+1 yılAllah ıslah etsin bu insanları 24 senedir aşırı köpek olan bir yerde yaşıyorum bir kez olsun saldırmarılar çocuklar hayvanları çok kışkırtıyolar taş atıyolar boyunlarına ip bağlıyorlar sonra köpekler suçlu sokakta birsürü tecavüzcü katiller dolanıyor onlara niye ağır yaptırımlar yok gücünüz anca bu masumlara yeter sözde müslüman ülkesi ama müslümanlıkla alakamız yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnşaallah olur. Sokaklarda başı boş gezip insanlara rahatsızlık veren köpeklerden insanlar bıktı ama hayvanlaşmış insanlar bıkmadı. Hayvanlaşmış insanlar hayvanlara aşık çünkü hayvan gibi akılsızlar. Akılsız olmaları hayvanlaşmış olmaları anlamına geliyor. O kadar akılsızlar ki insanların hayvanlardan üstün olduğunu anlayamıyorlar. Artık insan sevgisi yok, hayvan sevgisi var. İnsan insana saldırınca, köpeği ayağı ezilince, kıyametler kopuyor ama hayvan insana saldırınca hiç sorun edilmiyor. Hayvanlar insanları esir aldı hayvanlaşmış insanlar yüzünden.
42 Yorumla- +1 yıl
3. Aşama Uyutma olacakmış haberde öyle yazıyor
- +1 yıl
Çok iyi haber.
1. barınaklara giden zaten ölüyor..
2. uyutms dedikleri şey de barınaktsn daha az acılı ölüm direk bitiyor...
3. kısırlaştırmak da 2. Gibi yaşama üreme vs engelleniyor..
Dünyayı sadece insanlar kendine ait zannediyor ama degil işte..
Çoğu saldırgan köpeklerin sebebi de insanların onlara merhametsiz yaklaşımlarından kaynaklanıyor ve kendilerini korumak için çabalıyorlar... Algıları degişiyor hayvanların. Din ile dem vurmayacagım ama ahlak ve merhamet her insanda olması gerekn şeyler47 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
3. Aşama Uyutma olacakmış haberde öyle yazıyor - +1 yıl
kafanı s*kiyim senin 13 yaşındaki çocuk mu ettiğini buldu beyin özürlü yemin ediyorum bu liboşlarda hayvan seviyorum diye ortalıkta dolanıyor
- +1 yıl
belediyeler bu köpeklere aşırı düşkün kişileri işe alsın, barınak görevlisi olarak çalıştırsın. onlara da sevdikleri bir iş olur, hem de para kazanırlar, köpeklerden korkan insanlar da sokaktan rahat rahat geçer, köpekler de iyi bakılır. barınakları denetleyen bir kurum da olursa, bu sorun çözülür.
+1 yılKöpekleri çok seviyorum keşke onları kısıtlamadan yaşayabilsek
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Yazıklar olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKöpek bakmak kolay bir iş değil gadası
En güzeli kısır yapmak ve sayılarını azaltmak gerekiyor11 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBence köpekleri rahat bırakmalılar.
20 Yorumla - Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılEn iyisi Osmanlı sisteminin geri gelmesi. Batı bile Osmanlı hayvanlara insan gibi davranıyor diye meth etmiş bizi. Sultan Abdülhamid Han'dan sonra Siyonist Jönler katliama başlamış. 910'da, Sultan II. Abdülhamid'in tahttan indirilmesinden ve Jön Türklerin iktidara geçmesinden bir yıl sonra, İstanbul'daki sokak köpeklerinin kökünün kazınmasına karar verilir. İlk iş yavrular yok edilir. Arkasından bu iş için özel olarak ayarlanmış ekipler yaklaşık 30 bin köpeği toplayıp Sivriada'ya götürür.
22 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
+1 yılBarınaklara verilse bile milyonlarca köpeğe bakmak ülkeler için imkansızdır. Bunların maması, suyu, personel maaş sigortası giderleri yemeği servis masrafı dışında barınak bakımı maliyetleri de var bu da milyarlarca dolar eder Amerika ve Çin bile bunun altından kalkamaz.
