Kassam'dan dünyayı şaşırtan görüntüler
https://www.timeturk.com/dunya/kassam-dan-dunyayi-sasirtan-goruntuler/video-1779971
Kassam'dan dünyayı şaşırtan görüntüler
https://www.timeturk.com/dunya/kassam-dan-dunyayi-sasirtan-goruntuler/video-1779971
oha patlamanın şiddetiyle asfalt parçalanmış. o araçta sağ kaldıklarını hiç sanmıyorum o sarsıntıyla parçalanmışlardır aracın içinde kafalarını sağa sola şiddetli çarparak.
buna benzer çok görüntü izledim roketlerle peynir ekmek gibi israil tanklarını imha ediyorlardı.
Cevap
3Cevap
Bir şey bekliyor gibiler bence zaten abd arkasında isteseler bu zamana kadar kara harekatı yaparlardı neyse göreceğiz
Görüntüler Kara harekatından zaten. ABD askeri de karada savaşıyor şu an
İsrail'in yaptığını desteklemiyorum o ayrı ama Hamas'ın planı neydi hedefi neydi aksa tufanı diye saldırdı? Gerçekten çok saçma.
Bence empati yapmak lazım. Senin topraklarını bugün Yunanlılar işgal etmiş olsa. Sonra İngilizlerin yaptığı gibi yüksek vergi koysalar. Diyelim ki maaşın on bin ama eklektik su faturan her ay 100 bin geliyor. Sen de ödeyemiyorsun icra geliyor evine el koyuyorlar. Sonra bu evi Yahudilere satıyorlar. Bu durumda sen toprak satmış mı oluyorsun? Sonra sana diyorlar ki hadi yallah artık burası benim evim. Seni evinden yurdundan ediyorlar. Sen bu durumda tamam diyerek ülkeni terk mi edersin? Yoksa mücadele mi verirsin? Hamas -İsrail savaşı 7 Ekim'de başlamadı. İngilizlerin işgal ettiği günden beri var. Bizdeki Kuvayı milliye hareketi Hamas. Adamlar doğal olarak İsrail'in ellerinden aldığı vatan topraklarını geri almak için savaşıyorlar. 7 Ekim olayı da İran oyunu diyorlar. Hamas'a İsrail size saldıracak biz sizin arkanızdayız demişler. Bunlarda onlar bize saldırmadan biz onlara saldıralım demişler. Sonra İran girmedi ben savaşa girmem dedi. Hamas'ı yalnız bıraktı. İran'ın bunu yapma sebebi de Türkiye -İsrail arasındaki iyi ilişkileri bozmaktı diyor Ahmet Şimşirgil. Türkiye'nin güç kazanmasını değil ehli sünnet olduğumuz için İsrail'e karşı cephe alarak savaşırsak güç kaybetmemizi istediler diyor ama Türkiye bu oyuna gelmedi diyor. Velhasıl kelam Hamas'ın yaptığı her saldırı benim için meşru müdafaa hükmünde. Çünkü bugün benim topraklarımı elin gavuru benden alsa aradan yüz yıl geçse de o toprakları geri almak için nesiller yetiştirmek farz olur bana. Geri almak içinde elime fırsat geçtiği anda hücum ederim niye etmim
Ben dediklerini anlıyorum da sende benim demek istediğimi anladın mı? Birisine saldırırken belli bir amacın olur, hedefin olur saldırı sonrasında sonuç kısmında değerlendirme yaparsın. Hamas saldırırken İranın oyununa geldi ahmet şimşirgil felan ne diyor önemi yok bu benim kişisek düşüncem. Ahmet şimşirgil isimlere göre Şam'da namaz kılıyorduk neosmanlı cart curt laflarıyla milleti gaza getirdi. Sonuç? Suriye olayı malum. Filistin konusuna gelirsek Hamas şimdi aksa tufanı yaptı saldırırken birçok İsrailli sivili öldürdü, görüntülerde arabalarda neler neler yapanlar oldu malum gördük. Ee peki kazancı ne oldu? Bu kadar sivil insanın öldürüleceğini olası böyle yanlış bir hamlede sonuçlari düşünmediler mı? Stratejik anlamda büyük hata yaptı ben onu diyorum. Yoksa istediğini savun, istediğin gibi bir nesil yetiştir sen bilirsin
Biraz objektif konuşan kişileri takip et bence. Acayip taraflı bakıyorsun. Ahmet şimşirgil dediğin adamla üniversitede tartışmış birisiyim. Millete bazı şeylerii sırf belli bir grup kendisini pohpohluyor diye yalan yanlış şeyler söylüyor
İsrail sivil öldürürken sesi çıkmayanlar aynısını Hamas yapınca nedense terörist ilan ediyorlar. İsrail kuruluğu gündem beri Filistin halkını katlediliyor. Yunanlılar gelse senin anneni çoluğunu çocuğunu öldürse sen onların çocuklarına acır mısın? Yoksa sende onların çocuklarını mı öldürürsün? Hadi dürüst cevap ver. Yarın sen onların çocuklarını öldürmedigind o çocukla senin nesilini hayvan olarak görüp senin tüm ırkını yok etmeyi sevap olarak görüyorlar. Böyle bir ırka acır mısın?
