Japonya da deprem olmuş ölü var?

Denizde, 7 km uzakta 10 km derinde. 7.5 şiddetinde deprem olmuş. Deniz de ve derinde olduğu halde yıkılan binalar ve ölüler var. Bizde direkt kara da oldu. Kimler diyordu ''Japonyada 9.5 depremde 1 kişi bile ölmüyo kanzi 🤡" diye...

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar o kadar cahil yorumlar yapmışsınız ki... Biri araştırmadan hepsi tsunamiden öldü diyor biri ölenler gökdelenden atlayan türklerdir gibi saçma sapan cümleler kurmuşsunuz. Buraya resim atabilsem atıp gösterecem. Ama güncellerken resim atılmıyor. O yüzden link atacam. Adamlardaki teknoloji bizde olsaydı tabii ki daha az kayıp verirdik. burada sorun sizin adamların teknolojisini İLAH gibi görmeniz. Bizim depremin aynısı onlarda olsa on binlerce kayıp olurdu. Bizden az ama yine de fazla
Güncellemeler
+1 yıl
Yani öyle 1 kişinin burnu bile kanamaz veya max 1000 kişi ölürdü gibi söylemler tamamen safsata. Normalde link atmazdım çünkü pek tıklayıp da bakan olmuyor ama işte resim atamıyorum.. Neyse... Linkleri atıyorum. ''https://www. iitk. ac. in/nicee/wcee/article/1029. pdf'' Makalenin 2. sayfa başına bakıp 95 kobe deprem verilerini görebilirsiniz. Ölenlerin %88 i YIKILAN BİNALARDAN. Kalan kısmının çoğu yangın sebebi, az kısmı ise diğer sebepler. Tsunami vs.
Japonya da deprem olmuş ölü var?