Tunç Şatıroğlu
Kötü yönetimi savunmanın gerekçesi ne olabilir?
Tunç Şatıroğlu
Devletini, ülkesini, halkını seven bir insan kötü yönetimi savunmaz. Kötü yönetimin hatalarını/suçlarını aklamaya çalışmaz.
(Ekonomist Tunç Şatıroğlu)
yıllarca türbanlı bacılarımız diye oy aldılar şimdi de milliyetçiliği köpürtüyorlar. havuz medyasının beyin yıkaması ve yardım bağış vs adı altında para alanların paralarının kesilmemesi oy almada etkili oluyor.
Kibar insanlar enayi ve korkak yerine koyuluyor, kurnazlık çakallık sansarlık, zekilik sanılıyor, aşk ilişkilerinde herkes kendisinin süründürenin peşinde, kim daha fazla ağzına ediyorsa ona bağlanıyorlar, müthiş bir histronik kişilik bozukluğu hakim genel olarak, herkes ilgi çekme, fark edilme peşinde, duygu kontrolü sağlayabilen insan kalmadı, siyasi görüşten bağımsız herkes zaten torpile yeşil ışık yakıyor ulaşabildiği imkanlarca, Ecevit zamanında yağ kuyruğunda bekleyenler kin saçarken Erdoğan zamanında ucuz sebze kuyruğunda bekleyenler devlet çalışıyor diyor. Yani şöyle diyeyim sadece siyasi ekonomi alanında değil ülkede genel olarak her alanda tutarsızlık ve mantıksızlık hakim. Ben bu kötü yönetimi sadece siyasilere yıkmam, gerçekten her toplum hak ettiği şekilde yönetilir tezi son derece doğru.
Karşı tarafta daha iyi bir alternatifin olmaması bence illa o partiye oy vermeyi gerektirmez. Hiç vermem daha iyi boşuna oy kullanmaya gerek yok.
Verenlerin çoğu menfaatçi ve cahil.
teşekkürler 🎀
Cevap
7Cevap
İnsanların nasıl kandırılacağını biliyorlar artık.
Karşı tarafta daha iyi bir alternatifin olmaması
Savunma sanayi ve adamcılık, yalakalık. Ne ararsanız var 🤷🏻♂️
Sevgili @KızlarSoruyor, ben burada doğru olan bir bilgiyi paylaşıyorum ve benim yorumumu spam olarak kaldırıyorsunuz. Sağ olun ama bir de bu KS'nin milli güvenlik sorunu haline gelmiş “Rakı Şişesi” hesabına bir çare bulsanız. Çok teşekkür ederim, ve o “Rakı Şişesi” buraya tekrar gelirse şu ses kaydımı bir dinlesin derim: https://voca.ro/1kRgYdt1BRh4
ben laf kalabalığını sevmem uzatmadan söyliyeyim şuanda sıkıntının ekonomi olduğunu herkes biliyordur ve başka bir yönetimin gelip ekonomiyi düzelticeğine inanmıyorum hatta ekonominin uzun süre düzelmiyeceğini düşünüyorum bu ekonomiyi bir kenara bırakırsak yönetimin bir kötülüğü yok ve rakiplerine bakınca anlıyoruz ki seçilecek tek yönetim var. Daha 2 kelimeyi bir araya getiremeyen adamlardan ülke yönetmesi beklenemez
1. Ekonomiyi geride bırakırsak geride hiçbir şey kalmıyor. Hayatta her şeyin bir iktisadi temeli vardır. Ekonomi kötüyse çarpan etkisiyle eğitim, sağlık, dış politika her şey kötüye gider ve gidiyor.
2. Göreve bunlardan başka kim gelirse gelsin ekonomi uzun süre düzelmez doğru. Lakin senin şu savunduğun adamlar iktidarda kaldığı sürece hiçbir şeyin düzelme imkan ve ihtimali yok. Korkarım ki daha bunlar Türkiye'nin iyi günleri.
3. Türkiye'de Tayyip Erdoğan dahil önünde prompter olmadan mantıklı konuşacak saçmalamadan, zırvalamadan konuşacak bir siyasetçi yok.
4. Bu kadar yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık, hortumculuk, nepotik ve mafyatik ilişkiler ağı üzerinden yürütülen, din/sermayesi/siyaset şeytan üçgeni içinde sömürülen milyonların olduğu, asgarî ücretin bile yarısından çoğu vergiye giderken beşli çetelere vergi muafiyeti gelen bir ülkede hala bu yönetimin bir kötülüğü olmadığını düşünüyorsan sen de bir suç ortağısın ve bu havuzdan bir menfaat payın var demektir.
Alternatif olamayan taraf kötü tarafın zaferini hazırlayan taraftır. Burada kazanan değil kaybeden hatalıdır.
Kazanan suçlu, kaybeden hatalıdır diyelim. 😂😂😂
Kazanan, eline verilen yetkiyi kötüye kullanırsa kötü oluyor ve ülkemizde yetkiyi alan maalesef kontrolünü kaybediyor.
İyi bir alternatifin olmaması.
Bu bir gerekçe olabilir. Ama bu meseleyi sadece bu çerçeveden okuduğumuzda taşlar yerine oturmuyor. Çünkü şu anda ülkede Cumhurbaşkanlığı koltuğu boş kalsa 8 aydır DOLAR/TL paritesi %50 artmazdı. Gerçek enflasyon %127 olmazdı.
En temel 3 sebebi var bu körü körüne bağlılığın.
1. Geçmiş yönetimlerde yaşanan üretim krizleri, toplumsal olaylar, askerî darbeler ve İslamofobik baskıların yarattığı korku.
2. Siyasal dinciliğin ve histerik milliyetçiliğin ideolojik angajmanindan kurtulamayan fanatik sağ seçmen davranışı.
3. Son 21 yılda elde ettiği üç kuruşluk ticari/mesleki menfaatlerini kaybetmemek, liyakatten yoksun nepotik ilişkiler üzerine atandığı s.. indirik devlet memurluğu görevinde tutunabilmek için.
Bazısı bakar ama göremez.
Bazısının basireti bağlıdır, bazısının vicdanı... Bazısının bedeni satılıktır, bazısının aklı kiralık. Görüp de görmezden, duyup da duymazdan gelen de var. Ne için peki? Üç kuruşluk ticari/mesleki menfaatlerini kaybetmemek için. Liyakatten yoksun nepotik ilişkiler üzerine atandığı s.. indirik devlet memurluğu görevinde tutunabilmek için.
Bizim cehalet olarak tanımladığımız durumlar, belki de gaflet, dalalet ve hatta hıyanetin neticesidir.
Keşke sadece devlet memurluğuna tutunabilmek için olsa.. putlastirma var her yerde..
Cehalet..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?