Biliyorsunuz bir ara kediye işkence yapan bir asker vardı müebbet hapisle cezalandırılmak yerine sadece 12 gün askerliği uzadı neden ağır cezalar verilmiyor?

Biliyorsunuz bir ara kediye işkence yapan bir asker vardı müebbet hapisle cezalandırılmak yerine sadece 12 gün askerliği uzadı neden ağır cezalar verilmiyor?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Maalesef.
Sokak hayvanları kamu malı.
Sahipli hayvanlar ise şahsi mal olarak geçiyor.
Bir hayvana hazar vermenin hukuki karşılığı mala zarar vermekle aynı
Komutanda yetki olsa hak ettiğini yapar da
askere kedi öldürdü diye ciddi bir ceza verirsen yarın öbür gün insan öldürmesini nasıl isteyeceksin askerden😂
aslerin varoluş amacı insan öldürmek biliyorsun değil mi
O ayrı o ayrı kedinin bir suçu yok ama insanlar suçlu olabilir
sanırım bunu anlaman için askere gitmen gerekir
askerde tek bir şeye yüksek ceza verirler o da emre itaatsizlik. emir köpeği vur diyorsa vuracaksın kediyi vur diyorsa vuracaksın insan vur derse vuracaksın.
kedi öldürdü diye çok ceza verirsen yarın köpeği vur dediğinde başka asker tereddüt eder o yüzden ceza vermezler.
zaten soru ve bunu tartışmamız başta saçma askeriye şiddete yönlendirir şiddet için seni eğitmeye çalışır😅
askerlerin çoğunun psikolojisi bozuktur. en iyi durumdaki askerin%50 psikolojik sorunu vardır askerde. bırak kediyi tüm arkadaşlarını vurup intihar eden asker haberi doludur internet.
o yüzden askerliği kısalttılar ya.
Ne saçmalamış son yahu. Askerin varolussal amacı insan öldürmek değildir vatanı korumaktır bu bir. İkincisi senin deyiminle insan öldürmekse bile bunu emirle yapar. Tıpkı diğer her şeyi emirle yaptığı gibi. Kafasına göre kedi köpek öldüremez.
Askerin varolussal amacı insan öldürmek olduğu için canlıları öldürmesine göz yumuluyorsa varolussal amacı hayvan kesmek olan kasaplarin da herhangi bir canliyi kesmelerine ağır cezalar vermemeliyiz senin kafanla 😂
Askerliğin kısaltılma sebebine psikolojiyi bağladığın yerde koptum zaten 😂😂 sırf yazayım diye yazmıssın
vatanı korumak için ne yapacaksın çiçek mi atacaksın. ben zaten kafasına göre insan öldürür demedim ancak emir karşısında insan öldürmeye hazır bir psikolojiye gelir ya da getirirler. askerliğin kısaltılmasını psikolojiye bağlamadım ancak etkisi var. asker fazla sorun yarattığı için profesyonel askerleri kullanmaya başladılar.
sizin de sivil ve askeri düzeni bir tutmaya çalışmanız bir o kadar saçma. hayatında eline silah almamış belki kavga etmemiş adamın eline silah verip dağa salarsın belki orada adam da öldürür. sonra hiç bir psikolojik sorun olmadan aynı hayatına devam etmesini bekliyorsunuz yani. günümüzde askerliğin paralı olması yüzünden askeriyenin iç yüzü unutuldu sanırım.
Dostum askerliğin kısalma sebebiyle psikolojinin zerre ilgisi yok. Ordu profesyonel hâle getiriliyor ve devlete hiçbir katkısı olmayan en büyük katkısı nöbet tutmak olan ama nöbette paso uyuyanlarin istihkaki 1 yıl boşuna verilmesin diye getirildi. Eğer psikoloji ile ilgili olsa düz askerlere değil rütbelilere dönük duzenlemeler yapılır çünkü asıl yük onların üstünde
Kedi öldürerek merhametsiz mi olunuyor bu nasıl kafa. Öyleyse orduya hapishanedeki katilleri alsınlar. Onlar tam anlamıyla işi götürür. Emir almadan bir canlıyı öldüren yarın bir gün emir almadan nöbet yerini de terk eder komutana da karşı gelir. Askeriyenin temel yapısı nizamdır. Hiçbir asker emir dışında insan olmanın getirdiği nefes almak vs gibi mecburi şeyler haricinde kafasına göre hareket edemez. Askerlikle ilgili zerre bilgin yok gelmişsin burada nutuk çekiyorsun.
