Ortalık kaynıyor resmen. Bir avukatın şeriate hakaretiyle tüm şeriatçiler şeriat gelsin diye naralar atıyor. Ben bir kız olarak korkuyorum. Başım açık zorla kapatılacak mıyım? Ya öğretmen olmak istiyorum öğretmen olamayacak mıyım? Sevdiğim adam üstüme kaç kadın daha alabilecek? Artık korkmak istemiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Yorumlarda özellikle bir sayıdan ibaret kullanıcı adı olan birisi saçmalamış, sende ona teşekkür etmişsin, yanlış bilen biri seni rahatlattı diye teşekkür etmek zorunda değilsin çünkü yanlış bilgi veriyor, birde utanmadan kolaylık dini diye zırvalamış çok bilmiş. Öncelikle kazanılmış hak geri alınmaz diye bir şeyler saçmalamış, şeriatta kadının ne hakkı var ki kazanılmış olsun? Zorla değil mecburi, sadece başını kapatmakla kalmaz muhtemelen burka giyersin. Hadi giydin diyelim, dışarıya baban, abin, kocan olmadan çıkamazsın, çıkarsan 100 sopa ile cezalandırılırsın. Ne öğretmen olması? Kadın yönetici pozisyona gelemez, kadının sesi erkeklere haram, parfüm bile sıkamazsın çünkü kokunu alan erkeklerle zina yapmış gibi olursun. Erkek esnafın olduğu dükkana giremezsin, pazarlarda patlıcan, kabak, salatalık gibi sebzeleri bile satın alamazsın, bazı pazarlarda dilimlenmiş olarak satılır o şekilde alabilirsin. Sevdiğin adam diye bir şey yok zaten, kimseyi sevme gibi bir lüksün yok bir erkek ister ve alır, daha sonra kaç kadın alacak, kaç cariye alacak sana mı soracak? Senin karışma gibi bir hakkın yok, zaten dinen pek bir hakkın olduğu söylenemez. Boşanamazsın bile, hadi diyelim kocan seni boşadı, 3 ay iddet müddeti bekleyeceksin yok öyle hemen evlenmek. Boşandıktan sonra kocan seni geri istedi diyelim, önce başka bir erkekle evlenip onunla yatman lazım ki sonra tekrar kocana dönesin, hülle olacak illa. Mirasta erkek kardeşinin karı payına sahip olabilirsin, şahitliğin ise yarım erkek kadar olabilir. Kocan yatağa çağırdığında hamur yoğuruyor olsan da gitmek zorundasın, başım ağrıyor falan yok, reddedersen melekler bütün gece lanet edermiş. Dinen bu iş böyle, kimseye inanma şeriat bu. Bizde yumuşatılır diyeni çok sallama ama gelemez korkma.
16 Yorumla- +1 yıl
Umarım gelmez
- +1 yıl
İhtimali yok, burası İran veya Afganistan değil, onlar zamanında çok fazla şeriat devleti örnekleri yoktu ve halk bunu devrim olarak gördü, üstelik ezici çoğunluk bunu istiyordu ve o dönemler teknoloji bu kadar gelişmemişti. Teknoloji ile şeriatın ne farkı var derseniz telefon ve bilgisayarın olmadığı dönemde şeriat ile olduğu dönemde şeriat arasında çok büyük fark var, medeniyet ve insanlık geliştikçe şeriat dediğimiz şey yerinde sayar yani 7. yüzyılda kalır, teknolojinin verdiği nimetlerden kopmak bir o kadar zorlaşır. Ülkemiz İran ve Afganistan gibi koşa koşa Cumhuriyet'i yıkalım kafasında değil, çoğunluk böyle bir şeyi kabullenmez, çoğunluğun kabullenmediği bir şeyi ise kimse zorla dayatamaz, en iyi tabiri ile indiriverirler. Şeriatta kimsenin canı güvende değildir, atıyorum sen evinde otur burnunu dışarı çıkarma yine güvende olamazsın. Misal Hasan diye biriyle evlendin, kocan gitti Cemal'in karısını öldürdü, şeriat gereği kısasta hayat var ya hani? Heh işte, Cemal karısını öldüren kişinin karısını öldürebilir, senin kelle gitti. Ben evden burnumu çıkarmadım deme boşuna, şeriatın kestiği parmak acımaz. Adalet falan arama, onlara göre çöl kanunu bu şekilde işliyor, adalet böyle sağlanmış oluyor. Sen yok yere öldüğünle kalıyorsun, suçun bireyselliği ilkesi diye bir şey söz konusu bile olamaz. O yüzden çiçek gibi bir şey diye tanıtanlara aldanma, o güzellemeleri dinleyip iyi bir şey olduğunu düşünme. Hacer altın küpesini kaybeder Ali'yi suçlar, Ali'nin eli kesiliverir. Ertesi gün Hacer küpesini çekmecesinde bulur ve Ali'den özür diler, Ali'nin eli geri gelir mi? Bunları düşünmek lazım.
