• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Gündem

İşgalin Filistin'e nasıl geldiğini biliyor musunuz?

GünlükYaşamda
GünlükYaşamda Takip Et
Bilge Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
İşgalin Filistin'e nasıl geldiğini biliyor musunuz?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Chıld_Of_GOD
    Chıld_Of_GOD Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 93%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Yorumlar boş. İsraeloğulları milattan önce bu topraklardaydi. Süleyman milattan önce 567 yılında Süleyman mabednini inşa etmeye başladı. Daha öncesinde 430 yıl Mısır, 70 yıl Babil surgunleri var. Bu sırada araplar vaad edilen toprakları işgal etti yerlestiler. Milattan sonra 1187 de Süleyman Mabedi in ortasına mescidi aksa inşa edildi. İkinci dünya savaşı sırasında Yahudiler para vererek topraklarını almaya başladılar tekrardan. 1967 sınırından daha da genuslediler evet. Ama buna fetih de denilebilir. Sonuçta herkes bir yerleri almış zamanında. Kim anayureunda kaldı? İşgale hepimiz işgalciyiz. ya da herkes fetihci

1
    8 Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

İyi de, şimdi İtalyanlar "biz Romalıların torunuyuz" deyip, Londra'daki insanların evine girip "2000 yıl önce atalarım buradaydı" deyip evlerinden ediyor mu?

Bu ne saçma sapan bir açıklama?

Yorumla
    • Chıld_Of_GOD
      Chıld_Of_GOD
      +1 yıl

@Hullanza bak dediğin farklı. burada sürgünde araplar işgal ediyor. Sonra para verilip geri alınıyor (bana göre para vermek mantiksiz zaten bizim). Parasını verdik anlayacağın. Arabayı bana sattin, ibana parayı attım devrini aldım. Arabaya bineceğim, önüne geçiyorsun araba benim.

Yorumla
    • Kapaklıkiz
      Kapaklıkiz
      +1 yıl

Abisi bahsettiğin sürü toprakları satın almadı. Onlar lanet Amerika desteğiyle toprakları işgal etti. Çoğu satın alındı dese de ben o evraklara inanmıyorum. O lavuklar cesedileri bile rahat bırakmıyorlar kaldı ki medeni bir şekilde satılıp imza atıldığına mı inanıyorsun?

Yorumla
    • Chıld_Of_GOD
      Chıld_Of_GOD
      +1 yıl

@Kapaklıkiz bu senin tercihin. Satış belgeleri mevcut. Her şey yasal. Toprak yani namuslarinin satış belgeleri tam

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

@kapaklıkiz
      ABDden önce İngilizler bu işi başlattı. Kendi istemedikleri yahudileri ülkelerinden atmak için, kendileri oldu bittiye getirip "yahudi devleti" dedi.

Bu child of god'da, bizim Türkçü-faşistlerin iddialarını tekrarlayıp duruyor.

Defalarca söyledim. Toprak satmak "devşet satın almak" değildir. İşkenen toprağın mülkiyetini satın almaktır. Peki bu satışlar, hangi devletin hukukuna göre yapıldı? İngilizler. Orada bir ingiliz devleti var mıydı? Yok. Orada bir devlet yoktu henüz.

Olan neydi peki? Hani şu ğnlü satışlar? Hayatında bir kere bile toprağına gitmemiş, orada yaşamamış, Beyrut'ta ya da Şam'da ikamet eden 3-5 Arap toprak sahibi. İngilizler oldu bittiye getirip sattırıyor bunkara. Satılan toprak da Filistin'in %6sına denk geliyor, o da ne kadarı verimlidir bilinmiyor.

Ha orads ekmeğini çıkaran Filistinlilerin bundan hiç haberi yok. Bir anda, yahudilerin mülkiyetine geçen topraklardan sürülüyorlar..

1930larda ayaklanıyorlar ama İngilizlerce ve yahudi çetelerce katlediliyolsr. 2. savaştan sonra da İsrail kuruluyor ve insanları hiç bir hukuka dayanmayan şekilde topraklarından çıkartıyorlar, katlediyorlar.

İsrail bir işgâl devletidir.

