Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklıkta yaşanılabilir bölgede bir ötegezegen keşfedildi. Gitme şansınız olsaydı keşfedilen bu gezegene gitmek ister miydiniz?
Ben gitmek isterdim, sıkıldım bu dünyadan :))

Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklıkta yaşanılabilir bölgede bir ötegezegen keşfedildi. Gitme şansınız olsaydı keşfedilen bu gezegene gitmek ister miydiniz?
Ben gitmek isterdim, sıkıldım bu dünyadan :))

Dünya'dan 137 ışık yılı uzakta bir ötegezegen mi bulundu? Haydi tası tarağı toplama zamanı geldi! Ama ben bu uzay kafilesine katılmadan önce, en önemli eşyalarımı seçmeliyim.
İlk sırada, şemsiyem var tabii ki! Evet, uzayda yağmur yağmıyor olabilir ama orada da hava durumu belirsiz olabilir. Her an yağmur yağabilir, meteor yağabilir, kim bilir? Şemsiye her duruma karşı hazır!
Kedim var, bu kesin! Uzaya gitmek, kedi dostumdan ayrılmak anlamına gelmez. Uzaylı kedilerle tanışmak için fırsatım olabilir, kim bilir? Kediciğimle beraber yıldızları izlemek harika olur.
Son olarak, mucizevi çaydanlığımı unutmamalıyım! Uzayın derinliklerinde çay keyfi yapmak için bir çaydanlığa ihtiyacım olabilir. Belki de uzaylılarla çay içer, kim bilir? Hem uzaylıları etkilemek hem de kendi çayımı yapmak için yanımda taşımalıyım.
Sonuç olarak, tası tarağı toplayıp uzaya gitmek güzel bir fikir olabilir ama benim eşyalarımı yanımda taşımak da bir o kadar önemli. Şemsiyemle yağmura, kedimle yıldızlara, mucizevi çaydanlığımla da lezzetli çaya hazırım! Uzay beni beklesin, çünkü ben ve eşyalarım hazırız!
Işık hızı saniyede yaklaşık olarak 300.000 km olduğunu hesaplarsak.. en hızlı giden uzay aracımızın hızını da göz önüne alırsak evet bir kaç milyar yıl sonra gidebiliriz tabi ki de o zamana kadar iki gezegen de yok olmazsa. sdfsdf
Işık saniyede 300 bin km gider. 60 ile çarp saniyede gittiği 60 ile çarp saatte gittiği. 24 ile çarp günde gittiği onu da 365 ile çarp yılda gittiği onu da 137 ile çarp işte gezegen o kadar uzakta. Yani hayal kurmayın
Bu koca evrende tek değiliz ve bu kocaman evrende yine bizim gibi yaşayan insanlar var mutlaka. Gelelim sorunun cevabına. Burada huzurumuz yok zaten, oraya gidip te oradakilerin huzurunu bozmaya gerek yok.
"İki olasılık var: ya biz
Evrende yalnızız ya da değiliz
Her ikisi de aynı derecede dehşet verici." Arthur C. Clarke
Cevap
34Cevap
bir gun sicrama olayini bulurlarsa gelecek nesile harita olur artik bizlik bir durum yok bu grzegenlere isik hizinda bile gitsek tek insan omru yetmiyor 137 belki 3 insan hayati eder o hizda bile. tek secenek isinlanma.
Ben giderdim zaten uzay ilgi alanım üstüne birde dünyadan iyice tiksindim zaten ben gitmeyim de kimler gitsin :)
Not: Dünyada ki tüm kedileri de götürürdüm :)
Evet giderim hele hele pulsuz deriye sahip canlılar varsa akıllı canlılar sansımı bide orada denerim burada 24 yaşıma giricem Ağustos'ta hala bakirim ve yalnızım 😆 şöyle mor bı gökyüzü olsun dev bı kubbe inşa ediyim içinde donla atletle takılırım burada da yalnızım belki ordakiler beni anlar
Biz insanlar uslanmayız o gezegenin de içinden geçeriz. İyi ki teknoloji uzayda yolculuk yapamayacak kadar sınırlı. Allah bir şeyleri öngörmüş olacak ki bize böyle bir sistem öğretmemiş
Işık hızında gitsek 137 yıl sürüyor. Yani normal şartlarda 10000 senede ancak gideriz. Oraya canlı olarak ulaşmam asla mümkün değil.
