarak görmesi sizce doğru mu. Kibar ve güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bu insan solcu mudur?