Kısırlaştırmak sayıyı azaltsa da yani kafeste kalacak köpeklere de ömür boyu bakılması garip geliyor ama bir yandan da o da bir can diyoruz. Yani sahiplenecek olanlar sahiplensin süre verilsin. Süre dolduktan sonra bence kısırlaştırma yöntemi uygulanabilir. Hayvanseverlerden de bağış toplanmalı ayrıca barınağın bakımı için.
Köpekler aç olmasa bile grup olduklarına bile sebepsizce insanlara saldırıyor ve çok kötü haberler aldık hep medyaya yansımayanlarda oldu. Geçte olsa verilmesi iyi oldu bu kararın. Avrupa modeli iyi bence.
22 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
3. Aşama Uyutma olacakmış haberde öyle yazıyor - +1 yıl
Gördüm ama uyutmaya tepki çok olacağı için bence bunu göstermeden yapacaklardır. 1 ve 2. aşamayı uygulanacak gibi gösterip kısırlaştırma yapılır diyebilirler. 3. aşama resmi olmadan yapılacağını düşünüyorum.
Aslında en iyi çözüm, hayvanların yerleşim yerlerine uzak yerlerde düzenli olarak beslenmesi bence. Hiçbir hayvan hiçbir sokağa ait değildir. Hayvanlar, doğaya ait canlılar. Hayvanları insanlara bağımlı hale getirip, beslenme ihtiyaçlarına bile bir nebze yardımcı olmaya çalışırken bile hayvanları sokaklara zorunlu şartlandıran yine insanlar. Aslinda hayvanlar bizden uzakta kendi meralarinda çok daha mutlu yaşıyor. Hiçbir köpek ya da kedi bize muhtaç değil, bize muhtaçliğa itip süreci devam ettiren bizleriz.
31 Yorumla- +1 yıl
Bizim barınaklarımız ölüm yuvaları bir çok örnek gördük silah la kürekle öldürdüler bir avuç hayvan sever elinden geleni yapıyor ama yeterli olmuyor dag başına terk etmekte çözüm degil yeterli olacagını sanmıyorum çünkü sistem zayıf bu ülkede sistem işlemiyor me belediye ne hükümet elini taşın altına koymuyor insanlara saldırmalarıda onaylamıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
+1 yılbu gün dışardayken sokak köpekleri tam karşımda bir hişt yaptım hepsi kaçtı.. yolda gidiyorum.. tombul tatlı bir çocuk sırt çantasıyla nereye gidiyorsa artık.. köpekleri görünce nasıl korktu.. abi arkanda köpek var :D dedim korkma benden kaçıyorlar çocugu alıp karşı tarafa götürdüm cidden çocuklar korkuyor
12 Yorumla- +1 yıl
Haberin devamında 3. aşama uyutma yöntemi yazıyor ajansozgurce. com/basibos-kopek-sorunu-ve-cozum-taslagi
- +1 yıl
doğanın dengesine karışmamalı.. yaradan sormayacak mı
+1 yılBarınaklar evet korunma ya da sahiplendirme yönünden faydalı olur fakat sık sık denetim ve kontrol edilmelidir zira barınakta hayvanlara nasil bakıldığı ve davranıldığı ölüme nasıl terkedildiğide aşikar olarak ortada onlarinda bir can taşıdığını unutmamak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
Gündem konusunda 514 cevap paylaştı. Bir nebze iyi olabilir ama koruma kısmı nasıl olacak emin değilim ondan. Yakın zamanda barınakların bazılarında onlara nasıl davranıldığını gördük maalesef. İyi şartlarda bakılacaklarsa mutlaka faydası olur. Onların da bir can olduğu unutulmamalı.
12 Yorumla- +1 yıl
bir miktar olur bu köpekleri çok sevenlerin evlerinde beslemesi çok daha iyi olur köpeklere bişey yapmayın onlar masum diyerek insanların tehlikede olmasını küçümsemekle yok saymakla olmuyor o işler.. ya da barınak ücretlerini hayvanseverlerin karşılaması gerekiyor...
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılmaalesef bir cogunu uyutacaklar. evinde hayvan besleyen birisi olarak soyluyorum, masraflari gelir duzeyi dusuk insanlar icin fazla olabilir. ekonomik durumu kotu olan biri hayvan besleyemez. ulkenin ekonomik duzeyi ortada. dusuk gelirli, orta gelirli vatandaslar kalkip da hayvan sahiplenecek gucte degil. burjuva kesim de sokak kopegi sahiplenmez, gider para verir en fiyakalisindan alir bi tane. ayrica da uyutma isi cidden yururluge girerse hic sahiplendirmeyle ugrasmayacaklar. 2 gun sonra haberlerde izleyecegiz sahiplendirme girisiminde bile bulunmayan kopekleri uyutacaklar. keske barinaklarin imkanlari boyle rezalet olmasaydi da bizde bugun bunlari konusmasaydik. ha bir de kisirlastirma var... huffff tatsiz mesele.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok önceden kısırlaştırma yapılsaydı şu an köpekleri öldürmelerine gerek kalmazdı. Köpeklere de yazık ama insanlara gerçekten saldıranlar veya çocuklara havlayanlar şu an çok tehlikeli. Herkesin de alamayacağı belli bu köpeklerin%80 inin en az öldürülmesi anlamına geliyor...
12 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılOkudum evet
- Gündem konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılSahiplendirme çözüm olmuyor maalesef bilinçli sahiplendirme yapılıp takip etmek gerekiyor adamlar üç beş gün sonra sıkılıp hayvanı sokağa bırakıyor barınak en mantıklı çözüm gibi görünüyor
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ona kesinlikle karşıyım
Açık konuşmak gerekirse kimsenin sahiplenecegini düşünmüyorum yavru olmadigi sürece kimse yüzlerine bakmıyor. Evet sorun teşkil ediyor bazı büyük olanlar. Ya aç kalarak ya soğuktan ya da birinin zehirlenmesiyle ölmelerindense uyutulma yasalastirilmali bence.
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBarınma yerleri güzel olması lazım ama
Ki bir an önce çözüm bulmaları gerek milyonlarca sokak hayvanları var maalesef hem onlara hem bize yazık (saldırma açısından)
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Uyutmada biraz acımasız oluyor
Ama son çareyse yapılması daha iyi
Sokakta çok kötü şartlarda yaşamaktan iyidir
+1 yılYani en acilinden bir şeyler yapılmalı 2 adımlık yerlere bile arabayla gidiyoruz maalesef
411 Yorumla- +1 yıl
Haberin devamında 3. aşama uyutma yöntemi yazıyor ajansozgurce. com/basibos-kopek-sorunu-ve-cozum-taslagi
- +1 yıl
Uyutma yöntemine karşıyım ama bu zihniyet kendilerini zengin etmek derdinde olunca diğer canlılar ölsün kafasındalar! Akıllarına sadece öldürmek mi gelir anlamam
- +1 yıl
2 defa ısırıldım kuduz aşısı olmuştum tekrarlandı çocuklarımız var! Yani bazı insanlar bilinçsizce yardım ediyor çiğ et verilmez ! Sistemleriyle oynuyorlar.
- +1 yıl
@Nidanursu çözüm ne biz mi ölelim ısırmak dediğim parçalandı😅
- +1 yıl
@Nidanursu beslenme sistemine çözüm bulunsun toplatılsın vs dedim mi ben zaten o işlerle uğraşıyorum başka canlara kıymak aklımın ucundan geçmedi
- +1 yıl
@Nidanursu sen ne öneriyorsun 🤔
- +1 yıl
@Nidanursu algın kapalı sanırım. Sohbeti keselim bence. Anlaşılmak için çaba sarf edemem seninle algını kapatmışsın biz ne konuşuyoruz sen ne anlatıyorsun
- +1 yıl
@Nidanursu bu devirde hasta istediği halde ötenazi yapmıyoruz neyin kafasını yaşıyorsun bilip bilmeden konuşma yapmayın, bizden hariç herkes doktorculuk yapıyor!
+1 yılİnsan doğaya müdahale etmeye kalktıkça olayın beyi bereketi kaçıyor. İnşallah uyutma gibi kültürümüze uymayan bir yol izlenmez.
21 Yorumla- +1 yıl
Gündem konusunda 769 cevap paylaştı. O kadar köpeğe kimse barınak yapmaz hayal görmeyin :D belediyenin zamanında kısırlaştırması gerekiyordu onu da yapmadılar uyutsunlar
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBi barınağım olsa hepsine bakmayı çok isterdim ben köpekleri ve kedileri çok seviyorum
Hiç bikmam onlardan 🥺
Yanlış ellerde duruyorlar 🥺12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Hayvanlara kurban olsunlar ya valla kıymet vermiyorlar 🥺
+1 yılSadece barınma ve sahiplendirme ise mümkün değil. Medeni dünya ülkeleri gibi 100.000'li sayılarda köpeğimiz yok bizim, milyonlar var.
