Eğitim ve disiplin eksikliğimi var ki? Neden askerlerimiz vuruluyor?

Eğitim ve disiplin eksikliğimi var ki? Neden askerlerimiz vuruluyor?

Bu mevsimde bide sınır dışında üs kurulmasından kaynaklı hata. Düşmanın bölgesine üs kurulmaz zaten bide kışın hiç olmaz o iş. O tarz şeyler için baharı beklemeleri lazımdı. Kaldı ki üsse bile gerek yok bence vur geç kritik bölgeleri etkisiz hale getir tamam zaten tökezlerler.
Askerler açısından da şöyle demeliyim akıllı telefon yasak olmalı rütbeli de olsa rütbesizde olsa. Kimileri video çekip zaten konumunu kendi ifşa ediyor. Fakat şehit haberinin asıl sorumluları bence oraya kim üs kurulmalı dediyse onundur hata.
İsrail ve Abd pkk ya lojistik destek sağlarsa tabiki bu durumlar yaşanacak..
Normal şartlarda kış aylarında mağaralarından kafasını çıkaramayan örgüt şimdi amansızca saldırıyor bi düşünmek lazım bu nasıl oluyor diye
Çelik yelek giymek zorunlu olmalı
Çelik yeleği delen kurşunda var ve bunlar geçici çözüm.. Geçici karakol adı altında 5 tane bez çadırı yan yana koymuşlar adınada karakol demişler.. Tavuk kümesleri oralardan daha konforlu... Devlet için önemli değilki oradaki asker ne zorluklar yaşıyor... Kendileri takım elbise, kravat 100bin maaş, mercedesler ve korumalar eşliğinde zevki sefa içinde.. İki şehit haberi gelince numaradan bölgeye gidip inceleme yaparlar.. Bu millet bu kadar körken daha bu haberler çok gelecek
Lam eğitim ne alaka askerin haberi olmadan pusuya düşürüp tariyolar isterse zirh olsun hiç bir şey yapamaz
Bizim askerimiz güçlüdür dayanmaları gerekir
Cevap
3Cevap
Eğitim ve disiplin yetersizliği ile ilgili değil olay.
Hatalardan ders çıkarılmıyor. Kış mevsiminde, dağlı bölgelerde hava eğer sisli ve karlı olursa, bu tam " sızma " girişimleri için elverişli ortam demektir.
Ne termalle görürsün, ne iha ne de siha ile görürsün teröristleri. Komutanlarımızın bizzat kendisi anlattı ben de askerdeyken çünkü biz de soruyorduk.
Allah'ın dağına üs kuruyorsun, geçici üsler. Adam gibi koruması vs. yok. Kör noktalar çok.. Düzenli bir orduyla bu tarz savaşlar yapılmaz.
Sen de onlar gibi olacaksın. Gireceksin, sonra çekileceksin.
Ha kitle imha silahların varsa onları kullanırsın ama onları da kullanamazsın uluslararası antlaşmalara göre.
Çelik yeleksizmiş bizimkiler galiba
düzenli profesyonel ordu ne zaman gelir zorunlu askerlik ne Zaman kalkar
çoğu gelişmiş ülkede profesyonel ordu var bizdeki askerlik rant mı
Egitim eksikliginden degildir. maalesef o cografya cok zorlu biyer. Bir ulkenin askerleri hep yerleri belli olan acik hedeflerdir. Ama terorostlerin nereden saldiracagi belli olmaz.
Karsida dagda takilan halk falan yok istail in amerikanin ozel egittigi ve uydu istihbarati sagladigi parali bir tum var. Allah onlarin eline firsat vermesin ulkemizi korusun
Askerlere çelik yelek giydirilse belki böyle olmaz
amin terörü kaynağında kurutmak lazım www.5gvirusnews.com/.../...ilan-saldiri-h1326.html
yazıyı okursanız sevinirim
Bazi saldirilarda ise yarar ama askerlerin hareket kabiliyetini cok kisitlayacagi icin bazi durumlarda da sehid sayisi artacaktir. Yani totalde boylesi daha faydali oldugundan boyle devam. ediyir olabilirler. Yoksa pahali bulunmaz bisey degil. Ayrica roketatar ve bombali saldiri ile oluyor bu saldirilar genelde. Oyle basit yaralanmalarla sehit opmuyorlar ben o bolgedeki saldirilarla ilgibi bikac detay duymustum da oyle yelekle falan olacak bisey degil.
Şehitlerimizin sorumlusu ülkeyi kim yönetiyorsa onlardır NOKTA
Hayır kışın kontrol edemeyecekleri bir yerde üs kurup, askerleri pkkya yem ettiler.
Eğitim eksikliği olmadığına emin olabilirsin
Askerlerle alakalı degil onlar - derecelerde savaşıyor 0'ın altında savaşıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?