Tarihte buna örnek bir olay var mı?

İlahiyatçı Sn. TANRIKULU tıbıtırdaki hesabında: "Ülkenin tüm okullarında yüz yıldır hilafet kötülendi. Hâlbuki Halife, bütün dünya Müslümanlarının lideri idi. İslam birliğinin lideri idi. Bir fermanla tüm İslam âlemini harekete geçirirdi. Halifenin yokluğu en çok bu günlerde hissedilmeli." demiş.

Bu konuda tarafsızım halifeliği ne kötülüyorum ne yüceltiyorum. Tarafsız ve sadece öğrenmek isteyen birisi olarak, art-nıyetsiz olarak soruyorum.

Hangi halife?

Hangi tarihte?

Hangi olayda?

Hangi fermanla? tüm islam alemini harekete geçirmiş?

https://twitter.com/Gabyubeti666 bunu soru olarak sayfamda sn. TANRIKULU'ya da sordum ama cevap vermedi.

Halifelik gerçekten her derde deva mı? Halifelerin süper güçleri mi var? örneğin telekınezi, zamanda portal açma, boyutlar arası yolculuk, astral seyahatler yapabilme, zamanı, havayı, ateşi bükebilme, hiçbir silahtan etkilenmeme gibi güçleri mi var? Örneğin bize Char bombası attıla; Halife bir parmak şıklatmasıyla onu yok edebilecek mi?

Erdoğan'ı halife seçsek tüm islam ülkeleri onun halifeliğini tanıyıp ne derse yaparlar mı? araplar tüm petrol gelirlerini bize bağışlar mı? kıbrısı tanırlar mı? pkk teröründe vs. bize destek verirler mi? ermeni tasarılarına karşı çıkarlar mı?

Halifeliğe karşı biri değilim. Ama savunan biri de değilim. Tarafsız apolitik olarak soruyorum. Bilimsel ve tarihsel olarak soruyorum.

Hz. Muhammed (S. A. V) 632'de vefat etmiş. O tarihten bugüne, Hangi halife, Hangi tarihte, Hangi olayda, Hangi fermanla tüm islam alemini harekete geçirmiş?

Güncellemeler
+1 yıl
Tuğçe KAZAZ denilen Kaz da bu söyleme katıldı. Hilafet istiyormuş kdmn kezbanı. Beni yanlış anlamayın da bazen getirmelerini de istiyorum, başta islam ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı kendilerine güldürsünler. Millet bunları parmaklarıyla göstere göstere gülsünler. Rezil olsunlar istiyorum, ama bunlar da rezil olacak surat yok. "Biz hilafeti kurduk ama dıj güjlerin yüzünden işe yaramooor" derler.