Biraz değişik ama hangisi olarak görüyorsunuz
Osmanlı torunu
Cumhuriyet çocuğu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İşte biz millet olarak bu yüzden kaybediyoruz ayrımcılık düşmanlastirma biz Osmanlı soyundan gelen Cumhuriyet le yönetilen milletiz.600 yıl bu topraklarda yaşadık Osmanlı yıkılmadı sadece yönetim değişti toprak aynı hala bunu anlamayacak kadar beyinsiz tarihini geçmişini atalarını hiçe sayacak kadar şuursuz bir millet haline geldi. Bu gün bir şirkette çalışıyorsunuz ismi değişiyor ama sahibi aynı o zaman kime çalışıyorsunuz. Gercekler böyle 600 yıldan fazladır ismi yönetimi degissede bu topraklar türk milletinin
Şunu anlamıyorum ikisi de bizim devletimiz devletler doğar buyur yaşlanır ve ölürler 600 yıl bir devlet için gayet uzun bir yıl Osmanlı yıkılmış yerine yeni bir devlet gelmiş neden hala daha bu devlete düşmanlık var Osmanlı zamanda da olsak herhalde Selçuklu Osmanlı kıyaslaması yapardınız
Cevap
23Cevap
Cumhuriyet çocuğu
Osmanlı torunuyuz Türklük her zaman vardı sonradan gelmedi Cumhuriyet kurulmadı getirildi ülke kurulmadı olan ülkenin üzerine çöküldü Cumhuriyet getirildi yalan yanlış tarihle bu milletin beynini yıkadılar ama artık son ee herseyin bir sonu olur gercekler gün yüzüne çıkmaya başladı zamanı geldiği zaman hepsi ortaya çıkacak zaten
Tarihte kaç Türk devleti kurulmuş hangileri yıkılıp yerine hangi Türk devleti kurulmuş? Bu devlet Türkerin son devleti arkadaşlar hepsi bizim atamız bizim devletlerimizdi. Fatih İstanbulu fet etmeseydi Atatürk fetih mi yapacakdı Bursayı Bileciği vs. Bir kurtuluş mücadelesi olmuş fet edilen yerler düşmandan temizlenmiş.
EY BÜYÜK ATATÜRK AÇTIĞIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME AND İÇERİM. Boşa içmedik bu andı
Osmanlı torunu, Cumhuriyet vatandaşı bir TÜRK oğlu TÜRK’üm
Hicbirinin onemi yok. İnsanim.
Bunlar reklam, etiket, insan ayrimi ifade eden soz disinda bir sey ifade etmiyor.
Osmanoğullarının bir aile, sülale olduğunu ne zaman öğreneceksiniz? Mensubu olmadığın bir ailenin nasıl torunu oluyor sunuz?
Osmanlıyık Allahın adamıyık
Böyle bir ayrıma gerek yok. Siyasilerin oyununa gelmeyin.
osmanlı torunu değilim
ama severim osmanlı devletini
Atatürk’üm. Fikriyle, düşüncesiyle, ahlakıyla ve vicdanıyla büsbütün…
ikisi birden olmuyor mu, Osmanlı da tarihimiz, cumhuriyet de
Sacma sapan konularla milleti bolmeyin. Her ikisi de var bu milletin evlatlarinda
Knk bölmek ne alakası var bir soru sordum kendini hangisi olarak görüyorsun diye bu bölmek mi
Bolmek tabi. Herkes ayni ugurda goruslerini birlestirir eger oyle degilse bu senin anketinde ortaya cikacak. Sinifa ayrilacak millet. Dogru degil bu
Sonuna kadar Atatürk Cumhuriyeti çocuğuyum.
Babam padişah değil ki nasıl osmanlı torunu olayım
😆😆
Benim ceddim sadece osmanlıya dayanmıyor.
Sadece yav askerleriyiz.
Cumhuriyet çocuğu
Sorunun amacı ne
Vatansever bütün atalarımın torunuyum.
Cumhuriyet çocuğuyum.
has osmanlı torunuyum ulkeyi osmanlı kurdu
Türkiye'yi Osmanlı kurmadı
@pufferfish028 kim kurdu 1000 yıl dunyaya kim hukmetti
Türkiye'den bahsediyorum, Osmanlı değil
ayrıca 1000 yıl değil
624 yıl
@pufferfish028 varsayalım ki 600 yıl ve seriatla yonetti dunyanın lideri oldular
ee?
sonra ne oldu?
@pufferfish028 sonra ne mi oldu mustafa kemal ataturk ve ordusu seriata karsı çıktı ve laikliği ilan ettiler cunku seriatta istediklerini yapamazlardı
at gözlüğü
yakışmış
@pufferfish028 tesekkür ederim sizde cok iyi biliyorsunuz dogru yok seriat ama biliyprsunuz ki seriat olursa istediklerinşz olmşcak
anayasanın ilk maddesinin değiştirilmesini mi teklif ediyorsunuz?
@pufferfish028 anayasanın ilk maddesi nedir?
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
@pufferfish028 ilk madde diğer madellerle baglantılı olabilir o yuzden su an bilgim olmadıgı için bir şey diyemiyorum
I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
yeterince net mi?
@pufferfish028 peki cumhuriyet ve laiklik nedir?
onu da ben mi anlatayım?
utanıyorum sana ilk 4 maddeyi yazmaya
korkunç bir durumdasın farkında mısın?
@pufferfish028 yo yo utanma yazmadın zaten kopyala yapıstır yaptın
sana hiçbir şey anlatmaya gerek yok
@pufferfish028 anlatacak zekaya sahip degilsin sence osmanlıyı savunan biri bu maddeleri bilmemesi veya laiklik ve cumhuriyeti bilmemesine imkan var mı ben sadece senin dusuncenle yazmanı istedim amacım buydu ama sen kopyala yapısyır yapıp fikrinin dahi olmadiğini gosterdin
benimle tartışacak seviyede değilsin, tamamen doğru olması için kopyala yapıştır yapmayı tercih ettim
git başkasını aşağıla, dengin değilim
@pufferfish028 dengim olacak kapasitede degilsin zaten niyetim senş assagılamak degil asla sadece dusuncelerinş merak ettiğim için soru yonelttim
komiksin
@pufferfish028 bilirim fikriniz ve dusunceniz bitince konuyu dagıtmaya calısırsınız
beni başkasıyla genelleme, seninle tartışmaya devam etmeyeceğim
@pufferfish028 baskasıyla genellemiyorum aynısınız cunku daha fikrin yok dusuncen yok sana tavsiyem bilgi edin
Anadolu çocuğuyum 😀😀😀ya sen
Osmanlı tabiki
İkiside
Türk oğlu Türküm
Cumhuruyet kadınıyım
Ak partiliyik ak partii
Orspu cocuğu olduk
Cumhuriyet kudurun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?