Depremde insanlar neden ölecek hissine kapılıyor?

Ben anlamadığım bu insanlar deprem oldumu ben ölmek istemiyorum diyorlar eğer ben depremden ölürsem beni pencere olan tarafa bakın kenarından bakın bulursunuz beni diyorlar ya da deprem bittikten sonra çok şükür ölmedim diyorlar biride diyor ki deprem bitti ya depremden ölmedim ya bin yıl yaşarım diyorlar daha da var da yazmayayım ya neden deprem olurken insanlar ölüm kelimesini diyorlar anlamadım zaten sadece ölüm olsa zaten kimse deprem olurken dışarı çıkmaz zaten dünyadaki insanların psikolojisi bozuk herkes ölmeyi istiyor zaten usandım dünyadan ölsemde kurtulsam diyorlar sadece ölmek olsa zaten kimse depremden kaçmaz evinde herkes oturur bir de öleceklerini nerden biliyorlar ki sadece kolon öldürüyormuş bina öldürmüyormuş ve de İnternette gördüm bilim insanları 100 yıl yaşatan ömrü uzatan ilaç yapmışlar belki ondan içiyoruz ya da uzun ömürlü olma duasıda varmış belki ondan okuyuruz insanlar neden deprem olurken ölme kelimesini açıyor anlamadım enkazdan sağ çıkanlar oluyor eli ayağı olmayarak olanlarda çıkıyor yaralı olanlar çıkıyor neden insan ölüm kelimesini diyor anlamıyorum neden diyorsunuz?

Depremde insanlar neden ölecek hissine kapılıyor?