14 yaşında ki çocuğum felsefe siyaset ve dini konulara çok kafa yoruyor ne yapacağım?

Çoğu yazarın görüşlerini biliyor ozellikle filozofların bilmem ne kitaplarını aldırmak istiyor durumum yok zaten o almak istedigi kitaplar hep 800 sayfa okulda din hocasıyla tartışmış adamı köşeye sıkıştırmış evrim teorisi, freud liberalizm şeriat laiklik bilmem ne hocalar çocuğunuz çok bilgili sorguluyor ileride iyi yerlere gelir diyorlar ama çocuk bilimi felsefe kafaya taka taka dinden çıkmış ben hatim indirmiş adamım me yapacağım? Bu konulardan nasıl uzaklastırırım çocuğu? (Bu saydıklarım hepsi değil çoğu konuda uzun uzun bilgi sahibi ama ben bunu istemiyorum daha yaşı küçük ve ben bilime felsefeye degil dinimize yonelsim istiyorum)

Güncellemeler
+1 yıl
Dün yanıma geldi islamın çelişkileri, aralarında çelişen ayetler evrim teorisi + hz Muhammedin yaptığı bazı yanlışlardan anlatmaya başladı 17nyasındaki ayseyle 40 yaşında evlenmiş dedi kuranda muhammedin hayatına cok ağırlık veriliyor çoğu ayeti ezberlemiş hepsini tek tek sordu çok üzüldüm haline ne yapacağım dinden çıkmasını istemiyorum
14 yaşında ki çocuğum felsefe siyaset ve dini konulara çok kafa yoruyor ne yapacağım?