F 35 mi, yoksa s400 mü?

İkisi farklı şeyler. Birisi savaş uçağı, diğeri, hava savunma sistemi. Yani, savaş uçaklarına karşı, karadan havaya, füze atan, savaş uçaklarını, havada imha eden, sadece savaş ucağını değil, havadan gelen, balistik füzeler, dajil, her türlü, füzeyi havada imha eden (atom bombası da dahil) (balistik demek, nükleer silah demek, atom bombası yani) s400 f 35 den daha önemli bence. Çünkü, elimizde bir sürü, uçak, helikopter var. şu an f35 i alsak, kime kullanacağız? Tabiki teröristlere karşi sınır ötesi operasyon ve kara harekatı v. s. faydalı olur. Ama vatanımızı, olası tehtitlerden savunmak, düşmana saldıracak uçağı almaktan daha etkili diye düşünüyorum. Bakın israilde demir kubbe var. Oda hava savunma sistemi. Filistinden atılan, füzeleri havada imha etti. Bu S400 ler, demir kubbeden daha etkili ve iyi. Ayrıca ülkemizde terör eskisi gibi güçlü değil. Terör güneydoğuda bitti, sınır ötesine geçildi. İllahaki azda olsa kalmıştır ama eski gücünde değil, ve zamanla dahada beter olacaklar. En büyük dileğim PKK'nın tamamen bitmesi. Pyd, ypg falan, bir sürü uzantı eklediler. Pkk bitse, pyd başlar, o bitse, başka bişey, tamamen bitmesi, en büyük dileğim. Bu S400 leri aldınız, F 35 leri vermem diyen Amerika'ya karşı siz olsanız ne yapardınız. S400 den vazgeçip F35 mi alırdınız, yoksa S400 den vazgeçmem diyip f35 e veda mı ederdiniz. Ayrıca. Ülkemiz kendi uçağını kendi üretsin artık. Gidip, Amerika'ya dolarlar bayılmayalım. Elimizdeki uçaklar, şimdilik yeter, yok eurofihter, yok f16 bilmem ne. Halen bişeyler almaya çalışıyoruz. Kim saldıracak bize. Kılıçdaroğlu nun dediği gibi. Ama Kılıçdaroğlu s400 ler için demişti bunu. Ben f35 ler için diyorum. Ona kalsa ülke Amerika'nın uşağı olurdu ya. 400 milyar dolar getirecekti bu sayede 😆😅kimse Türkiye'ye 400 milyar dolar vermez de neyse. Imf den borç alsan, sana verecekler en fazla 30 milyar dolar, 😅 300 milyar dolar nerde, 30 milyar dolar nerde. İlk 300 milyar dolar dedi, sonra abarttı 400 e çıkardı. İyiki cehepeden gitti. Yoksa böyle birini başımıza geçirecektiniz. Bu adam kazancağına, sokaktan biri kazansa daha iyi

S400' ü f35' e değişmeyiz
F35 daha iyidi. Amerikayla ilişkimiz bozuldu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
F 35 mi, yoksa s400 mü?