Meysu Colayi son haftalarda sikca duymusunuzdur. 2009 yilindan beri meysu "cola" icecegini üretiyor ama insanlarimizin Cogu bunu 2023 yilinda fark ediyor.
Zamaninda Ülkerin üretigi Cola Turkaya sahip cikilmadi. Halkimiz almadi bile ve Ülker Cola Turkayi 2016 yilinda Japonlara satmisti. Ozamanlari Cola Turkaya sahip cikmayan dayilar ve meysu Colayi 2009 yilindan beri üretilmesine ragmen daha yeni ciktigini sanan dayilar simdi sosyal medyada milliyetcilik tasliyor.
Keske zamaninda Coca cola, pepsi gibi icecekler almak yerine cola Turkayi alsaydinizda adamlar Japonlara satmak zorunda kalmasaydi...
Düne kadar bizim aklimiz nerdeydi? İsrailin Filistine Gazzeye saldirmasini mi bekliyorduk? Israil ezelden beridir Filistine Gazzeye kan kusturuyodu ne oldu da bi anda herkes sosyal medyada yerli ve millici oldu bi anda bi coca Cola almamakla, bi star bucks kahve icmemekle, bi McDonadls yememekle Savasi durduracaklar. Önce devletimize söyleyinde türkiyeden İsraile giden gemilere mani olsunlar incirligi kürecigi kapatsinlar madem boykotsa onlarda boykot etsin ambargo koysun ama nere cebinde iki ekmek alacak para olmayan bizler yok boykot edelim yok söyle yapalim devletin koymadigi ambargoyu yapmadigi boykotu fakir fukara mi yapacak. merak etmeyin çok sürmez unutulur gider biz çabuk unutuyoz Deprem oldu 10ilde hani deprem bölgesini agzina alan var mı kis geliyor evi barki olmayan cadirlarda kalan onca insan var bahseden var mi bu deprem bölgesindeki insanlardan? Deprem nasil unutulduysa buda unutulur gider Ayrica cok merak ediyorum halk boykot edicem diye ugrasiyorken Türkiyedeki Coca cola fabrikalari niye kapatilmiyor mesela? Devletimiz niye yasaklamiyor. Coca cola satin alan market müsterisine hakaret edenler niye mesela coca cola fabrikasi ülkemizde kapatilsin diye sokaga dökülmüyor? Devlet istese kapatir ama niye kapatmiyor hic düsündünüzmü? Türkiyedeki fabrikalardan ülkemiz vergi aliyor kazanc elde ediyor.
Karınca ne demiş. Belki bu taşıdığım su Hz. İbrahim Peygamber için yakılan ateşi söndürmez ama safım belli olur demiş.. Fakir fukara değil zengin kesim gidiyor bu arada Starbucks'a. Bizim safımız belli zaten cola da içmeyen biriyim yıllardır. Hükümet soksa bile o ürünleri alarak bebeklerin vebaline girecek kadar imansız ve vicdansız değiliz Allah'a şükür
Düşmanın silahını düşmana karşı kullanıyorum. Lay lay Kom vakit geçirmek için değil. Bu yüzden Ebu Ubeyde paylaşımı yaptığım için hesabım askıya alındı. Sizin gibi eğlenmek için değil İslam'ı tebliğ için kullanıyorum
Reklam engelleyici kulansan bile videoyu izlemen o uygulamada vakit gecirmen bile onlarin kazanmasina sebep oluyor. Türkiyede senin ödedigin vergi ile devlet israil ile ve bircok müslüman kani ellerinde olan ülkelerle ticaret yapiyor. Bir sürü kulandigimiz ürünler ve markalarin icindede yahudiler vardir. Coca cola icmemekle reklam engelleyici koymakla bitmiyor o is
Müslüman'a düşen elinden geleni yapmaktır. Bir şey yapmak hiç bir şey yapmamaktan daha iyidir. Ahirette bu ürünleri ülkeye sokanlar da hesap verecek o yönden endişem yok. Diğer konuya gelecek olursak YouTube gibi düşmana ait platformlara alternatif platform oluşturana kadar İslam'ı onların platformu ile yaymak caizdir. Allah katında bir insanın imanına vesile olmak düşmana para kazandırmaktan daha eftaldir.
Cola turka aslinda turkiye pazarinda cok tutuldu ama maalesef ulker borca itildi amerikanin istegi dogrultusunda vergi borcu yuklendi ve bu borcu murat ulker kaldiramadi ve cola turka yi kapatmak zorunda kaldı devlet bazı sirketlerin vergi borclarini silerken bazılarına bu istsnayi göstermedi daha da cok yuk bindirdi yerli malina devlet olarak sahip cikmadik cikamadik..
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
2000 yilarda cok tutulmustu hatirliyorum cocuken icerdim hep. 2005-2006 yilarinda özelikle. 2013 yilindan itibaren Türkiyede ailelerin artik cola turka yerine pepsi veya coca cola aldigini gözlemledim
Aynen haklısın birde abd nin istegiyle feto damgasi yemesi olayi bitirdi hepten abd nin en büyük silahi coca cola dunyada genis pazara sahip cocuklugumdan beri isinamamistim coca colaya iyide olmus zaten gazli icecek içmiyorum yillardir
Olabilir yaparlar eminim devlet sahip çıkmıyor maalesef eyy sahte bağırış eyy amerika demeyle olmuyor bu işler yerli malina sahip cik sende dunyaya acil ama nerdeee
Birde Coca cola icenlere facebookda yahudimisin yorumlari yapan dayilar var 😂 yahudilerin kurdugu sosyal medya sitelerinden coca cola icenleri elestiriyorlar 😂
Yerli lik çikan kola bixi cola sonra kristal kola cola turka
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kardeş herkes hatalı demekki madem öyleyse sen doğru ol ve Google ve Youtubeü sil çünkü onlarda arka planda destek veriyor
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kanka ben coca colami iciyorum. Coca cola almayip, youtube boykot ederek savasin duracagini sanacak bir zihniyete sahip degilim. Ayrica türkiyede boykot ederek yine kendimize zarar veriyoruz onlara degil