Geçseydi tahta, devam edecektik hala büyük bir imparatorlukta...

Geçseydi tahta, devam edecektik hala büyük bir imparatorlukta...
Devam edecegini bilemeyiz. Ayrica cumhuriyetimden memnunum. Ne olduysa her sey bugune gelebilmemize sebep oldu. Bugunku mevcut duzenden bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin iktidar degisir ama devlet her zaman yerinde kalir. Turkiye Cumhuriyeti basimiza gelmis olan en iyi sey
Mete Hanlardan tut da Fatih, Yavuz, Kanuni, 2. Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Atatürk gibi pek çok şahsiyet gördü bu Türk Milleti; Cumhuriyette bu ayarda bir tek Atatürk vardı; Osmanlıda da zaten Atatürk ayarında bir tek Fatih vardı
Fakat problem şu, küçüle küçüle geldin buraya; 783 bin km kareye sıkıştın kaldın, bide bir tane değil şöyle 3-4 tane Atatürk ayarında birilerine TR Cumhuriyetinde ihtiyacımız olduğu zamanlarda Atatürk sonrası saçma sapan adamlar gelmiş...
Şunu sorayım, böyle bir dünyada böyle türk liderleri görmüş bir milletin Tayyib'e mahkum olması...
Cumhuriyet ve Demokrasi gelişmiş, eğitim seviyesi yüksek, sorgulamayı bilen, haklarını savunan toplumlarda geçerlidir. Demokrasi aslında tehlikelidir belli başlı toplumlarda, özellikle Doğu Toplumlarında
Türk Milleti saltanatla yönetilmeye devam etmeliydi; Atatürk ve İsmet İnönü hariç ne kadar doğru seçim yaptıkları ortada zaten; kendi liderlerini doğru seçemiyorlar, oyları çalınabiliyor; TR Siyasetçilerinden bazıları geçmişte dış ülkeler tarafından satın alınabilmiş...
Padişahlıkta en azından biliyorduk, ülke adamın mülküydü niye hain olsun? Mantığı yok
Atatürk hata yaptı, benim padişah diyecekti devam edecekti; bu halka öyle Cumhuriyet falan çok yani...
Ataturk hata yapmadi. Insani insan yerine koydu. Haklisin halkimiz cahil ve egitimsiz ama bu birey oldugumuz gercegini degistirmiyor. Yazdiklarindan cikardigim ve senin atladigin en buyuk sey halk olarak degil devlet olarak dusunuyo olman. Ataturk vizyon sahibi biridir. Dedigin gibi isteseydi padisahta devlette benim diyebilecek konumdaydi ama yapmadi cunku o zaten bundan nefret ediyodu ki. Osmanli tarihi cok ihtisamli ve goz kamastirici gelebilir. Bununla gurur da duyuyorum. Ama saltanat dedigin sey su an senin ve benim basitce konusup tartisacagimiz gibi bi sey degil. Su konusmayi bile bu kadar rahatca yapabiliyorsak bunun sebebi Cumhuriyettir. Oldu ve bitti. Bugun monarsinin hala hakim oldugu devletlerin hepsi krallikla degil anayasal monarsiyle yonetiliyor. Artik bu tarz bi yonetim kalmadi dunyada da. Kuzey Kore haric diyelim o bambaska bi boyut zaten. Yani bazen dusundugumuz sey dusuncelerimizdeki kadar hos degildir. Birakalim tarihimizdeki basarilariyla anilan bi devlet olarak kalsin Osmanli
Ah bee Mustafa 🥲
Cevap
4Cevap
Olan olmuş biten bitmiş yapıcak bir şey yok geleceğe bakıcaz artık
Devletin bekası için öldürülmüştür. Kaç kişi devlet için evladını feda edebilir ki...
Eminim sadece sen dertleniyorsundur
Kime dertleneyim? 783.000 KM kareye sıkışıp kalmışken 2-3 reform daha yapacak adamlara mı dertleneyim?
Ölmüşüz kızım biz zaten
Şimdi de Mete Han Fatih gibi liderler görmüş bu topluluk Tayyib'in insafına kalmış...
Ya dur bir sürü dert var zaten o araya girmesin
Resmi görünce ürktüm 😆
derdimden ölüyorum şehzade mustafa için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?