- +1 yıl
Çok ince şeyler işte. Şu anda bile mesela suçlular serbest kalıyor o zamanda haklı kişiye ağır bir ceza getirilmeyeceği ne malum? Yazık günah olacak ve çok ağır cezalar hapis gibi değil yani.
- +1 yıl
Haa şunu söyleyebilirim ben. Örnek veriyorum şahidi belli olayı belli bir durumda kısas yapılsa mesela kediye tekme atan adam belli değil mi? Onun da aynı şekilde öldürülmesi haktır bence
- +1 yıl
Günümüzde insan hakları evrenseldir bildirgesi var, Avrupa Birliği normlarına göre insan öldürmek suç yani idam, ne yaparsa yapsın bir insanı öldüremiyorsunuz, 100,000 kişiyi öldürmüş olsa bile. O yüzden bir kediye tekme atanı geçtim yani. Bende idam'ın özel şartlarda gelmesi gerektiğini düşünüyorum örneğin terör, vatana ihanet, birden fazla insanı kasten öldürme, tcvz gibi suçlar en azından idam ile cezalandırılmalı ama şeriat bir adalet sistemi veya kanunname değildir, kanunu yasalar belirler. Kediye tekme atma idam için oldukça yetersiz bu arada, ayrıca AB ile iyi geçinmek için idam getirilemiyor, ab'ye girmeyi geçtim artık o tren zaten kaçtı. Kısacası şeriat adalet falan sağlamaz, iş işten geçmiş olur. Günümüzde bile sabıkalı birine iş vermekten çekiniyor insanlar, o dönem cezasını ödeyen yani eli kesik birine kim iş verir? Ha öldürmüşsün ha elini kesmişsin, bu adalet değil, ıslah böyle sağlanmaz.
- +1 yıl
Cidden bilmiyorum ama yurt dışına gitmek istiyorum.
En İyi Cevaplar
Bu tar düşünce ve söylemler sadece gündem değiştirme çabası. Türkiye hiç bir zaman tek taraflı bir yönetime uygun millete sahip olamadı. Ne dinciler tam seriat ister nede dinsizler tam laik sistem ister Türkiye’nin ekonomisi gibi yönetimi de karma olmak zorunda çünkü halk buna uygun değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Halkın bir kısmı laik bir kısmı şeriatçi eğer şeriat gelirse kaos çıkar iç savaşla sustururlar.
+1 yılSacmalama böyle bir şey imkansız. Mevcut iktidar her ne kadar din muhabbeti yapsa da şeriat kendi işlerine de gelmez. Halka oynuyorlar zaten. Böyle seyler düsünmene gerek yok. İmkansız
01 Yorumla- +1 yıl
Umarım
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yılAnayasa ve devleti alenen yıkmak olur bu. Askere ve halka müdahale etme hakkı doğar. Emekli askerlerimizi de yanımıza aldık mı kuraduk mu istiklâl mahkemelerini. Hepsini dar ağacından geçiririz. Vatana ihanete affı olmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Valla şimdi hiç kimse bir şey yapamaz
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat gelirse bu millet düzelecek tertemiz pırıl pırıl olacak işte ama gelmez bu millet g.. t gobek açıp çıplak gezince ortalikta sevgili yapınca seks yasayinca alkol icince kumar oynayinca haram para yiyince vs vs bunlar olunca insanlar temiz pırıl pırıl oldugunu zannediyor şeriat sen ve senin gibilerinin bildigi gibi degil şeriat Allahın kanunudur ben müslümanım diyen şeriata karşı gelemez asla kafir olur şeriatten hiç kimse kaçamayacak zaten dünyada olmasa bile ahirette herkes şeriat ile hesaba çekilecek zaten ama şeriat gelmez bu ülkeye gelemez ilki Ataputçuluk var ikincisi insan görünümlü varlıklar var insanlar insan olmayı bilmiyor Allahı Peygamberi bilmiyor bildigi yeme içme s.. icma her pisligi yapma var onlari seviyor bu millet aslinda benim bir sey dememe gerek yok burada birisi yazmis en iyisini o anlatmış zaten benim dediklerimi o kısa sekilde anlatmış
11 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım sorduğum sorulara cevap ver bana bu edebiyatı herkes yapıyor ben okuyup öğretmen olabilecek miyim? Başım zorla kapatılacak mı? Eşim benden başka kadın alabilecek mi?
- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok eşlilik şeriatta yasal ama bunu yapan kişi az zira ciddi şeyler isteniyor bunun ehliyetini alabilmek için. Kimsenin başını da zorla kapatacak değil Müslümanlar. İnanıyorsan Allah'ın emrine uyarsın ama inanmıyorsan da haraç ödeyip en azından saygı göstermeyi kabul edersin.
12 Yorumla- +1 yıl
Niye inanmayanlar para ödüyor
- +1 yıl
İnanmayanlar da askerlik yapmıyor.
Erkekler soruyla alakasız bir şekilde yorum yapmış Ben senin soruna cevap vereyim başını zorla kimse kapatamaz eski dönemde değiliz şeriat gelse bile haklarınız korunacak yine öğretmen olabileceksin eşinin 4 eşi alma hakkı var Fakat sen eşinle evlenmeden önce imam nikahı sırasında ikinci eş getirmemen şartıyla kabul ediyorum Kabul ediyor musun dersen şahitler huzurunda bu durumda eşin ikinci eşi getiremez Yani seninle evli olduğu sürece ikinci bir kişiyle evlenemez.
12 Yorumla- +1 yıl
Hay Allah razı olsun sizden çok şükür cevap aldım ya sağolun
- +1 yıl
Senden de Allah razı olsun kardeşim dinde zorlama yoktur dinimiz kolaylık dini. Millet saçma saçma yorum yaparak milleti korkutuyor doğru bilgi vermiyor
Gündem konusunda 573 cevap paylaştı. Şeriat gelirse müslümanlar Amerika ve Hristiyanların emri altına girer, zaten Amerika'nında isteği bu.
Şeriat getirip müslümanlara Hristiyanların önünde diz çöktürdükten sonra kontrolü ele geçirmek.011 Yorumla- +1 yıl
Şeriatin geldiği ülkelerde direkt Amerikanın dahilliği var ama ülkemizdekilere anlatamıyoruz. Bu haldeyken bile dahiller
- +1 yıl
Bunu bir Hristiyan olarak söylemen çok abes
- +1 yıl
Müslümanlar ayıp etmiş. ya da sen iki üç salyalı kuduzun lafına bakıp tüm müslümanlara ön yargı ile yaklaşmazsın. Yaptığın yanlış, bu durumda onlardan bir farkın kalmıyor senin de
- +1 yıl
Gerçek Müslüman küfür bile etmez her şeyden önce. Seninle daha önce de bir kere konuşmuştuk..
- +1 yıl
@siyahatlıasilprenses iki üç müslüman olsa iki üç müslüman derdim ama müslümanlar dedim çünkü yüzlercesi ile karşılaştım ve durum bu.
Kendi dini inancı hariç birini görünce tahammül edemeyip küfür etme ve linçlene moduna geçiyorlar, daha önce konuşmuş olabiliriz ama hatırlamıyorum çünkü çok fazla üyeyle polemiğe girdiğim için. - +1 yıl
Ben de müslümanım ben ediyor muyum? Hayır demek ki benim gibileri de vardır elbette ben tek inci tanesi değilim 3 milyar arasında. İncile saygım var. Saygısızlık etmem hatta küçük bir İncil bizde de var. Göz gezdirmiştim kitaplıkta durur. Ama İncil ve Tevratın tahrif edildiğini de biliyorum. Yinede anlamaya çalışıyorum umarım doğru yolu bulursunuz
- +1 yıl
@siyahatlıasilprenses hanımefendi doğrularımız farklı olduğu halde "umarım doğru yolu bulursunuz" diyorsunuz, ben size böyle bir söylemde bulundum mu?
