Ülkemizde ya da orta doguda müslümanlık olmasaydı dünyada sahne bizim olabilir miydi? Ne kadar gelişirdik ya da dünya nasıl bir yer olurdu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 11 ay
İslamla alakası yok bin yıllardır doğu o şekilde hindistanda öyle idi ucuz işçilik sayesinde ekonomisi düzeldi insan yapıları rahata alışmış gelişim istemeden günlük geçinen insanlar yani ben insanlık için çaba sarf edeyim yok armut piş ağzıma düş bi de bi kaç cariye tamam
02 Yorumla- Soran11 ay
islamın idealize ettiği toplum yapısı bu 1500 yıldır aynı yerde saymalarını islama borclular
- 11 ay
Sende biraz fobi sezdim fakat pek alakası yok mesela osmanlı tarihini bilirsin ilk uzay bilim keşifleri matematik gibi şeyler o zamanlar kuvvetliydi ne zaman bağnazlık çıktı o zaman osmanlı yıkıldı gerileri şimdide geriye gidiyoruz çünkü işi bitmiş devri hala geri getirmeye çalışanlar var ileri görüşü olan yok
En İyi Cevaplar
Bugğnkü gerici siyasal İslâma bakıp tarihi değerlendiremezsin. İslâmdan önce Türkler napıyordu mesela? Birbirini yiyen göçebe kabilelerdi. Arada birleşirler, diğerlerini boyunduruk altına alırlar, büyürler, sonra dağılırlar.
Arap İslâm fetihleri, İran Sasani ve Doğu Roma medeniyetlerinin geleneklerşne toslar. Onlardan devlet, toprak ıslahı, askerlik gibi gelenekleri alırlar. Türkler de bu hazır kültüre adapte oldu. O sayede yerleşik devlet kurdular.
Bugğnkü siyasal islamın kurucusu, yayıcısı ise ABD emperyalizmidir.08 Yorumla- 11 ay
Hun devletleri nedir o zaman
- 11 ay
Haklisin aslinda. Bunu Umit Ozdag takipcileride ogrense :)
- 11 ay
Ben eskilerle yaşamam sosyal demokrat ulke en iyisi
- Gizli Üye(25-29)11 ay
Şöyle ki ; İslam diyor ki faiz haram, başkasının parasını çalmak haram, başkasının hakkına girmek haram, gasp etmek haram , borç haram gibi olaylar islamda haram oldugu yani yasaklı oldugu için yapılmıyor. Şimdi örnek veriyorum. abd bir şirket faiz kullanır, gasp yapar, veya başkaların hakkına girerek büyür ve gelişir çünkü onlarda bu olaylar yok. türkiyede bir şirket bunlara dikkat ettigi için gelişemez. borç haram, faiz haram , gasp etmek haram yani yasak oldugu için büyüyüemez ve gelişemez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
11Cevap
- 11 ay
Konu İslam değil konu Adalet.
Ortadoğu diyorsunuz ya
O çok ozendiginiz Avrupa Amerika ve dahi bütün dünya şu an İsrail'in katliamına sessiz.
Mevzu İslam'ın götürdükleri değil dünyanın iki yüzlülüğü.
Bunu anlamayan ise bizleriz. Hala İslam'ın götürdükleri diyoruz.34 Yorumla- Soran11 ay
iyice sokak röportajına döndü burası. gercekten cahile laf anlatmaktan zor bir şey yok bu hayatta.!
- 11 ay
Bundan 300-400 yıl önce Dünya da sahne yine bizim di. Üstelik İslam üzerine yonetilirken.
Ülkenin şu an içinde bulunduğu durum un İslam dan çok İslami pazarlayanlarla alakası olduğunu anladığımızda her şey daha güzel olacak.. hemen cehalet yaftasi yapıştırmak gerçekleri kabul etmenin zorluğundandir diye düşünüyorum. - Soran11 ay
cahil biriyle konusmanın zorluğundan. kabız olmus gibi hissediyosun kendini cok kotu
- 11 ay
Hissedilen duygular karşılıkli...
- 11 ay
Kuranda ilk ayet okudur ama müslümanlar tembel olduğu için okumak yerine dini şarlatanlardan öğrenmeye çabalarlar. Bu yüzden uydurma bilgilerle hocalar videolar vaazlar kitaplar uydurma hadisler uydurma din alimleri uydurma mezhepler felan türemiştir. Müslüman ülkelerde en büyük 2 sorun 1 okumamak yani tembellik 2 siyasal islam
21 Yorumla- Soran11 ay
cok dogru katılıyorum
gelişemezdin çünkü ortadoğunun geride kalmasının sebebi din değil petroldür.
sömürgeciler petrolden faydalanmak için sürekli bu toprakları karıştırırlar.
bnkz venezuella01 Yorumla- Soran11 ay
petrol bitiyor gelissinler bakalım
u
11 ayKadın erkek eşitliği varken ve kadını üstün görüyorken kadın olmak ayıp bir şeymiş gibi yasaklar getirilmesi.
04 Yorumla- Soran11 ay
kadın tüm dinlerde geri planda tutulur ve boyun eğen olarak görülür
- 11 ay
Türklerin eski inançlarında kadın üstün tutulur.
- Soran11 ay
@Kumartaş hicbirseyistim
- 11 ay
Türkler İstanbul'a hiç gelmezdi. İstanbul bizim olmazdı türkiye bizim değil arapların veya yunanların olurdu
00 Yorumla Mutluluğumuzu, gençliğimizi götürdü diyebilirim rahatlıkla
00 YorumlaGündem konusunda 589 cevap paylaştı. İslam kimseden bir şey götürmez islamdaki güzelliğin yüzde biri hiçbir yerde yok.
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)11 ay
Boş yapmışsın 600 sene devlet yönetenler müslümandı
00 Yorumla Gündem konusunda 305 cevap paylaştı. İslam neye engel olmuski gelişmeye engel olsun
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)11 ay
duyan da İslamı hakkı ile yaşıyor zanneder, hoş yaşasan daha iyi olurdu, bana dinin İslam olmasaydı çok farklı olurdum dediğin bişey söyler misin
00 Yorumla bizim millet yine avrupa kadar gelişemezdi
04 Yorumla- Soran11 ay
çok zeki müslümanlar var ama hepsi harcanıyor gelecek nesil bize gülüp geçecek bu din zırvaları ne zaman son bulursa
- Soran11 ay
@Kumartaş allahuakbar diyosun
- 11 ay
İslam dini hak dinidir kqrdeşim
10 Yorumla İslamla bir ilgisi yok Bu olayın
00 Yorumla- 11 ay
İslam kimseden bir şey götürmez. Aksine
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)11 ay
Boş yapma fake
10 Yorumla Saçma bir teori
00 Yorumla
Devamını Gör(11)