Yorumla
    • Kapaklıkiz
      Kapaklıkiz
      +1 yıl

Tutturmuşsun satış belgeleri var diye, mantıklı düşün o sürüler neden Amerika ya da Avrupa gibi bir yere gidip kolayca toprak almadılar. ( Sakın Filistinli halk paraya hayranıydı deme. ) Namus ağır bir kavramdır. O da İsrail de yok. Onlar hiç bir zaman hakkıyla toprak kazanıp devlet olmadı olmayacakta. Elin Hıristiyanı anladı bir siz anlamadınız. Dediğim gibi satılan yerler hiçbir zaman medini olarak satılmadı. Zorla el konuldu. Ki sadece beli bir bölgeye.
      Sen neye inanarak konuşursun ki. Kendi yaşlı bir iti gülerek " Biz Filistin halkına zorla sahip olduk. Onların evine gidip burası bizim dedik. Kaynaklara geçsin diye imza attırdık. Kadınlara, kızlara ölene kadar tecavüz ettik. Hata çoğunun kocasının gözü önünde..."
      İsrail toprak satın almadı. Sabit görüşlü olup kalbinde kötülük kaplar.

Yorumla
    • Kapaklıkiz
      Kapaklıkiz
      +1 yıl

@hullanza Gelde bunu beyni koru olanlara anlat, ama sen elinden geldiği kadar doğruları anlatmayı bırakma.

Yorumla
    • Chıld_Of_GOD
      Chıld_Of_GOD
      +1 yıl

@Kapaklıkiz siz yukarıdaki şahısla birlikte 1000 km uzaktan ahkam kesin. Ben bu topraklardayim. Yaşadım yaşıyorum da. Hayatında hiç görmediğin bir yer için görmüş yaşamış gibi di li geçmiş zamanla anlatman da bana her şeyi anlattı. Bu saatten sonra sana bişey anlatmam. Kafan motomod.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Zehra-Bal
    Zehra-Bal Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 512 cevap paylaştı.

Nazilerden kaçan Yahudiler, Filistin topraklarına sığındılar. Sultan 2. Abdülhamit'in kendi özel mülkiyetine aldığı Kudüs'e, İngilizlerle işbirliği yapıp çöktüler. Filistin topraklarını satanların çoğu Lübnanlılardı. Satan Filistinliler de İngilizlerin zoruyla satmışlardı. İngilizler, Filistinlilere ağır toprak vergisi yükleri koydular ve Filistinlileri, topraklarını satmaya zorladılar. Siyonistler, geri kalan toprakların üzerine de zor kullanarak çöktüler. Evlerine sığındıkları Müslümanları, zorla kendi evlerinden çıkardılar ve onları, mülteci kamplarına yolladılar. Bu konuda, Gigi Hadid'in babasının bir röportajı var. İzleyebilirsiniz. Kendileri, evlerine sığınan Siyonistler tarafından zorla evlerinden atılıp mülteci kamplarına gönderilmişler.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

6

Cevap

• неустойчивый-1
    неустойчивый-1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 51%
    +1 yıl

işgal bugün başlamadı. 1940 larda başladı bugün soykırım yapılıyor

1
    0 Yorumla
  • DedektifMinnie u
    DedektifMinnie Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Her şey İngilizlerle olan işbirliği ile başladı.

0
    0 Yorumla
  • Üşüyenbuz
    Üşüyenbuz Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 571 cevap paylaştı.

Bu her zaman planlanmış bi olaydı

VE tüm dünya bu plana seyirci kalıyor

0
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.

Siyonistlerin orta doğuya vaad edilen topraklara sahip olma ameliyesi

0
    3 Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

bu plan başarısız oldu gözüküyor

Yorumla
    • mehcab
      mehcab
      +1 yıl

@uyanmakzorundayiz Amerika'nın aldatma politikası

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

ne gibi

Yorumla
  • AteistMühendis
    AteistMühendis Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Topraklarını satarak başladı.

1
    25 Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

bu yalana sende inandın

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Ne yalanı? Tarihi belgelerle ortada bu gerçek.

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

murat bardakçı yalan dedi

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Kendisi hamas gibi sivil insanları öldüren bir terör örgütüyle kuvayı milliye hareketini bir tutan birisi olduğu için, dediklerinin ciddiye alınacak birisi değil. Ayrıca kendisi tarihçi de değil, ekonomi mezunu.

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Dedikleri*

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

Hamas ne zaman sivil öldürmüş iftira atmayın

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

nE? Kendileri yayınladı görüntüleri sivil insanları öldürürken şaka mısınız siz?

Festivalde eğlenen insanları öldürmediler mi? Tecavüz edip öldürdükleri kadının çıplak bedenini sergilemediler mi? Ne iftirası?

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

x.com/.../1720601510998855920

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

din düşmanlığındab olabilir

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

İslâm kötü gösterme çabaları

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

İslamı kötü göstermeye gerek yok knk. Zaten kötü.

Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

Allah hidayet versin

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Toprak satışını yapanlar, zaten hali hazırda Beyrutta, Şam da yaşan bi kaç toprak sahibi. Bu bir.