Hayır, bunu kötü bir niyetle söylemediğinizi biliyorum sözde tebliğ etmeye çalışıyorsunuz ama söyleminiz hoş değil.
Sadece söyleminizin hoş olmadığı konusunda bilgilendirmek istedim. - +1 yıl
Yanlış yoldasınız küçük bey Üzgünüm
- Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılGeçsinler bu işi bu ülkekenin hıyarı bitmez , Erdoğan'ın ortalığı karistirma planlari bunlar , koca Türkiye Cumhuriyeti'nde yemez o biraz daha ziplasinlar elbet bu ülkenin serefsli vatansever insanları da var gerekeni yaparlar.
13 Yorumla- +1 yıl
Herkesi gözaltına alıp bastırır sustururlar
- +1 yıl
Kaç kişiyi alacaklar..
- +1 yıl
İnsanların iş sahibi olmalarını engellerler hayatlarını yaşanmaz hale getirirler mecbur bırakırlar
- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıltoplum şeriat anlamıyor yanlış lanse ediliyor toplum düzeldikce gelir inşallah temel lazım şeriat
012 Yorumla- +1 yıl
Gelmesini istemiyorum
- +1 yıl
neden
- +1 yıl
şeriat reddeden dinden çıkar bilgin olsun
- +1 yıl
Hayır çıkmaz sen bunu diyerek dinden çıkarsın Allah Kuran’da şeriatı kurum demiyor. Şeriat kişinin kendi hayat hukukudur milleti böyle kandırmayın. Şu anda Allah yerine hüküm vererek kendini tehlikeye atan sensin
- +1 yıl
oku bakalım
- +1 yıl
Şeriatı istemeyen dini hükümleri red ettiği için kafir olur
Dini hükümleri reddetmek, genel olarak bir kişinin o dini inancı kabul etmediği anlamına gelir, ancak bunun “kafir” olarak nitelendirilmesi tamamen İslam inancıyla ilgilidir. İslam’da “kafir” terimi, İslam inancını reddeden veya İslam hükümlerini kabul etmeyen kişileri tanımlamak için kullanılır. Ancak, her Müslüman bu terimi aynı şekilde yorumlamayabilir ve kullanmayabilir. - +1 yıl
Oku bakalım. İslam hükümlerini reddeden diyor. Hükümde şeriatı kurun demiyor. O yüzden şu İslam=Şeriat kafasından çıkın artık. Sırf 4 kadın alıp rahat rahat yaşayacağız diye şeriat istediğinizi bilmiyormuşuz gibi davranmayın. Erkeklerin umrunda bile değil hiçbir şey. Şeriat gelse kadınlar rahat olamayacak erkek egemenliğine girecek diye sabırsızlanıyorsunuz. O yüzden çok şükür gelmiyor işte Allah anladı fikrinizi zikrinizi de nasip etmiyor
- +1 yıl
Allah hidayet versin ne diyeyim
- +1 yıl
hala şeriatı yanlış biliyorsunuz iyice araştırın
- +1 yıl
toplum bozuk düzeldikce şeriat gelir inşallah
- +1 yıl
Şeriat gelmeyecek istiyorsanız afganistanda hazır zaten. Şu her şey sizin inancınıza göre olacak diye yırtınıyorsunuz. İsteyen istediği gibi yaşasın. Siz buna dayanmıyorsunuz. Korku endişe diken üstünde insanları tutmak hoşunuza gidiyor. Sonra da Allah hidayet versin demi? Şeriat gelse evimden çıkıp işime gidemicem kocam olmadan bir değerim bile yok erkek egemenliği full zaten ya işinize geliyor işte
Bu ülkeye şeriat gelme ihtimali çok düşük. Şeriat gelse ilk yargılanacaklar şeriatı onaylayacak olanlardır çünkü
02 Yorumla- +1 yıl
Ve şeriatın kestiği parmak acımaz.
