Bugün dünya affetme günü, sana yapılan yanlışı affeder misin?
Bugün 11 ocak, Dünya "Affetme" günü. pic.twitter.com/N6Nq7LoDsU
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) January 10, 2024
Bugün dünya affetme günü, sana yapılan yanlışı affeder misin?
Bugün 11 ocak, Dünya "Affetme" günü. pic.twitter.com/N6Nq7LoDsU
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) January 10, 2024
Affeder miyim, bazı yanlışlar affedilmiyor ama, sabahlara kadar ağlayıp, değersiz hissettirildiğim, tuzağa çekildiğim, onca iyiliğime rağmen nankörlükler gördüğüm günlerin telafisi olabilir mi, zinhar olamaz. Çok merhametli bir insanım, bir insana yanlışlıkla çarpsam kaç kez özür dilerim, birisini incitsem sabahlara kadar ağlarım belki lakin bazılarını affetmem, bu mümkün dışı benim için. O affetmeyeceğim varlıklar dahi gönlümü almaya çalıştıklarında yumuşayacak gibi oldum, çünkü merhametliyim, kendime komutlar verdim, yumuşamak yok, asla affetmeyeceksin. Yerine göre düşmanıma bile merhamet eden bir insanım, düşmanımla bile empati yapıyorum, kendi içimde düşmanımı bile kendime karşı savunuyorum lakin bu demek değil ki affedeceğim, hemen hemen herkesi affettim lakin bazılarını zinhar zinhar affetmem. Dünya affedilme gününde de şu şarkıyı affetmek istiyorum, zira ben affetmiyorum, hakkımı da helal etmiyorum.
Affetmek istiyorum demişim, yok affetmek yok , paylaşmak istiyorum olacaktı..
Şarkıyı da yanlış paylaşmışım. :)) Şu şarkı olacaktı.
Affetmem asla seni.
https://youtu.be/Spkr1Nx010w?si=SaEQqL9gCxf86Lrc
Böyle bir olayla karşı karşıya kaldığınm an ilk yapacağım şey yani ilk önceliğim o kişi ile ilgili genel bir durum değerlendirmesi yapmak olur.
Bu kişi; Bir dost, bir arkadaş, bir akraba, bir abi/ abla/ kardeş, bir sevgili/eş, veya bir iş arkadaşı da olabilir.
İlk önceliğim kişiyi genel manada bir ele alıp benim hayatındaki yeri ve önemine bakmak olur.
Benim her daim yanımda arkamda olabilecek kadar beni sevip sayacak birisi olsaydı zaten bana yamuk yapmazdı diye düşünüp, hayatımda yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyorsa bu kişi yaptığı yamuğuda eline tutuşturup onu hayatımdan uğurlarım.
Dediğim gibi hayatımda ki yeri ve önemi çok önemli..
Hayatımdan atamıyacağim kadar yakın birisi ise o zaman da bu kişiye karşı çok sıkı bir ayar veririm.
Kendine bir çeki düzen vermesi için.
Fakat güvenim zedeleneceği için bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olamayacağını için bu kişinin her söylediğine kuşku ile yaklaşırim.
Kâlpler kırılınca, derin yaralar açılınca, adalete susayınca, derin bir nefes alıp bana haksızlık edenleri salıp göndermek çok zor oluyor.. En fazla tüm iletişime son verebilirim ve tüm güzel enerjimi kendimle sevdiklerimle odaklayabilirim. Herkes yaptığı iyi ve kötü herşeyin karşılığını bulsun isterim her zaman..
Affetmek bir erdemdir affederim ve akışına bırakırım
Cevap
48Cevap
Yanlışın boyutuna ve yanlışı yapanın kim olduğuna bağlı, çok katı olmamak gerek hayat zamanla esnetiyor insanı
Günaydın. ben yanlışa ve bu yanlışı kimin yaptığına göre değerlendiririm. eğer çok çok büyük bir hata ise affetmem hiç bir şekilde.. kim olursa olsun.. aldatmak yalan söylemek ihanet etmek ya da zor zamanında çekip gitmek.. bunları affetmem. ama küçük hataları tabi ki de affedebilirim.. özel bir gün olmasına bile gerek yok. ama karşımda ki insan hatasını anlaması ve benden özür dilemesi lazım.
Yanlışa göre değişiyor canim bu arada nasılsın
İyi diyelim iyi olalım, sen nasılsın
Ben de aynı canim 😘💗
Acısını çıkarırsam evet.. 😎
Ne demişler;
Can yakan canının yanacagı günü beklesin.. Bende kimilerini havale ediyorum, kimilerine Eft. Bazılarının acelesi oluyor ödemesini fast ile gerçekleştiriyorum. 😀
Bugün dünya affetme günü müymüş kim affeder ki bizi imkansız
Bana yapılan yanlışı affettiğim oldu çok ama iyilik yaramaz insanlara
İnsanoğlu iyiliği çok çabuk unutur :(
Hata yapan affedilebilir ama yanlış yapan asla.