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
En iyi yöntemi yapıyorlarmış o zaman.
İstanbul'da barınaklar zaten tıklım tıklım dolu ve sokaktaki köpekler de büyük hayvanlar İstanbul'da bahçelievler de çok yaygın değil istenilen seviye de sahiplenme çok olacağını sanmıyorum ama yönelgeyi okumadım belki çok iyi hazırlanmıştır ve iyi iş çıkarıp beni şaşırtır
00 Yorumla
+1 yılBarınaklar iyi bir bakım sağlayacaksa tamam ama şimdiki gibi olacaksa yazık o canlara
11 Yorumla- +1 yıl
Haberin devamında 3. aşama uyutma yöntemi yazıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Şu hadi inşallah" "çok iyi haber" diyenlere bir ötenazi lazım. Sizi uyutsak nasıl olur mesela? Zorbalar sizi! Hayvan sevmeyen insan da sevmez. Net.
17 Yorumla- +1 yıl
Bunun hayvan sevgisi ile alakası yok günümüzde görüyoruz ki çoğusu saldırgan. Size saldırmadıkları için bilemezsiniz
Cevap sahibi+1 yılNe yapalım peki öldürelim mi? Uyutalım mı? Düşünün ki konuşamıyorsunuz derdinizi anlatamiyorsunuz size uygulanan güce karşı koyamıyorsunuz ve birisi sizi olduğunuz yerden alıyor ve uyutuyor öldürüyor. Siz ise öyle kurbanlık koyun gibi tıpış tıpış gidiyorsunuz.! Ne güzel değil mi? Lütfen biraz mantıklı düşünün mantıklı konuşun ya. Kendinizi onların yerine koyun yaşamak mı isterdiniz uyutulmak mı? Ayrıca saldirmadigini nereden biliyorsun tanımadan etmeden konuşuyorsun.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılGördüm gördüm sinirim yerinden oynadı.
- +1 yıl
İyi de köpekler yavrulayinca 10 tane birden doguruyo nufuslari çok fazla artiyor bir çok insan yaralandi öldü, peki sizin çözümünüz ne?
Ben şahsen uyutulmalarini istemezdim keşke her şehirde boş bir ormanlik arasizine konulsalar sınır çizilse çitleri geçip şehir yerleşkelerine gelemeseler ve hayvanseverler ile belediyeler düzenli besleme, kısırlaştırma yapsaydi. Hem ozgurluklerinden olmazlardi hem de uyutulmak zorunda olmazlardi :/ ama yapacak bir sey yok
Cevap sahibi+1 yılCanım benim 10 tane yavruluyorlar diye illaki öldürelim mi uyutalım mı? Nerede kaldı insanlık nerede kaldı vicdan merhamet yahu. Buna vatandaşlar olarak biz değil yetkililer bir zahmet öldürmeden uyutmadan bir çare bulsa ne güzel olur değil mi? Var mı öyle cana kıymak sen mi verdin ben mi verdim onların canını tövbe haşa huzurdan. Rabbim verdi.
- +1 yıl
insanlardan cani olanlar içinde önlem alınıyor mesela hapis gibi
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılsahiplenenler tekrar sokağa bırakır
bu döngüyle olmaz11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılYa da en kötü ihtimal kesilip sucuk edilecekler. Petshoplarin denetimi bile kasaplara birakildi.
11 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
Başıboş sokak köpeklerini kimse sahiplenip evine alıp beslemez bence tek çözüm barınak
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBaba yeni g*tü zor kurtardım çözüm gerekiyor ciddi anlamda
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Umarım gereken olur, ne olursa artık
Bunlar zaten var ama sistem iyi çalışmıyor herkes daha duyarlı olabilir
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBir çözüm bulsunlar artık. Saldırmasalar sıkıntı yok ama aç oldukları için saldırıyorlar.
