Çünkü çoğu sandığın kadar yoksul değil. İç Anadoludaki taşrada açlık çeken olabilir mi?
Şöyle söyliim, Aksaray'daki AKPli dayı emekli maaşı alıyor, kira vermiyor, köyünde hayvanı, ekini vardır muhakkak. Karnı doyuyor yani. Zaten, gündüzleri şehir meydanında çay içip boş laklak yapıp, arada namaza gitmek dışında bir faaliyeti yok. Bu adam yoksul değil.
Şimdi bir de büyğk şehirlerde, Türkiye'nin asıl üreten kesimine bakalım. Haftanın 6 günü 10'ar saat asgari ücretle çalışıyor. Eşi gündel iş k temizliğe gidiyordur belki. Kşrayı çıkarsan çoluğuna çocuğuna anca yetiştiriyor. Belki köyden arada bi çuval patates soğan geliyodur.
Zaten Türkiye'nin milli hasılasının ezici çoğunluğu İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerden elde ediliyor. Orada da, AKPnin oyları düşüyor.
Yani yoksul ve üreten kesim AKP ye vermiyor tam olarak. AKPye oy verenler tarikatlardan geçinen, dinci bir orta sınıf ya da taşrada mum gibi yaşayanlardır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılEv kirasının asgari ücretten fazla olduğu bir ülkede iktidar hala ayakta duruyorsa bence sorun ekonomi değil zeka sorunu vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYoksul insanlar tanrıya da inanıyor mecburlar çünkü aciz olunca dua filan
064 Yorumla- +1 yıl
Aciz olunca dua filanmış * senin yaratılış gayen zaten Allah'a kulluk etmek bunu bilmiyor musun aciz varlık?
Cevap sahibi+1 yıl@siyahatlıasilprenses bilmiyorum arkadaşım. Sen kulluk ettiğin için aciz olmadığını düşünüyorsan aciz olan sensin
Cevap sahibi+1 yılHırsız değil keyfine bakıyor ister inansın ister inanmasın ne olacak ahha
Cevap sahibi+1 yılPeygambere ilk inananlar kölelerdi muhtaçlardı din insanların afyonudur Karl Marx
- +1 yıl
Aciz olan hepimiziz yüce Allah'ın huzurunda hiçbir şey değiliz. Büyük olan yalnız Rabbimizdir ve ona yerlerin ve göğün tek sahibine kulluk etmek zorundayız. Bitti
- +1 yıl
@48382727 Marxı kendine idol olarak seçen biriyle tartışılmaz bile aw
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum. Sen neden bu kadar eminsin? Ayrıca örnek almıyorum kimseyi
- +1 yıl
Örnek almadığın kişinin sözünü ne amaçla yaziyosun ozamn
- +1 yıl
Merak ettim
Cevap sahibi+1 yıl@siyahatlıasilprenses sen bir şey merak etme kaba insan.
- +1 yıl
Üzgünüm cici kız seninle daha cici bir biçimde konuşmalıydım, tekrar deneyelim?
Cevap sahibi+1 yıl@siyahatlıasilprenses prenses olarak takılmaya devam et
- +1 yıl
Tamam öyle takılırım senin merak ettiğin bir şey var mı?