Ses çıkarmadığımı nerden biliyorsun? Hamas'ın yapmış olduğu yanlış hamleden, dediğin bazı kişilerin yanlış tutumundan bahsettim benim annem, çocuğumla ne alakası var? Kuva-yi Milliye bile hamasla eşdeğer tutmuşsun tamamen akıl tutulması. Kuva-yi Milliye eğlence yerini basıp sivilleri öldürüp arabada cesedini soyarak allahu ekber diye gezmedi! Murat bardakçıyı severim bu konuda aynı düşünmüyorum. Olamaz mı seninle aynı düşünmeyenler İsrailli mı oluyor yani? Tamamen duygusal bakıyorsun mantık, objektif bakış açısı 0. Eğitim seviyen ne bilmiyorum ama biraz olaya geniş açıdan bakmaya çalış.
Siyonist medya diliyle konuşan biri eğitim seviyesi sorguluyor. Sen hayatında kaç defa iki tarafı dinlemeyi akıl edebilmeyi düşündün acaba? Önce iki tarafı dinlemeyi öğren sonra millete cephe al.
Kassam Tugayları askeri inanışı şudur: İşgali bu topraklardan defedene kadar savaşmak. Bununla alakalı bir hazırlık vardı. Gazze bölümüne saldırı ile başladı bu harekat. Gördük ki İsrail yenilmez en güçlü ordu diyordu. Birkaç saat içinde yenilince biz de şaşırdık. Kassam harekate içeri girdiler birkaç saat içerisinde alana girdiler. Yaşlılar kadınları çocukları öldürmeyin bunlar dini öğretilerdir.
Ama öldürdüler...
Hayır öldürmediler. Savaş sırasnda bu tür durumlar olur. İsrail de demiyor muydu? Yanlışlıkla askerimizi öldürdük.
Kassam Tugayları'nın altında bir şey vardı Mescid-i Aksa'yı korumak, hapishanedekileri özgürleştirmek, topraklarımıza kavuşmak.
Bizim tarafımızdan kasıtlı sivil öldürdüğümüz olmamıştır. Ancak İsrail her yerde katliamlar yapıyor. İsrail sivilleri öldürmeye meyilli bir oluşumdur.
İnsanlar diyor ki Hamas bugüne kadar İsrail'e benzemiyordu ama artık öldürdü diyor. Siz öldürünce İsrail'e benzediniz mi?
Hayır, büyük fark var. Bizler bu vatanın sahipleriyiz. Yabancı işgalci ile halkı bir tutamazsınız. Dışardan düşman gelince asker de öldürse sivil de öldürse düşman. Ülkeme gelen herkes düşmadır, suçludur. Ben bu toprakların sahibiyim.