12 Yorumla- +1 yıl
@hayatınoteyakası bence açlıktan değil hayvanlar bile gergin ahresif olmuş tün insanlarda olduğu gbi onlarda etkileniyorlar hayatyan
- +1 yıl
@Dalgın_sevgi 3. Aşama Uyutma olacakmış haberde öyle yazıyor
kontrollü üreme olmalı yoksa önü alınamaz.
kontrol edilende barınakta bakılmalı, mecburi bakılmalı başka çaresi yok
11 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
- Gündem konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılSahiplendirme modeli zaten yıllardır var yeni bir gelişme değil ki.. Barınaklar çoğaltılması ve şartları iyileştirilmeli..
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılbarınaklara güvenim yok özellikle vicdansız merhametsiz yaratıklara
32 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılAllaha havale ediyorum onları,
Sokakta köpek olmaz bence barınma ve sahiplendirme işini hızlıyapsalar iyi olur aynı zamnda çinlilere de sata biliriz yemekeri için yani sonuçda gelirde getirir
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılMillet kendi karnını doyuramıyor nasıl sahiplenicek aşısı maması osu busu var onların da.
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKopekkler surü olmuş sabah birda kurt surusu gibi 10 tanesi gecti. Cok korkunc bir goruntu
12 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılBunlara torba torba hazır mama taşıyan ekosistemi bozan hayvan sevgisi diyip insan düşmani olan ruh hastalarini uyutsalar daha iyi olurdu.
İstanbul Ankara başı boş köpekler kırsal alanlara gönderilsin Güney doğu Doğu Anadolu iç Anadolu
Aşıları tam sahiplenmek için belediyeye müracaat12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTakipteyim daha bişeyin geldiği yok. Seçimden öncesi için planlar var
10 Yorumla
+1 yılbarınaklar yeterli değil kendilerini kandırırlar anca hayvanın yeri dört duvar arası değil
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
biliyorum o yüzden karşıyım zaten
+1 yılHayvanların kısırlaştırilmasina karşıyım ve çok günah bide şuraya yazayım çok uzak değil yakında kedi köpekler çok azalacak
00 Yorumlaİnşallah bir çözüm yolu bulunur ve bu sorun çözülür. Yoksa daha büyük sorunlarla uğraşırız. Benden söylemesi.
00 Yorumla
+1 yıliyi yapmışlar hayvan hakları diye bağıranlar sahiplenip baksın işte
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜfff baydı bir de erkekhasreti çekiyor küçük kezban hımmm
10 YorumlaGündem konusunda 499 cevap paylaştı. Her fırsatta örnek aldığımız çağdaş (!) ülkeler ne yapıyorsa öyle yapılsın
00 YorumlaBunun içinde, gelir düzeyi oldukça yüksek vatandaşlar gerekli. Tüm masraflarını karşılamalı.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de olmaz öyle şey zehirliyor şeref yoksunları
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnşallah çözülür ciddi bir sorun
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılSokakkardaki köpekler çok tehlikeli
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Bilemem ama hangi in ne zmn ne yapacağını kestiremiyorsun
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. kiyma falan yapip satarlar.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBelediyeler saldi toplasiar bi zahmet
11 Yorumla- +1 yıl
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tek çözüm hepsini itlaf etmek
12 Yorumla- +1 yıl
En iyisi kısırlastırmak
12 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılToplansın hiçbir çocuğun canından kıymetli değil (ittaparlar yol alın)
11 Yorumla- +1 yıl
- Gündem konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılŞu canlara eziyet edilmesin yeter
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılKimse sahiplenmez ki.
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılbence sokak köpeklerinin hepsi toplanıp kısırlaştırılmalı kediler de aynı şekilde gelişmiş ülkelerin hiçbirinde sokakta hayvan göremezsiniz
31 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlur tabiki de
Öldürülmelerinden 1000 kat daha iyi00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayvanlar için insan üzülüyor
11 Yorumla- +1 yıl
1. Aşama Sahiplendirme
2. Aşama Barınak
+1 yılGelişmiş ülkelerde başıboş sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvansever denilen güruh, eğer samimi iseler, birer hayvan sahiplensinler, olay biter...
00 Yorumlahayvan dostlarımıza zulüm etmeyelim de
12 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılHadi bakalim insallah
11 Yorumla- +1 yıl
- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026