Ben, Doğu Karadeniz'de yaşıyorum. Köyüm de burada. Yazın fındık toplamak için köye gitmiştim. Evin önünde, fındıkları harmana sererken yabancı bir araba geldi. İçinden birkaç tane yabancı erkek indi. İngilizce bir şekilde bana "Merhaba" dediler. Ben de İngilizce bir şekilde, onlara kim olduklarını sordum. Türk olmadıklarını anlamıştım. Bana "Biz, yurt dışından gelen turistleriz." dediler. "Nerelisiniz?" diye sordum. Bana, İsrailli olduklarını söylediler. Köye nasıl girdiklerine bir anlam verememiştim. Bana "Sana bir teklifte bulunmak istiyoruz." dediler. İlk başta biraz çekindim ama ne söyleyeceklerini merak ediyordum. "Biz, sizin arazinizin 2 dönümünü almak istiyoruz." dediler. Neden böyle bir şey istediklerini sordum. "Türkiye'nin kuzeydoğusu muhteşem. Burada bir evimiz olsun istiyoruz." dediler. Ben kabul etmedim tabii. Bana, 2 dönüm yer için 600 bin dolar gibi çok yüksek bir meblağ teklif ettiler. Yine de kabul etmedim. Yüzleri asıldı. "Burada satın alabileceğimiz bir arazi yok mu?" dediler. "Hayır, yok. Siz, buralarda yaşayamazsınız." dedim. Sebebini sorduklarında ise bu bölgedeki insanların onlardan pek haz etmediğini, coğrafi, iklimsel ve arazi yapısının zorlayıcı olduğunu, burada zaten hiç Yahudi yaşamadığını söyledim. Bana "Siz Türkler, antisemit olduğunuz için bahaneler sayıyorsunuz." dedi. Bu söyleme çok sinirlendim ve köyümü derhal terk etmelerini istedim. "Buradan arazi almadan gitmeyeceğiz. Siz, bizim istediklerimizi yapmak zorundasınız. Yoksa Rabb tarafından cezalandırılacaksınız, burada da büyük bir deprem olacak." dedi. Bunun üzerine ben, onlara karşılık verdim ve bağırış çağırış oldu. Köyden birkaç kişi geldi, olayı anladılar ve onları, köyden zorla çıkarttılar. Sonra köydeki komşularımdan öğrendim ki bunlar, hem benim köyümden hem de komşu köylerden yüksek meblağlarda arazi satın almayı teklif etmişler ama kimse, arazisini satmamış ve bu yüzden bana yaptıkları gibi onları da tehdit etmişler. Benim bulunduğum ilçede, yabancılara (ister Arap olsun, ister İsrailli, ister İngiliz) asla arazi satmazlar. Biz, Trabzon'da değiliz ve Trabzon'da, Araplara arazi satılmasına topluca karşı çıkarız.
Son zamanlardaki Gazze-İsrail olaylarından sonra bu olay, aklıma geldi. Sizce, neden bizden yüksek meblağlarda arazi satın almak istemiş olabilirler? Doğu Karadeniz bölgesi, İsrail'in hayalini kurduğu Arzı Mevud sınırlarına dahil değil. Sizce, bunun anlamı ne olabilir?

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer