Ezan Arapca
ibadetler Arapca
Kuran Arapca
Cennetin dili Arapca
ama Islam evrensel bir din mis, Arap dini degil mis. Siz Türk Milleti ile dalga mi gecmeye calisiyorsunuz Müslümanlar?
Ezan Arapca
ibadetler Arapca
Kuran Arapca
Cennetin dili Arapca
ama Islam evrensel bir din mis, Arap dini degil mis. Siz Türk Milleti ile dalga mi gecmeye calisiyorsunuz Müslümanlar?
İslam aslında son gelen din değil zira Allah'ın gönderdiği her din aslında İslam. Yahudilik ve Hristiyanlık da orijinalinde İslam'dı. İslam'ın bazı sürümleri ki onlara Hristiyanlık, Yahudilik ve Müslümanlık denir; Arabistan ya da daha doğru bir ifadeyle Orta Doğu orijinli olsa da her topluma Peygamber gönderildiği esasıyla İslam'a Arap dini denilemez ama son Peygamberin getirdiği bilgileri yani İslam'ın son hali olan Müslümanlık Arabistan'da çıktı ve yayılırken de Arap kültüründen öğeleri de taşıdı.
Hiç sıkılmadımız aynı palavraları tekrarlamaktan.
Öbürleri değişmiş de, İslâm değişmemiş cart curt.
Şöyşe bir bağlam kuramıyorsunuz: B, kendisinden daha eski olan A'ya benziyor. C de, daha eski olan B'ye ve A'ya benziyor. Demek ki, C'nin en temelde kökeni A. Yeni olan eskisinden alıyor.
Sadece "semavi" dinler birbirine benzemiyor. Ortadoğuda, çok tanrıılı dinlere de benziyor. Mecusilerden, Sabiilere, Sümer-Akkad mitolojilerine kadar iner bu.
Demek ki, hiç biri havadan gelmiyor, insan toplumları ihtiyaçlarına göre dini ideolojiler ve inanç sistemleri üretirken kültürden kültüre etkilemiyorlar.
Tbçabii bu bilimsel bakış açısı. Yni geröeği ele alır. İman ise masalları, ele alır, olguları geröekliğinden uzaklaştırıp çarpıtır.
@Hullanza Bilime uysak Müslüman olmazdık.
Cevap
6Cevap
Hatta Arap adetleri ile donatılmış sapkın bir sistem.
Bana göre islam evrensel bir din lakin araplara göre arap olmayanlar mevalidir yani araplara itaat etmek zorunda olan grup. Aynı yahudiler gibi akraba zaten farkları yok.
Sevinmelisin buna aslında çünkü biz Araplar ve Yahudi oğlulari kadar bozulmadik o yüzden peygamber onlara geldi belki de
Bu saydıkların Türkçe olsa o zaman da Türk Dini mi olacaktı?
O zaman evrensel bir Din olacakti. Tüm insanlik icin gelen bir dinin dili olmaz. Her toplumda kendi dili ile yasanir. Bu din her alanda arapca yasaniyorsa, o Arap dinidir.
Anlamadım şimdi Türkçe olsa Evrensel oluyor Arapça olunca mı Arap Dili oluyor?
Acikladim neyini anlamadin? Yine oku yazdigimi, anlamiyorsan tekrar oku.
Dili olmazsa bizimle nasıl iletişim kuracaklar peki Evrensel Dil diye bir şey de yok zaten
@besiktas256 hangi dilde gelmesi gerekiyor evrensel olması için 😂 herkesin anladığı ortak bir dil mi var? Bi de Türkçe gelirse evrensel olur falan demişsin. İnsanlardan azıcık akıllarını kullanmasını bekliyorum bak gerçekten başka bişey beklemiyorum inan bana.
@Nightwalk35
Hangi dilde gelmesi önemli degil, dünyada hangi dilde yasanmasi önemli. Eger her sey Arapca üzeri kurulusa, Arapcadan haric baska bir sey olmuyorsa, bu Arap dinidir kardesim.
Aklini sen kullanman gerek.
@besiktas256 Kuran'da yazan sözler Allah'a ait sözlerdir. Bunun orijinalinin kullanılıyor olması onun Arap dini olduğu anlamına gelmez. Azıcık bilgin olsa hiçbir dilin başka bir dile tam karşılığında çevrilemeyecegini bilirdin. Olabildiği kadarıyla başka dilen çevrilen kitaplara çevirisi değil de meal denmesinin sebebi de bu zaten. Tekrar söylüyorum azıcık aklını kullan
@Nightwalk35
Dünya'da her kitabi cevirebilirsin ceviriyorlarda. Cennetin dili bile Arapca diyorlar, buda mi nereye gelmesi ile alaka?
Tekrar ediyorum aklini kullanmasi gereken sensin. Bu din basbaya bir Arap tarafindan Araplar icin uydurulmustur kardesim.
Tüm insanlik icin inen bir dinin bir dili olamaz, oluyorsa o din Arap dinidir.
Peki tüm insanlık için inen kitabın kaç dili olmayı çok bilmiş :) madem bu kadar tutarsız konusabiliyorsun hadi bunun cevabını da ver
Kaç dili olmalı*
@Nightwalk35
Baskasina düsün diyorsun ama kendin düsünüyor musun? Eger bir din tüm insanlik icin geliyorsa her toplumda kendi dilinde yasanir.
Günde 5 kere okunan Ezani anlamiyorsun, burada bana savunduklarina bak.
Bu din iste bir Arapoglu tarafindan, Araplar icin uydurulmustur, bunu kabul etmek bukadar mi zor?
Bu benim sorumun cevabı değildi :) önce sorumu anla, sonra buna yanıt verebiliyorsan yanıt ver öyle konuşalım. Ama bi cevabın olmadigini biliyorum zaten
Hangi dilde inmesi lazımdı? Çok mantıklı düşünebildiğini zannediyosun
@Nightwalk35
Nereye inmesi hangi dilde inmesi önemli degil dedim yukarda. Bre cahil, düsünemedigin gibi okudugunuda anlamiyorsu.
Bak senin icin tekrar yazayim.
- Tüm insanlik icin inen bir dinin dili OLMAZ.
- Bu din ARAPOGLU tarafindan ARAPLAR icin udurulmustur.
@besiktas256 ulan bey*nsiz dil olmadan ne ile anlamayı düşünüyorsun? Allah sana biraz zeka vermiş olsa keşke ama vermemiş yapacak bişey yok. Uğraşamam daha fazla. Hadi konuş şimdi kendi kendine sen
Arap nüfusu artıyor zaten ülke de iç savaş çıkabilir diye düşünüyorum.
Din diil zirva.
Kim diyor
Arap dini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?