Cevap sahibi+1 yıl@siyahatlıasilprenses yok senin de yoksa hoşça kal
- +1 yıl
kib
- +1 yıl
@Hullanza sen benle tam konuşsana oğlum böyle arkamdan yarım yamalak ayıp oluyo ama. d
Cevap sahibi+1 yıl@siyahatlıasilprenses kimsenin arkasından konuşmamış bildirim gidiyor ya hani
- +1 yıl
Cici kız doğru diyosun ama "hayat gayesi masalını" bana istinaden söylemiş
- +1 yıl
@Hullanza yok engellemem rahat ol. O kadar seviyesiz olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Saygın olmadığını anladım zaten. Birincisi din bir ideoloji" değildir. Maneviyattan doğan bir ihtiyaçtır. Toplumsal düzeni sağlamaya yönelik yapılan siyasi öğretileri içeren düşünce sistemine ideoloji denir. Bu hassas meseleyi siyaset olarak görürsen zaten saygın olmaz, çünkü her siyaset aslında yalandan ibarettir. Ve evet hayat gayesi' de Allah'a kulluk etmektir. Tabi Darwinizm den etkilenip maymundan geldiğine inanmıyosan şekerim.. orası başka
- +1 yıl
İslâm da toplumsal düzeni sağlama amacıyla ortaya çıktı. Hem siyasi, hem toplumu düzenleyen bir kurallar bütünüdür İslâm. Bu, onu ideoloji yapar.
Hayatın, evrenn bir amacı yoktur. "Amaç" dediğimiz şey, insan zihninin olguları anlamlandırmak için verdiği bir "isim"den ibaret. Kavramsallaştırmadır. Allah'a kulluk etmek, islamcı ideolojinin ortaya koyduğu bir amaçtır. Ama evrensel değildir.
Darwinizm dediğin şey evrim olgusu sanırım. Evrim gerçeğini en iyi açıklayan bilimsel teori Evrim Teorisidir. Bu teori maymun ve insanın ortak atadan evrimleştiğini söyler. O ortak ata da fare gibi ortak bir kemirgen atadan evrimleşir. Onlar tetrapodlardan, onlar balıklardan vs diye gider.
Kısacası, muzla bile genetik ortaklığımızın %60 olöasının nedeni budur.
Peki İslâm bu konuda ne der? Mesela homo erectus fosilini nasıl açıklar? Maymun değil, insan değil. Var mı bi açıklaması? - +1 yıl
Hahahah o ortak ata da fare gibi ortak bir kemirgen atadan evrimleşir diyince koptum ciddiyetim orada bozuldu. Ve evet Var
Ashabı Sebt: Yani Cumartesi Halkı helak olmuş eski bir Yahudi kavmiydi. Cumartesi yasağını ihlal edince yüce Allah onları maymuna dönüştürdü. Bazı âlimler maymuna benzeyen eski insan kalıntılarının hakkında bunun yatabileceğini düşünüyorlar. Tabii bu sadece bir düşünce net bir delili yok ayetlerde. Ama gene de bir düşünce değil mi? Tavsiyem Homo sapiensler ve Neandertaller hakkında oturup binlerce düşünceyi saygılı bir biçimde uslu uslu nasıl okuyosan aynı tavırla, İslâmi- bilimsel makaleleri de o şeklide oku biraz. Ha birde Google bir Amerika şirketidir. Bunu söylememin de sebebi de gene dinlerle alâkalı bir mevzudur. Çok doğal ABD grup şirketlerinden olan siteye yani Google' a İlk insan yazınca " Primat" çıkmasının sebebini çok da anormal karşılamamak gerekir. Ve düşman düşmandır her sözünü esas almak kendi öz değerlerini bırakıp her dediklerini doğru olarak kabul etmek nedir biliyor musun Aptallık. Sen dinsiz olabilirsin ama sonuçta Türksün ve seni düşmanı olarak görmeleri için illa da Müslüman olmana gerek yok. Türk olman yeterli çünkü her şeyden önce köklü bir ceddin var ve sırf ceddimize olan kinden bile bugün gerek Türk gerek müslüman olarak bizleri doğru yoldan çıkarıp yanlışa sevk etmek için uğraşmaya devam edecekler. Ama kanmamalısın - +1 yıl
Baya uzun oldu yeterince açıkladığımı düşünüyorum.
- +1 yıl
Tamam. Bu da bir "açıklama". "Allah bir kavmi maymuna dönüştürdü"
Peki, bu test edildi mi, gözlem yapıldı mı? Homo erectus fosilinin en eskisi 2 milyon yıl öncesine tarihlendirilmiş. Ondan önce bu tiür bulunmuyor. Eğer allah maymunumsu erectusa dönüştürmüşse, dönüşmeyen homo sapiens fosilleri de olması lazım öncesinde. Ama yok. Homo sapiens fosilleri en erken 400 bin yıla falan denk geliyor. Yani, eldeki bulgular senin açıklamanı yanlışlıyor.
Google amerikan şirketi evet, ama aynı şekilde İslâmcıların evrim karşıtlığı da Amerikan kiliselerinin "akıllı tasarımcı" fikriyatından birebir kopyalanıp "İslâmlaştıroömış" versiyonudır. Mesela Darwin'in bulguları heistiyan dünyasınıı sarsarken, tartışılırken, Osmanlının alimleri bu mevzuya dokunmamıştır. Hatta destekleyenler olmuştur. Evrim Karşıtlığı Türkiye'ye Amerikalılarla iltisaklı tarikatlarla yayılmıştır (fethullahçı çete, oktarcılar vs). O yüzden Şii İran'daki İslâm tedrisatında evrim karşıtlığı yoktur. Hatta Arap coğrafyasında bile Türkşye'deki kadar fanatik bir evrim karşıtlığı bulamazsın.
Primat, homimid vs bunlar genetik ortaklığa bağlı taksonomik sınıflamadır. Şempanzelerle %98 ortaklığımız var, demek ki martılara göre daha ortak yönümüz var. Memeli hayvanlar da mı demeyelim? O da mı google'ın komplosu? - +1 yıl
İslamın "bilimsel" bir iddiası yok, olamaz da. Bikimsel yöntemin uygulanmadığı hiç bir akılyğüütme, doğası gereği bilimsel olamaz.
Şu köklü ceddimiz nedir? Yani diğer halkların kökü yok mu? Bizi farklı kılan nedir, onu anlamadım? Hani, elf gibi mi yalıyoduk da bizi bozdular.
Bak hocaların hocası Halil İnalcık çok net söyler. Anadolu'nun en müreffeh olduğu dönem Roma dönemi ve Cumhuriyet dönemi der. Mesela Osmanlı'nın en şaşalı döneminde bile Anadolu halkı bir çok açıdan Avrupalılardan bile daha yoksul yaşıyordu. "Avrupalılar bile" dedim, çünkü hiç iyi değildi o zamanlar. Çin'lileri, İran taraflarını saymıyorum bile.
Yani, yazdıklarında sadece boş hamaset var sanki
- +1 yıl
Çok şeye değinmişsin ama iki şey tek dikkatimi çekti. Birincisi tarih olarak elde edilen bulgular tam olarak açıklamamı yanlışlamıyor hayır. Dünya 40 milyon yıldır var siz saniyosunuz ki bizler sadece son 1400 yıldır olan şeyleri anlatıyoruz. Hayır sadece İslâm 1450 yıldır var ama bundan da öncesi var ve bu bahsettiğim kavim en eski din olan Yahudilerden kalma bir kavimdi ve zaten bu olay Kur'an'ın indirilmesiyle gelişen yeni bir olay değildi çünkü bu halk müslümanlardan çok daha önce vardı ve Kuran'da geçmişe dair bir olay olarak anlatılır. Kuran'da sadece gaybı bulamazsın indirildiği den itibaren hem o zaman ki geniş zaman hem geçmiş hem gelecek zamanla yani (gayb) ile ilgili zamanları bulursun. Ee zaten milyonlarca yıldır var bu dünya ve sen kalkmış sadece 2 milyon öncesine kadar gidiyosun : D 40 milyon yıldan bahsediyorum ben. Daha Mö ve Msyi sayıp hesaplamaya da gerek yok. Bide şimdi sen dinazor çağını falan da sorarsan :d merak etme onun da açıklaması var dinimizde sen relax şekerim
- +1 yıl
İkincisi. Yukarda zikrettiğin tarikatçı çetelerle ne zerre ilgim var ne de bilgim. Beni ne yapmış oldukları ilgilendirmiyor. İran'daki Şiilere gelince, Şii olduklarından bahsediyoruz şaka mısın? Evrim karşıtlığının olmadığını söylüyosun. Şiilerin karşıt olmaması neden şaşırtsın? Şiileri müslüman olarak görmüyoruz ki zaten sapkınlar şaşırtıcı gelmedi. Bunu da yeni öğrendim sayenizde teşekkürler
- +1 yıl
40 milyon değil. 4,56 milyar yıl. Küçük bi dğzeltme, yazının bağlamını değiştirmiyor. Belirtmek istedim sadece.