İkimcisi toprak mülkiyetinin satılması demek, vatan toprağının satılması demek değildir.

Üçüncüsü satılan topraklar %6 falan. Ki. Bu toprakları işleyenler Gilistşnli Arap köylüler. Onların suçu neydi, onlar satmadı.

Dördünücüsü, satış falan olmadan önce Balfour deklarasyonuyla, İngilizler kendi yahudilerşnden kurtulmak için, Filistinin işgalinin temelini attı.

Beşincisi, İsrail buna rağmen devşet oldu ve sürekli uluslararası hukukun her maddesini çiğneyerek işgâle başladı. Direnen herkese de "terör örgütü" dedi.

İsrail haydut devlettir.

Yorumla
    • Kapaklıkiz
      Kapaklıkiz
      +1 yıl

Ateist arkadaş hiçbir şeye inanmıyorum deyip herşeye inanan arkadaş.
      İsrail kendisi festivalde ki insanlara saldırdı. Bunu bizzat askerîsi olan biri söyledi. Daha sonra o asker kayıplara karıştı.
      İsrail hiç bir zaman toprak satın almadı. Zorla insanların evine basıp imza attırdı. Ki satılan da en fazla 100 evdir. Bütün ülke satılmadı.
      Ve cahil arkadaş İsrail vaad edilen topraklara sahip olmak için orayı kuşattı. Türkiye doğu bölgesini de ele almak istiyorlar. Ve siz mallar yüzünden Batı'nın uydurduğu bir yalana inanıyorsunuz.
      Son olarak İslam şerefli bir dindir. O da herkese nasip olmaz.

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

İnsan bir şeyler uydururken en azından mantıklı sallar. Yahu Hamas kendisi üstlendi saldırıyı. Adamlar oradaki insanları kaçırıp rehin aldılar zaten, hâlâ rehin olanlar var. Ne anlatıyorsun?

Ben İsrail sempatizanı değilim, İsrail de emperyalist bir ülkedir. Geçmişi temizdir de demiyorum. Fakat Filistin bizimle dost bir ülke değil, yaptıkları da ortada. Kimse boşuna bunları masum göstermeye çalışmasın.

Türkiye kendi çıkarlarını korumalıdır, o kadar. Filistin dediğiniz ülke Güney Kıbrıs, Ermenistan gibi ülkeleri destekler. Pkk yı destekler. Açıktan yapar bunu.

İslam hakkında en ufak bir fikrin olmadığına, bugüne kadar kuranı anlayarak okumadığına da eminim.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Abicim kulaktan dolma sosyal medya yalanlarıyla coşma istersen.

Rehin alma, İsrail zindanlarındaki tutsaklara karşı gayet öeşru bir yöntemdir. İyi ki rehin alıyorlar hatta, çok da iyi davranıyorlar.

Filistşn Ermenistanı falan desteklemedi. Sallamayın abi. Ermenistana giden her üşke soykırım anıtına gider. ABD de gider, AB ülkeleri de. Soykırıma uğrayan Filistin'e mi çokarıyosun fatırayı? PKKyı da desteklemedi gene sallıyon.

Türkşye'nin çıkarşarı, İsrail çıkarı değildir. Sueiye:nin parçalanması İsrail çıkarınaydı, gıkını çıkarmadın. Şimdi mğlteciler geldi diye ağlarsın. Suriye'ye İsrailin güvenliği için cihatçı tamyam terörist ihrac etti Türkiye. Neredeydin?

Bibok bilmiyonuz, zart zart salkıyonuz

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Suriyenin parçalanmasına gıkımı çıkamadığımı nereden biliyorsun? En başından beri tepkimi koydum bu duruma.

Filistin sözde ermeni soykırımını tanıyan ülkelerden birisidir. Bu yüzden Azerbaycan, direkt olarak İsraili destekledi, ki normalde Rusya ile zıtlaşmazdı.

Şu anki Hamas, bahsettiğin cihatçı yamyam teröristlerden farklı mı sanki? Aynı bọk.

Belgelerle ortada olan gerçekleri reddetmek de moda oldu artık. Yok toprak satmadılar, yok desteklemediler...

Güney kıbrısa niye bir şey söylemedin acaba? Onu da sallasaydın desteklemediler diye.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Azerbaycan Rusyanın dibinde olmasa NATOnun eniği olacak ülke. Bi tane da. llyarak sülale çökmüş, rüşvetin gırla olduğu bir devlet. Soydaşımız falan ayağına çok da abartmayın.

Hamas, Halid Meşal zamanında Suriye'de cihatöı yamtamları destekledi. O sıralar Erdoğanla da yüz gözdü. Bunları not edşyoruz tabii ki.