+1 yılGelmez merak etme anayasanın ilk 3 maddesi eğer değiştirilmeye kalkarsa iç savaş çıkar
04 Yorumla- +1 yıl
Knk şeriat yanlısı olmayanların hayatını bitirirler
- +1 yıl
Anıtkabire dokunmaya hiç bir ülkenin gücü yetmez sen hafife alma bizleri yeterli.
- +1 yıl
Anıtkabir Atina tapınağı benziyor ama
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Dünyada mısırda ki pramitlerden farklı bölgelerdede var ama
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞeriat diye bağırmak anayasa da suç. Aaaa pardon muz cumhuriyetinde yasalar işlemiyordu dimi.
00 Yorumla
+1 yılŞeriat bu topraklara gelir mi sence? Kim korkuttu seni bu kadar yaa
04 Yorumla- +1 yıl
Abi valla korkuyorum artık çığrından çıktı her şey
- +1 yıl
Hiçbir şey olduğu yok. Korkutuluyorsunuz
- +1 yıl
:(
- +1 yıl
Ne din elden gider. Ne de şeriat gelir. İkisi de korku pompasıdır
Gündem konusunda 822 cevap paylaştı. Türkiye de gelecek yok artık iç savaşa hazır olun meydanlara çıkmanın vakti artık şeriat nedir burası afganistan değil
Savaş savaş savaş
Herkes silahlansın artık00 Yorumla- Gündem konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılAllah bizi bunların şeriat anlayışından korusun.
05 Yorumla- +1 yıl
nedir peki şeriat anlayışı anlat
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Gerçekten Allah'ın kitabında geçen ayetler doğrultusunda şeriat uygulamıyorlar bunlar. Mesela Namaz kılmayanı öldürün diye bir şey uydurmuşlar, recm cezası diye bir şey uydurmuşlar. Bunların hiçbiri Kur'an'da geçmemesine rağmen Allah'ın şeriatı diyerek insanlara zulmedecekler
- +1 yıl
uydurma derken anlamadım
- +1 yıl
Bu bağlamda recm dini bir ceza olarak ilk olarak Tevrat'ta geçmektedir. Yeni Antlaşma'da uygulanması reddedilen bu ceza, Kur'an'da geçmemesine rağmen İslam hukukuna girmiş; Hz Muhammed (s. a. v) Dört Halife, daha sonraki İslam devletleri ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından uygulanmıştır
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz İşte bu Kur'an'da geçmiyor. Nerden bilelim böyle bir şeyin yapıldığını?
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞeriat 2050 de gelecek diyor üstad hiç şüphesi yokmuş 2050 de kaç yaşında oluyorsun? 🙂
00 YorumlaMüslüman Allah'ın yasalarından korkmaz
16 Yorumla- +1 yıl
Ben okumak istiyorum öğretmen olmak istiyorum eğer bu engelse korkarım. Başım açık kapanmak istemiyorum çünkü babam zorladı küçükken ve kapanırsam dünya bana zindan olacak zaten hem istemediğim için de sevabı olmayacak. Ayrıca ben eşimi başka bir kadınla paylaşamam eşim başkasını alırsa bu da yasal şeriatte? Nasıl korkmayım?
- +1 yıl
Hala cevap vermiyorsun edebiyat yapıyorsun devam böyle.
- +1 yıl
Hepimiz ahireti biliyoruz ama bu kadar da dünyadan soyutlanmak doğru değil sınav yerinde sınavdan soyutlanamazsın.
Yurt dışında yaşıyorum onlar düşünsün 😀
17 Yorumla- +1 yıl
Keşke ben de yurtdışında yaşasam
- +1 yıl
Irak o kadar şeriat istiyordu yanıp tutuşuyorlar çok geçmedi ne oldu kadınlarin tüm hakkı elinde alındi dışarıyi bile kocası abesi veya bir erkek olmadan çıkamazlar bizim bazı aptal millet anlamıyor gerçekten olursa türklük biteceğini Atatürklük biteceğini herseyimiz elimizden alınacağını
+1 yıl50 yıldır gelecek
01 Yorumla- +1 yıl
Erkek olsam kolaydı tabii keşke erkek olsaydım
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnşallah gelir. Layıkıyla
21 Yorumla- +1 yıl
Gelmesini istemiyorum
+1 yılheppimizin anasi bellendi
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı