Reisciler bu dogru mu? Dogruysa verdiginiz oylarla filistinli bebeklere mermi sikılmış mı oluyor? Bu devletin mimin elinde oldugunun acık kanıti olmaz mı? Bence fake haberdir. Bu kadar belli edemezler diye umuyorum..
Bu haber x te dolanıyordu detaylarına bakınca konu tamamen çarpıtılarak rt yapılıyor.
Boykut’u işlevsiz hale getirmek ve toplumda oluşan farkındalığı etkisizleştirmek için özel çalışan mekanizmalar var. Aşağıdaki haberde olduğu gibi….
🛑Madde madde açıklayalım. Sanayi Bakanlığı’nın habere konu şirkete özel bir teşvik vermesi söz konusu değil.
🛑Verilen teşvikler özel olarak şirket ve proje değerlendirmesi yapılarak verilen teşvikler değil. Bakanlık ülkede istihdam, üretim artsın diye ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yatırımlara otomatik vergi indirimi uyguluyor Bu kapsamda Ağustos ayında 1301 yatırım teşvik belgesi düzenlenmiş. Bunlara hususi destekler sunulmuş değil. Gerçekleşen her yatırım mevzuat kapsamında öngörülen vergi indirimlerinden yararlanıyor.
🛑Haberin başlığında “boykot sürerken” deniliyor, oysa haber metninde Ağustos ayında teşvik verildiği itiraf ediliyor. Yani haber kendi kendini yalanlıyor! Ayrıca haberde verilen teşvik tutarıymış gibi ifade edilen 590 milyon lira, teşviğin değil gerçekleşecek yatırımın tutarı. Manipülasyon içerikli bu haberler vatandaşın sivil inisiyatifle sürdürdüğü boykotu kırmaya yönelik operasyonel çalışmalardan ibaret.
Ya bu sosyal medya trolleri X mecrasında çoğaldı, dikkat etmek lazım. Resmi belge sordum, muhtemelen kimse gösteremicek, hadi hayırlısı
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eski aldiklati tesviklerdir. Sonucta turkiye boyle sirketleri desteklemek buyutmek icin var. Ama bu saatten sonra fonmesi lazim. Avrupa bile musluman olacak neredeyse.. bizim milletim aklini basina alip bu boyunduruktan cikmasi lazim
En İyi Cevaplar