Merhaba arkadaşlar bu benim çile çeken iş hayatım. Mağazacılık yani satış danışmanlığı sektöründe çalışmaya başladım hiçbir sorun yoktu başlarda her şey güzel ilerliyordu ta ki işin gerçek yüzünü görene kadar. Bizim kotamız var örneğin 350.000 tl satış yaptığında 3.500 alıyorsunuz buda primimiz oluyor daha fazla yaparsak daha fazla alırız kısaca 350.000 yapmamız gerekiyor yapamazsak hiçbir şey alamıyoruz. Bizim artık kotamız değişti 500.000 oldu ve iş yok. Satıl yapamıyoruz psikolojik olarak çöküntüdeyim. Basen 200 tl nin lafını yapıyoruz kızlarla inanın ne ben ne de o kızlar bu durumdan memnun değil ancak mecburuz yapmaya bizim işimiz kurtlar sofrası gibi herkes bir şey satmaya çalışıyor satmak zorunda ki kotayı geçebilesin. Gelelim benim olayıma. Hasta oldum doktor rapor verdi bu ay sık hastalandım malum havalar soğuk ve öyle bir şey ki bizim kapımız sürekli açılıp kapanıyor. Klimamız otomatik kendini soğutmaya aldığında ısıtıcı yakıyoruz onada erkek müdür karışıyor klimayı açın bunu kapatın diyor. Bizim dış teşir yani ürünleri kapının önüne koyduğumuz sırayla dizdiğimiz ve sürekli olarak değiştirdiğimiz oluyor sabahın ayazında onları dizip topluyoruz akşamın soğuğunda. Bunda ne var diyeceksiniz belki ama kapıya fırın bile koyuyoruz. Depomuz ise yan tarafta mal almak için gidip getiriyoruz yağmur yağsa yağmurun suyunu yiyoruz. Hafta içi bir gün iznimiz var o izinde yatıp dinleniyorsun. Sosyal hayatın yok vardiyalı çalışıyorsun bir gün fulsün şu şekilde sen sabah 9 akşam 7 de çıkıyorsun 11 de gelip 8.30 çıkışın var ful ise 9 da gelip 8.30 çıkışın oluyor oda tabi toplandığın zaman müşteri gelirse geç kapatıyorsun eve geç gidiyorsun. Depocumuz yok indir kaldır bindir yapıyoruz mal geliyor biz taşıyoruz asansör yok merdivenleri in çık yaptığımı bilirim bir günde 1000 defa çok sık hasta olduğum için ve ince giyindiğim için ekstra rapor aldığım için bir daha rapor alırsam çıkışımın verileceğini söyledi müdürümüz. Burada öyle bir şeyki takım arkadaşın oluyor hani ful oluyorsun demiştim ya işte takım arkadaşın gelmezse sen ful oluyorsun ve bende gelmediğim için benim takım arkadaşım ful oldu 3 gün boyunca bende çıkışımı vermek istiyorum hem kota yüzünden hemde bana karşı yapılan ağır konuşma yüzünden sizin fikriniz var mı arkadaşlar çok doluyum ve sürekli inanın mobing uygulanmasından negatif enerjilerinden sürekli laf yemek laf işitmekten yoruldum kota derdi geçer miyim geçemez miyim bu ay 3 ay ya geçemeyip atarsalar beni sıkıntısı gözlerimin altı çöktü artık sizinde düşünceleriniz benim için önemli aileme söyleyemedim bu utanç verici durumu dersimi kime yansam şaşardım artık şimdiden teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Caktirmadan yeni is aramaya basla bence bu kosullar dayanilacak gibi degil. Yeni is buldugun an cikisini ver ayril insanin psikolojisi dayanmaz buna…
Öyle yapacağım moralim çok bozuldu
Hicbir is sizden onemli degil unutmayin cok mecbur degilseniz hemen de cikabilirsiniz dayanilacak sartlar degil bunlar
Ben canım olduğum için birde borç yaptım oradan kendime 7 bin 350 tl kaldı bu ay maaşımdan bir de diğer ay maaşımdan vereyim işime ben kendim son vereceğim direk sonuçta ben birdahaki hafta da hasta olabilirim bana dediği şey birdahaki rapor alırsan çıkışını veririm
En mantiklisi bu gibi duruyor. Bu sartlar gercekten cok sert ve acimasiz. Sizin icin en iyisi olur umarimm.
Teşekkür ederim 🫶🏻
Rica ederim bir gelisme olursa istediginiz zaman yazabilirsiniz kalin saglicakla.
yani ise girerken bu sartlari kabul ettiyseniz bunu mobbing olarak algilayamazsiniz. Sik sik hastalanmanizin altida da bir saglik probleminiz yoksa, dediginiz gibi sadece ince giyinmeniz sebepse bunun cozumu zaten mevsime uygun giyinmeniz.
Son olarak bir iste basaramamaniz bir utanma sebebi degildir, her insan her isi kotaracak diye bir kaide yok sonucta.
Siz demek ki yazımı düzgün okumadınız form doldurduğumda kimse bana indir kaldır bindir ya da hafta içi temizlik pazar günleri genel temizlik mal geldiğine taşı kolileri depoyu topla sayım yap teşir düzenle vs vs demedi alındığımda yarın gel başla denildi bilip bilmeden yorum yapmazsan sevinirim
Ben yazilanlari gayet iyi okudum. Eger ki siz bir ise girerken benden neler bekleyeceksiniz, neleri yapmami isteyeceksiniz diye sormadan ise giriyorsaniz zaten bu sizin hataniz. Baslangicta size ait olmayan isleri de size yaptirmak istiyorlarsa ki yazinizda boyle bisi dememissiniz, bu yine de mobbing degildir.
Not: Siz su baklavaciya takintili kisi misiniz?
Yazılanları iyi okumamışsın ve ben işe girişimde benden neler bekliyorsun cart curt sormadım direk form doldurdum benim karşımda konuşacağım bir müdürüm yoktu bu çok bilge sorularını sormak için sadece vardiyalı sistemi anlatıldı bize ait olmayan işleride yapıyoruz paşa paşa gayet illa herşeyin detayına girersem siz zararlı çıkarsınız ayrıca o kişide değilim
Sizlere mustehak bence, hem akilsizsiniz, size akil verenlere de sanki bir sey biliyormus gibi canım canım cikisiyorsunuz. Boyle devam edin.
Bence senin beynin ileriyi görmediği için kafasız yorumlar yapman sana müstehaktır ki hiç acımıyorum böyle kendini bilge konuşuyor zannedip ama kafasının içi boş olan insanlardansın hayatına başarılar dilemiyorum iyi günler dilemiyorum defolabilirsin
cok uzun yazma knka. ilgi gidiyor. basini okdum sadece. is yok degil is degism
Sana uzun yazıp yazmayayım mı diye sormadım iş yerim hakkında düşünceleri öğrenmek için yazdım kankası
Şikayet et. Mobing uygulanıyor dediğin zaman kanıt sunma zorunluluğu yok diye duymuştum
Kimi nereye şikayet edeceğim Allah aşkına 😂
Sgk ya
çık bence
Haketmiyorlar beni