devlete günümüzde askerlerin bir katkısı yok. doğuda dağlarda savaşanlar ölenler yine normal askerlerdi. parayla askerlik yapanlar değillerdi.
çok eski zaman değil gerçi de neyse.
benim anlatmak istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
benim söylediğim şey şu; siz bir adamı alın bir ay dağa koyun orada bırak kediyi köpeği kendini insan gibi hissetmiyorsun ki.
sen diyeceksin ki artık göndermiyorlar. bende diyorum ki bir zamanlar öyleydi işte.
ben nutuk çekmiyorum yorum yaptım sen gelip askerliği açıklamayı dert edindin. bugün halkın askerlikte bir etkisi yok zaten giden yatıyor geliyor. ancak eskiden bu böyle değildi. bırak kedi kesmeyi eve gidebilmek için kendi kolunu bacağını kıran insanların olduğu bir yerden bahsediyoruz. burada hayvan hakları aramak saçma diyorum ben.
Eskiden komutanlar askerlerin bir yerini de kırardı. Günümüzde istisnalar dışında neden olmuyor bu? Çünkü emir demiri keser. Emir geldi ve o şiddet kalktı. Eğer ki sağlam yaptırımlar uygularsan ben psikopatim ayağına askerin yaptığı şeyleri de onlersin. Eskiyi katma. Eskiyi katacak olursak psikopat olup asker kaçağı olanlar ve anne kuzusu olup şeref madalyası alanlarla dolu çevrem. Kediye bunu yapan düşmana neler yapmaz nasıl bir kafadır yav 😂 psikoloji ile de askerlik mesleği ile de yakından ilgiliyim dostum lütfen saçma ilişkiler kurma olaylar arasında
ne kadar ilgili olduğun beni ilgilendirmiyor ki ben düşüncemi söyler geçerim
valla askerlik ile yakından alakalısın ama hemen eskiyi katma diyorsun 😂 ben askerlikte gördüklerime göre yorumumu yaparım ve bu gayette normal. konusunda uzman isen git soran arkadaşa uzun uzun açıkla benle işin yok ki. ben uzman olduğumu iddia etmedim hiç.
ben hala aynı şeyi söylüyorum insanların eve gitmek için kollarını bacaklarını bilerek kırdıkları yerde hayvan hakları aranmaz. he günümüzde durum farklı ise gidin arayın. bakalım ne cevap alacaksınız. haberde çok yeni diye hatırlamıyorum gerçi zaten bende neyse.
Eskiyi katarak gitmen için eski koşullar gerekir. Sen 5 yıl önceyi katarsın ben 50 yıl önceyi. Sınır ne? Mevcut koşullara bakarak degerlendirmek gerekir her şeyi.
ben kendime göre yorum yaptığıma göre sınırı ben belirlerim. mevcut koşullara göre yorum yazma zorunluluğu yok sonuçta. bu bencedir sencesi farklı olabilir.
sen kendi yorumunu yaparsın orada istediğin zamanı, sınırı belirleyerek düşünceni açıklarsın.
benim zamanımda insanın askeriyede bir değeri yoktu bugün de hala bir değeri olduğunu düşünmüyorum. insanın değerinin olmadığı yerde hayvanın değerini aramak saçma diyorum.
son zamanlarda kimse askere gitmedi ki çevremde hepsi paralı yapıyor o da askerlik sayılmaz zaten. sen son zamanlarda yaptıysan yorumunda ona göre açıklarsın aaa değişmiş deriz bizde.
Askerlerin kemikleri kırılıyorsa kırılsın onlar güçlüdür dayanırlar yeter ki masum hayvanlara bir şey olmasın