Yahudiler de 2500 yıldır var. Onlar da Sümerlerden alırlar mitolojilerinin çoğunu, bu da eder 5000 yıl.
Homo erectus 150 000 yıl önce tükenmiş bir insansı türü. Yani "maymuna dönüşmüş insan"a dair hiç bir bulgu yok. Bu hem komik hem de saçma sapan bir şey.
Dinozorları geç de, Kurana göre her canlı dişi erkek olarak çift yaratılmıştı ya. Bakterileri falan bilmedikleri için, bu da yanlış bilgi. Yani Kuran bu konuda YANLIŞ.
Kuranın "geçmiş" ile ilgili verdiği bilgiler, o dönemde Arap coğrafyası ve çevresinde zaten var olan Yahudiler, Hristiyanlar. Mecusiler, Sabiiler vsden öğrenilmiş. Ha. Tabii ki, Ameirkadaki Maya'larla ya da Vietnam'daki kabimlerle ilgisi bi bilgisi olamaz. Bölgeye özgü bilgiler aynen Kurana aktarılmış, çok acayip bi durum değil.
Din dediğin, hiç bir şey açıklamıyor. Dünyanın/evrenin düz olduğunu iddia ediyor. Bu da YANLIŞ. Açıklamasa daha iyi yani. - +1 yıl
Şiilerin sapkın olduğunu bazı sünni mezhebleri dile getiriyor. Bazıları öyle demiyor. Şiiler de sünnilere diyor. Hatta sünniler sünnilere de diyor. Hanginizi baz alacaz? Hepsi Kurana referans gösteriyor çünkü.
Şiilerle olan mesele tamamen tarihsel ve politiktir. Hilafeti ele geçiren Sünniler, peygamberin soyundan çoluk çocuk katletmişler. Ben müslüman değilim ama, lan insan peygamberin torunlarını falan keser mi? Bu nasıl bir zalimliktir?
- +1 yıl
Tarih konusuna takılacağını biliyordum. Oğlum ben tarihçi değilim o kadar teferruatlı bilemiyorum mazur gör.)
Din sana dünya düzdür demiyor bak bu geçmişten günümüze gerek bazı âlimlerce de çok yanlış anlaşılmış ve bugüne kadar tartışılmaya devam eden ince bir konudur özetle açıklamam gerekirse; Kur'an da hiçbir ayette dünya düz olarak geçmemektedir. Yuvarlak olduğu geçer, geçer ama senin onu doğru bir biçimde anlayabilmen için hem derin bir ilmin hemde çok iyi Arapçan olmalı ki düzgün anlayasin. Tek sen değil senin gibi düşünen herkes kaç kişi ana dili gibi Arapçaya hakimdir? ki kaldı ki Arapça birçok lehçeye sahip köklü kadim bir dildir. Kur'anda yer alan mehd= beşik sath=düz gibi ifadelerden yerin düz bir tepsi gibi olduğunu anlayanlar da olmuştur o dönem. Aynı zamanda bu daha önceden de var olan Yunan felsefesinin de bir uzantısıdır.( bak altını çizerek diyorum bu kısmı)
Ama Naziat suresinin 30. ayetinde