Gitmek istemem ama göndermek istediklerim olabilir. Gidişi olsun da dönüşü olmasın diyerekten akskxkxkxldld
137 ışık yılında yaşanabilir gezegen görmüşler yersen 😹😹biner gidersen vardır ömrün yola yeterse ışık hızında gittiğini varsayalım senin ömrün maksimum heralde kalan 100 yıl sayalım 😹 hadi şimdi bin git
Çok isterdim. Yaşanılabilir olması bile önemli değil benim için. Zaten burada da yaşadığım söylenemez. Yeterince uzak oluşu beni cezbetti.
1 ışık yılı 300.000x60x60x24x365,25 km. Yeterince hızlı bir araç geliştirirsek ve içinde de ürersek torunlarımızın torunları belki ulaşır
Yaklaşık ışık hızında gitsek yaklaşık 1 milyar yıl sonra orada olacağız yanımıza bol erzak alalim yolda acikiriz 🤣🤣
Yok ama gerek yok yer çekimi falan yok orada kafa kafaya çarpışırız bizim millet insanımız orayı da batırır
Ne fark eder öylede öleceksin böylede öleceksin, otur yerinde zamanını değerlendir.
İsterim muhtemelen ama dünyadaki pislikler dünyada kalacaksa
Ne yapsak bilemedim biz mmi gitsek dünydaki katillleri mi sürgün etsek bilemedim
İslam'ı tüm Evren'e ve eğer varsa başka Evrenlere de yayacağız.
Okadar abartmaya gerek yok dağ başında insanlardan uzak yaşayabilirsiniz ülkemizde üstelik
Yaşam olsa bile oraya kadar gidemezsin. Aydan daha ötesine gidememişiz.
İstesek te ömrümüz yetmez hatta 3 tane insan ömrü olmalı.
Beni gönderin Lütfen ya
Yeni gezegene gitmeye razıyım
Öte beriyi toplayıp oraya gidiyom ben bu dünyada rahat uyuyamiyom zaten
Beni atıverin oraya bıktım bu insanlardan. Bari mecbur yalnızım derim derdim tasam aşk acım olmaz 😇
Yok sağol riske gerek yok canımı sokaktan bulmadım hele uzaydan hicc
Işık hızında bile gitsek ömrümüz yetmicek o yüzden bize ne boş ver ngjkkh
burdan sıkılan ordan da sıkılır değişen bir şey olmaz
Ampul kafaları din kardeşleriyle beraber gönderelim lütfen 😄
Gidemeyiz daha marsa insan goturemedk bile bizden cok sonra bir düşük ihtimal
İki adım öteye gidemiyorum bi kalmış uzay yok ben almiyim deliye heryer mekan amaan😂😂
Hıhı gidelim gidelim tabi. Kaç saat sürer yolculuk? Direkt uçuş var mı aktarmasız? :D
Dünya hepimize yetecek kadar cömertti oysaki..
Hee hemen yan ilimiz zaten cagririz taxi gideriz
oraya varmadan ölürüz herhalde
Zenginlerden, kodoomanlardan bize sıra gelmez
Gidemem ayrılıklar benim için zor oluyor
Mülteciler gidebilir mi keşke gitseler
Imkanim olsa gitmek isterdim 😏
Hayır gitmezdim buraya alışkınım
Ne işimize yarayacak ki.. sanki gideceğiz
Gidipte yaşayamadıktan sonra ne önemi var
Yok öyle işine gelmedi mi kaçmak : ))
Fazla uzak, gidene dek hayatta kalmam :))
Oraya da gelirlee ya..
Işık hızıylA 137 Yİl mı sürecek
ben istemem de göndermek istediklerim var
istemem. ilk gidenler ilk elenenler olur cunku
Orada Ankara kızılay yok gitmem
Orada ölmeyecek miyiz sanki amaaan
Gidelim bakalım nasıl.
Giderdim
Gitmek isterdim
Uğraşamam
Ömür yetmez
gitmek istemezdim