Hamas'ı şeytanlaştırmak istiyorlar, Filistin'i şeytanlaştırmak istiyorlar. Batı ABD çifte standart yaptıkları için, iki yüzlülük yaptıkları için İsrail'e istediklerini sunmaya çalışıyorlar. İsrail'e neden füzeler veriyorlar? Camileri, hastaneleri yıkmak için, Filistinli insanların üstüne atmak için.
www.indyturk.com/.../hamas%C4%B1n-siyasi-liderlerinden-me%C5%9Fal-kas%C4%B1tl%C4%B1-sivil-%C3%B6ld%C3%BCrd%C3%BC%C4%9F%C3%BCm%C3%BCz-olmam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r
Hazırlık varmış birkaç saat içinde yenilmiş miş miş. Saldırırken kadınlara, çocuklara saldırırsan adam da sana saldırır neyin kafasını yaşıyorsun? İki tarafı dinlemeyi akıl edememiş biri hmm senin eğitim seviyen ne abicim? Ne okudun? kaç tane makale okudun? Siyonist medya dili hmm. İlla cübbeli mi dinlemek gerekiyor hı?
Sen adama öyle saldırırsan adam da seni vurur ağlamayacaksın. Ya güçlenip çalacaksın ya da denge politikası yapacaksın ama sen bu dediklerimi anlamazsın boş ver ahmet şimşirgil gibi isimleri dinlemeye devam et Osmanlı kuruluyor cart curt. Ekonomin bitik, sosyolojik yapın pert olmuş, bilmem kaç milyon göçmen sıkıntısı var, gıda enflasyonu%150 civarıdır her yere atlıyorsun. Somali'nin bile imf borcunu ödüyorsun neden? Neden? Sizi böyle şeylerle galeyana getiriyor oyunu alıyor işte.
Madem çook duyarlısın Hamas'a katıl. Görelim
Sana ingilizce cevap bile veririm ama bu kadar kibirli ve insanlara tepeden bakan birisin ki Müslüman bir oluşumun yaptığı eylemi sabahtan beri terörist ilan ederek İsrailin yaptığını savunmuyorum diyerek İsrail için terörist ifadesini bile kullanmayan eğitime ihtiyaç duyan Müslüman düşmanı biri olduğun açık ve net. O yüzden senin gibi biri benim için artık zaman israfı. Hadi eyvallah anti-islam character
Ne hamas'ın ne de israilin statüsü kalmadı dünya kamuoyunda.
Hamas'ın zaten yoktu çünkü Müslümanlar. İsrail'in gerçek yüzünü tüm dünyanın görmesi iyi oldu
İsrail konusunda tamamen katılıyorum fakat hamas'ın statüsünün olmamasının sebebi müslüman olmaları değil. Militarist ve propaganda kanadıyla pkk/ypg, daeş, İra ve birçok terör örgütüyle benzerlik gösteren canlı bomba, bombalı ve silahlı saldırı geçmisinin olması, geçmişten bugüne eli silahlı çocuk resimleri bulunan çocuklara özel dergilerle terörizmi ve silahlı direnişi küçucük çocuklara empoze eden bir tarihe sahip olması statüsünün ve kabulunün olmamasının ana yegane seyi. Hamas'ın iyi karşılanabilecek tek iyi yönü yönetimi devraldıktan sonra uzun bir süre vakif paralarının büyük bir çogunluğunu gazselilere aktarmasıdır. Onun dışında sivil katliamları, günümüzde ise güdümsüz roket saldırıları kamuoyunda negatif etki bırakıyor. Haması destekleyenlerin yarıya yakını Antisemitist.
İsrail ordusunun hamasın eliyle gereken adalet tokadını yiyecegine inancım tam onun dışında
Ben siyonist medyanın verdiği hiç bir bilgiye inanmam. Hamas öyle bir yapı olmuş olsaydı. Esir takası sırasında esirlerler gülerek vedalaşmazdı. Esirlerler bile kendi ağızları ile itiraf ediyorlar. Bize çok iyi davrandılar. Biz Hamas'tan değil İsrail'in attığı bombalar yüzünden olecehimizii düşündük diyorlar. Bunlar bana yeter de artar bile. Bunun dışında Hamas'ın Kassam tugaylarının terörist olduğunu sadece siyonist medya ve Türkiye'deki muhalefet partiler söylüyor
Ben ne siyonist ne de siyasal islamcıların medyasıni kâle almıyorum.
Küçük bir araştırmayla hamas'ın geçmişten bugüne ysptığı terör saldırılarına ulaşmak mümkün.
Benim sadece tek derdim adalet.
Bu kısır semavi din savaşında sadece zarsr görenler özellikle filistinliler olmak üzere siviller.
Hsmas'ın zaten rehinelerle bir işi yok. Olması şasırticı olurdu. Heleki ortada medyatik bir savaş varken.