Ama İsrail, ortadoğuda Suriye gibi laik devletlerşn de düşmanı. Filistin'deki gerkes de hamasçı değil. Hamas seçimle geldi, ve içeride de muhalefet var. Ama mesele İsrail olunca her eylem önemli.

Şunu unutmamak lazım, bu coğrafyada bütün dinci-gerici unsurlar ABD-İsrail ürünüdür. AKP rejimi de dahil

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Ha şunu da unutmayalım. Türkiye, 60 yıl NATOnun uç beyliğini üstlenmiş bir ülkedir. Arapların bağımsızlık ve anti-emperyalist micadelesine taş koyan devletlerden biridir. Elbette Arapların temkinli yaklaşması normaldir

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Arapların bağımsızlık mücadelesi zerre umrumda değil. Sen zaten Arap devletlerini Türk devletlerinden çok seviyor gibisin. Filistini Azerbaycandan fazla savundun maşallah. Ayrıca Azerbaycan NATO ile alakası olan bir ülke değil. En basitinden Rusya Ukrayna savaşında Rusyayı desteklediler.

Ben İsraili savunmuyorum. Ortadoğudaki ülkeleri şeriate sürüklemek istediğinin de farkındayım.

Fakat düşmanımın düşmanı arap benim dostum olmuyor kusura bakma. Ülkenin kendi sorunları yokmuş gibi aylardır Filistin konuşuluyor. Filistin masum bir ülke değil.
      Türkiyenin çıkarlarına uygun davranan bir ülke de değil.

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Hoşuna gitsin ya da gitmesin dünyada iki blok var. Birincisi Amerika ve batı bloğu, ikincisi Rusya Çin ve Arap bloğu.

Birinci bloktaki ülkeler kendi çıkarlarını koruyorlar. İkinci bloktaki ülkeler ise bọk çukurundan çıkamıyor. İnsanı mutsuz, fakir. Türkiye ilk blokta yer alıp laik bir ülke olmalı. İkinci blokta bu mümkün değil.

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Abi, Türkşye'de islamcılığo yyan ABD

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Arabın bağımsızlık mücadelesi benim niye umrumda olsun? Elin ingilizi ile işbirliği yapıp beni arkadan vurarken bana mı sordu?

Yorumla
    • AteistMühendis
      AteistMühendis
      +1 yıl

Az s2 gibi bir dış politika izlersen, seni tehdit olarak gören ülkeler seni içten bitirmek için adımlar atar. Arap bloğuya iş birliği yapmak İslamcılığın önüne mi geçecek?

Yorumla
    • Hullanza
      Hullanza
      +1 yıl

Evet. Bizde ve Arap coğrafyasında islamcılığı "yeşil kışak projesi" kapsamında SSCzbye karşı azdıran ABDdir.

Yorumla
  • Hullanza
    Hullanza Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Evet. Önce ingiliz, sonra ABD emperyalizmiyle

0
    0 Yorumla
  • everkeğii
    everkeğii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Yobazlarin yüzünden

0
    1 Yorumla
    • everkeğii
      everkeğii
      +1 yıl

Rapstar ⭐️

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İşgalin Filistin'e nasıl geldiğini biliyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Filistin ve israil savasi nasil basladi? 10 cevap verildi
Filistin gerçeklerinin ne kadarını biliyorsunuz? 6 cevap verildi
Filistini biz böyle tanırız tarihinizi biliyor musunuz? 13 cevap verildi
Filistin nasıl işgal edilmişti, hatırlıyor musunuz? 7 cevap verildi
Filistin hakkında bunlardan haberiniz var mı? 8 cevap verildi
Her şeyi Filistin'e bağlamak? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sizi alan yaşar mı sürünür mü?
  • Sosyal medyada iletişimci olanlardan mısınız?
  • Bir kitaba yolculuk yapma şansınız olsa bu hangisi olurdu?
  • Türkiye de Alınabilecek en mantıklı en güzel araba nedir sizce?
  • Şarkıları hikayesi ve sözleri için mi dinliyorsunuz, yoksa melodi mi sizi daha çok etkiliyor?
  • Bu sitede hoşlandığınız birisi var mı?
  • Vazgeçmeyi başarabilir misiniz, sizve bu hayatın sonu mu?
  • Karşı cinsinizi hangi meslekte gördüğünüzde daha çok hayranlık uyandırıyor sizde?
  • Hiç sevgini sakladın mı?
  • Dünya Kupasında Juju Büyüsü yaparak takımını zafere ulaştıran taraftar gündem oldu! Sizce etkisi olabilir mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