Hata bilmeden yapılandır, yanlış ise bile isteye yapılan kötülüktür. Bile isteye yapılan kötülüğü asla affetmem.
Affeder sonra hayatımdan çıkarırım o yanlışı yapanı
Affetmeyip kendi hayatıma yük etmeye niyetim yok
Affedin ama sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmayın..
Bazı yanlışlar yanlış olmaktan çıkar bilinç açıktır ve istemli çekilde en adı yöntem seçilir bu tip hatalarda hatalı hatasını fark etmediği sürece affetmek kişinin kendine saygısını azaltır.
Asla. Bir kere kırdı bir daha olmaz
Hayır bana yapılan hiçbir yanlış olayı affetmem. Kimse ikinci şansı hak etmez. Çok nadir ikinci şans veririm.
Hatalar affedilir ama yanlışlar affedilmez, yanlış bile bile yapılır.. Allah affetsin ben etmiyorum
Affetmek yalnızca yüce ALLAH AZZE VE CELLE YE MAHSUSTUR haddinizi bilin küsersin barışırsın arkadaş siz hesap verme makamındasınız hesap sorma değil sen insansın bunu anla
Kardeş sen ne diyorsun 😂😂😂
Logoda Allah yazıyor sjsj
@Altinbasakk bir ataputçudan beklemek mantıksız zaten yazdığımı anlaması 40 yaşına gelmişsin odun geldin odun gitme oku biraz
Şu son zamanlarda yapılan hataların bir telafisi yok çünkü bunun için bile çabalanmadı yoksa aşılamayacak hiçbir sorun yoktu
Hayır, affetmem. Bir kere yapan yine yapar. Ben net biriyim. Yanlış yapacaksa uzaklarda yapsın, bana yaklaşmasın.
Sınırlarımın neresinde hata yaptığına bağlı. Tercih sonucu yapılanların geri dönüşü yok.
Tanrım kötü kullanımını. Sen at sevsen ben at sevmem
Ben kolay kolay kimseyi affetmem. Affedilmesi gerekecek duruma sokmasınlar kendilerini
Ben hiç kin tutmam. Analiz eder yoluma devam ederim.
Herkes haklı ben suçlu, herkes mutlu ben umutlu... Bir gün ben de haklı çıkacağım, bir gün ben de mutlu olacağım... Herkesi ve hepsinden öte kaderimi affettim... 😊
Affedilecek şey var, affedilmesi mümkün olmayan şeyler var.
Kişi ve olaylara göre değişiyor affetme affedilme ama affetmek erdemliktir diyede söz vardır
Bir yerden sonra affetmek lazım. Affetmedikçe o anda kalıp kendimize zarar veriyoruz.
Yanlışa bağlı. Karakter olarak kinci bir insanım sanırım bu benim için biraz zor olurdu.
Hayır affetmem... Tanrı affetsin ben affetmem!
Nasıl bir yanlış olduğuna bağlı.
Ona göre affedebilirim.
Affetmeyeceğim. Yok ölüm var bilmem ne diyorlar, bana da var mk ölüm
Ne günü olursa olsun, canımı yakanı veya beni üzeni asla affetmiyorum.
Valla hiç küs olduğum insan yok affetmek Allahın işi benim ne haddime
Milleti affede affede kendimizi affedemedik :D
Regaip kandili bugün affetmek mi Allah affetsin 🤗
Samimiyse, affederim. Yüreğim yufkadır benim, kin gutmem.
Ben sana bir yanlış yapsam komple hayatımızdan ciksan
Anlamadım
Hayir affetmem. Affetmek kelimesini bu sitedeki Affedilmeyen nikli sahistan sonra hayatimdan cikardim.
"Affetmek büyüklüğün şanındandır " derler. Yapılan yanlış çok büyük değilse, affederim.
O kadar saçma boktan günler var ki. İnsanlar can sıkıntısına habire gün icat etmiş. Affedecek insan zaten her gün edebilir bu günü beklemeye ne gerek var.
hayatta affetttmem yapilmasaydi yanlış falan
cehennemin dibine kadar yolları var
11 ocak affetme gününde , 19 kasımda yapılanıi muameleyi affetmiyorum 🤚
Merhaba 😇
Hata affedilir suçlar ise cezalandirilir...
Kindar nefret dolu intikamcı bir insan değilim, ilahi adalete ve karmaya inanirim, bana edilen başkasından bulunur nasılsa...
Affederim ama unutmam
Allah affetsin başka kapıya affetmem.
Pek affedici değilim maalesef. Kinciyimdir…
Asla. Ben yanlışı affetmem!
Yanlışa göre değişir.
Her şeyi değil
Cezasını verdikten sonra affederim evet
Affederim saf oldugum icin
Kimseyi affetmeyeceğim
Daha önce affetme gibi bi olay yaşamadım
Herkesi affettim
Hepinizi affediyorum😌😂
affetmem, ozsaygisi yuksek biriyim
affetmediğim 1 tane var cebimde
Yeteri kadar affettik bence