Iptal olurdu ve Turkiye, de Politik. sov. Yapilir. Baska sey yapilmazdi... tek parti hayatta secilemeydcegi icin. Ittifak partileri ile yasanirdi.. Ders icin bkz. altili masa.. kendi sorunlariyla ugrasmaktan ulkesinde icin. bir set yapmazlardi.. dogru degil mi?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Cumhurbaskani sisteminin iptal olmasi icin tekrar referanduma gidilmesi gerekilir.
Mevcut AKP hükümeti zaten ittifaklar ile kuruldu, dedigin seyden farkli bir sey olmadi.
Himm.. Referendum. gerekiyor. kafaya. estigine gore degil yani... Peki sence hangi. yonetim. sistemi Turkiye icin Daha iyi?
Referandum döneminde bir sokak repörtaji yapilmisti, iyi hatirliyorum İstanbul 'da bir AKPliye baskanlik maddelerini sormustu.
AKPli "Ben Evet diyecegim" diyordu, muhabir maddelere gelince AKPli "Bana maddeleri anlatsanda ben anlamam ki, ben Erdogana veriyorum" diyordu. Yapilan bir Ankete göre Evet diyenlerin 88% maddeleri okumamisti bile. Okusalarda anlayacaklarini sanmiyorum zaten.
Konu baskanliktan acildigi icin örnek olarak veriyorum sadece.
Demek istedigim bu halkin genelinin sadece cahil degil, zihinsel zayifta olmasidir. Böyle bir ülkede Demokrasi islemez. 1950'de cok partili sisteme gecmek yanlis oldugu gibi, günümüzde halkin genelini kapsayan demokrasi kaldirilmali.
En az Lisans ve ya Lise seviyesinde bir egitim düzeyine sahip olanlarin secme ve secilme hakki olmalidir.
Verdikleri kararlarin sonuclarini idrak edemeyen, olan gelisimlerin büyüklügünü kavrayamayan, neye oy verdigini bilmeyip TV'de gördügüne göre hareket bir halkta zaten Demokrasi olmaz, o halktanda bir cacik olmaz, günümüzde gördügün gibi olmuyorda.
Türkiye'de demokrasi ancak halkin cogunlugunu belirli bir egitim seviyesine getirdikten sonra tartisabilir.
Aslinda Ben kendimden ornek vereyim. Sadece onceki sistemi gormus olarak.. eskiden. Devamli secim ve ittifakdan dolayi dogrudurust isleyen sistemi yoktu.. Kontrol diye bir set yoktu cunku iktidara gelen gidecegini biliyordu.. Kontrol yoktu dedim. cunku devletin halkla ilgili bolumlerinde rusvet donuyordu.. dusun artik sistemi curumuslugunu.. USA, dayim. Burada, da devleti memuru firsatini bulsanizda masa alti. almak ister.. ama kurallar cok guzel Kontrol ediyor calisanlari.. mesela.. Polis hata yapani birini gordu..( burada hata yapmadikca Polis durduramaz kafasina gore ve Trafik Polis Yok lokal Polis herseye bakiyor..) Neyse Polis hata yapani gordu hemen merkeze haber vermek zorunda ve arabadaki ve yakasindaki kamera ve ses kayit. cihazini acmak zorunda.. Yani Surucu yalan soylese kayit var.. olurdu Polis yalnis yapmissa kayit var.. en ufak sorunda o goruntu ve ses kayitlarina bakilir. Bu bir ornekti araciligiyla inceleme istasyonlari devlet. dairelerinde inanilmaz Kontrol var.. bu. ancak baskanlik sisteminde olur.. cunku. Partileri v. s. Yok su anda bu kontrolleri gordugum icin. Baskanlik sisteminden. eminim... Turkiye icin. En iyi yol..
.
Yukarida... Arac. inceleme istasyonlari... yazdim yalnis olmus.. Ozur..
Birde. Takdir diyelim.. Ben Demirel, I Ecevit, I Erbakani gordum... Hic biri ama hic birinde. R. Tayyip Erdogan, nin liderlik yapisi ve Halka karsi. Cok Emin olarak konusanini gormedim.. ve. Su dusunce gelmisti. Aklima " Bu baskanlik sistemini. Tayyip Erdogan degilde. Sorumsuz biri alsa? Turkiye icin. buyuk tehlike olur diye... dusunmustum..
Türkiye'nin devlet daireleri simdiye kadar hic bukadar yoksullasmadi. Anlattigin problemler esas simdi yasaniyor. Türkiye isini olmasi gerektigi gibi yapan hic bir devlet kurumu kalmadi.
Anayasanin verdigi kararlar mesela uygulanmiyor.
Güc ayriligi devlet organlarini zayiflatmaz, tam tersi gücü tek bir cati altinda toplamamak, devletin diger kurumlarin calismasina imkan verir.
Is konusma ile olmuyor ama iste. Ecevit tüm tehtidlere ragmen Kibris harekatini yapan ve bunun üstünde Türkiye'deki tüm Amerika üstlerini kapatan liderdir.
Abdullah Öcalani, gerekirse savas ilan ederiz deyip yakalayan kisidir kendisi.
Tayyip Erdogan'da bunun ceyregi yok. Tayyip Erdogan zayif bir liderdir. Tayyip Erdoganin büyük görünmesinin nedeni Medyanin onun elinde olup, medyanin onu öyle göstermesidir.
Dusunmeye deger.. is konusma ile olmuyor? birde rahmetli Eceviti. ve yaptigi iki seyi hatirladim. dogru yapmisti... bizzat gordum..1- kibris savasi. 2- Suriye, ye karsi durusu hic inkar. edilemez.. iste konusunca dinleyince... insanin gorusleri bakis acisi... genisliyor
Ama eskiden. Rusvet heryerdeydi Arac Kontrol istasyonlarida. R, yi veriyordunuz gecmeyecek Arac icin ilerideki gorevliye " O Arac tamam" isareti verilip konrolden gecmeyecek Arac. Kontrolden. geciyordu..
Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan gideriz biz ilkeli adama oy veririz menfaati olan adama değil
Millet uyandı artık böyle bir şeye asla müsade etmez, ama dua etsinler ki gelmedi yoksa şimdiki beğenmedikleri Türkiye’yi mumla ararlardı
O gunleri yasamis.. ittifaklarin ancak hukumet oldugunu Cumhurbaskani. Bile secilemedigi gunleri hatirliyorum devlet. dairelerinde rusvet olmadan isiniz gorulmezdi
O yüzden onca soruna karşı millet reise oy verdi.
Oy vermeseydiler. ittifaklar olurdu. Aralarinda bile anlasamayan ittifaklar. Turkiyede hic bir set yapamazdi.. Aslinda Ben. ayri gorusteydim... ama reisin. kararliligini gordukten sonra ve millet ittifakini teraziye koyduktan sonra fikrim degisti..