" Sonra da yeri döşeyip yerleşmeye hazırladı" şeklinde meal vardır. Döşeme sözcüğü arapça aslı Dehadır, deve yumurtası anlamına gelir. burada da yuvarlaklık ifade edilir. Medha var birde o da, deve kuşunun yumurtasını bıraktığı yuva anlamına gelir. E zaten yumurtada elips şeklindedir, şimdi anlayacağın bağlantıyı sen kur. Bir diğer done; (İnşikak, 84/3-5) Yer uzatılıp dümdüz' edildiği zaman diye bir ibare geçer ayette. Buna istinaden ve gene. " O gün yeryüzü başka yeryüzüne çevrilir, gökler de başkalaşır... " (İbrahim, 14/48) ayetlerini de göz önünde bulundurarak, o gün dediği Dünya'nın sonu olan Kıyametten bahsediyor Rabbimiz. - +1 yıl
Tüm insanların yeniden yaratılacağı gün aynı şeklide yeryüzü de yeniden yaratılacaktır. Ve geoit olan dünyamız o zaman dümdüz bir tepsi gibi olacaktır. Bunu da söyleyenler var bak buna bende inanıyorum. Bence her iki kesimdeki kimseler de bu kadar derin araştırmıyor diye birbirimizi yanlış anlıyoruz. Saygı duymak lazım karşılıklı olarak ve bu kadar yeterli
- +1 yıl
Bu kadar yazdığımdan sadece bunu mu çıkardın cidden? Yarım saattir yazmakla uğraştım kırıcısın
- +1 yıl
Sen okuma diye bir şey demedim aksine okuman için resmen bir destan yazdim. Gözlerim yoruldu dediğine bakar mısın harbiden de kırıcısın
- +1 yıl
Her alime sor demiyorum sana konu derin ve âlimlerin birçoğunun kendi aralarında görüş ayrılığına sahip olduğunu söylüyorum. Ona bakarsan sadece âlimler değil şimdi bile Google da aratırsan dünyanın yuvarlak olduğunu keşfeden bilim insanı diye Pisagor Yunanlı bilim insanı Parmenides, Pythagoras da olmak üzere 3 sonuç çıkıyor. Kimin bulduğuna dair net bir sonuç yok neden yok? Bu her şey için geçerli bu kadar netlik araman doğru değil
- +1 yıl
Sen inanmak istemiyosun belli ama ne derseniz deyin son olarak. " Doğrusu Şi'ra ( Sirius) yıldızının Rabbi de O'dur. " (Necm:49) diyeceklerim bu kadar tşklr
- +1 yıl
İlginçtir, Sümer mitolojisinde de yıldızlar tanrıları temsil eder. Zaten bütün ortadoğu dinlerinin temeli Sümerlerdir.
Hakkında herkesin yorum yapabildiği bir kaynak var, herkes kendine ya da mezhebine göre bir görüşler bütünü inşâ ediyor. Birinin doğru dediğine öbürü olmaz diyor.
Bu kadar belirsiz bir şeye bu kadar körü körüne inanmak bana abes geliyot - +1 yıl
Bu İslâm külliyatında en tutarlı okul ibn-i tevmiyyecilerdir. Yani bugğnkü Suud, IŞİD, Taliban gibilerinin "alimi" olan ibn-i Tevmiyye.
Özetle bu kadar yoruma gerek yok. Kuranda açık olan şeyleri uygulayın, anlamadığınız, yorumlamak zprunda kaldığınız ifadeleri de boş verin, onların hikmetini biz bilemeyiz, eğer Allah isteseydi zaten bilirdik, der ve konuyu kapatır. En tutarlıları İslâm'ın en gerici en karanlık kolludur aslında. - +1 yıl
Susar mısın kızı rahatsız ediyoruz buradan bu kadar konuşarak
- +1 yıl
@Hullanza konuş
- +1 yıl
Sebep
- +1 yıl
@Hullanza naptınız çatlakla
- +1 yıl
Sen atsana oğlum
- +1 yıl
Jdjdwx daha önce atmayı denedin mi
- +1 yıl