İsrailin kendi rehinelerini bombaladığı da doğrudur.
Hamas'a sizin baktığıniz gibi bakmak pkk'ya çözüm sürecindeki bakanlar gibi bakmaktan farksız.
Özellikle israil olmak üzere İsrailin ve hamas'ın 25 yılı aşkın süredir yaptıği saldırılar ve sivil katliamları internette, gazetelerde, arşiv niteliyi taşıyan makale ve kitaplarda kendine yer edinmiş vaziyette. Siz destekleyebilirsiniz. Bir şey diyemem ama ben ideolojik değil kimin zarar gördüğüne bakıyorum.
Bu savaşın temeli kudüs. Kudüste ve çevresinde tarih boyu kan döküldü. Eski ahitte bile bu meşrulaştırılıyor. Onun için ben sadece sivillerden yanayım. Bu kan durmayacak insanlar akıllanmayacağı için.
Barış dolu günler dilerim ne kadar imkansız olsada
Saçma. Hamas olmasa kim savaşacak İsrail'e karşı? Senin mantık Kuvayi Milliye hareketi resmen terörist ilan etmek
Kassam Tugayları İsrail'in haksız yere Filistin halkının elinden aldığı vatanını geri almak için kurulmuş bir Osmanlı ordusudur. İzzettin El Kassam Osmanlı askeriydi.
kuvayi milliyeyle hamas'ı özdesleştirmek bir kere yanlış olan. Kuvayi milliye ve kurtuluş ordusu düzenli ordulara karşı savaştılar. Bombalı saldırılarda bulunmadılar. Sivil yerlesim yerlerinin üstüne güdümsüz binlerce füze yollamadılar.
Ukrayna -rusya savaşında bazı tahminler 8170 ila 13300(Bm) sivilin ölduğünü belirtiyor. Bu iddea ve tahminlee bir miktar gerçek olsa bile bu suni gösteriyor. İsrail ve hamas'ın daha minimal bir silah gücüne sahip olmasına rahmen rusya ve ukraynadan daha feci bir sivil katliamında bulunduklarını gözler önüne seriyor.
Hamas'ın iİsraile karşı doğrudan savaşan şu anda bir iki oluşumdan biri olduğu dediğiniz gibi açık ama erdemli bir savaş yok kesinlikle. Hamas bir kere müslüman kardesler girisiminden òzenip kuduste yahudi varlığı istemiyoruz diye kuruldu. İki devletli çozüm cabalarını baltaladı.
Dediğim gibi. Bu müslüman-yahudi savası.
Birazcık tarih bilen de mevzu kudüs olduğu zaman çoğunlukla ortada erdemlik olmaz.(eyyübi ve IV. baudouin zamanları hariç)
Ülkemizin hamas'ı desteklemesinin sebebi kudüs emelleri, antisemitizm ve neoosmanlıcı düşüncelere hizmet etmesidir hamas'ın.
Herkes sakalına bakıyor yani. Adil olmak ikinci planda maalesef.
Her ülke bir yeri işgal ederek alır. Sadece işgalin adını değiştiri, süsler.
Dediğim gibi siz istediğinizi destekleyin.
Kassam ve hamas size göre özgürlüğü icin savaşan mücahitler , bana göre de mücahitlik ve israilin sivil katlismlarını kılıf olarak kullanan özgürlük felsefesiyle yola çıkıp terör örgütü haline gelmiş bir oluşum. Bundan seneler önce hamas kendisinin sorumlu oldugu bazi sivil ölümleri için özür açıklaması yapıyordu ama artık kestiler bunu.
İyi günler dilerim.
Biraz tarih bilen iki devletli çözümü Hamas'ın değil İsrail'in istemediğini anlar. Size de iyi günler
Google a girerek İsrail'in başkenti yazmak ve çıkan sonucu görmek bile 7 yaşında okuma yazma yazabilen her insan İsrail'in İstemediğini anlar
İsrail bu coğrafyada yaşatılmamalı artık
İslâm âlimlerinin bazıları 2027 de İsrail diye bir devlet kalmayacak diyorlar.
Kassam skicek onları
Kur'an'a göre İsrail yenilecek Müslümanlara zaten
İnşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?