Libya Suriye vs Türk kanı Arap toprağında dökülecek kadar değersiz değil. Kendi evladınız göndermesiniz ama Mehmetçik gitsin o bu şu demeyi bilirsiniz. Üzülüyorum.

Libya Suriye vs Türk kanı Arap toprağında dökülecek kadar değersiz değil. Kendi evladınız göndermesiniz ama Mehmetçik gitsin o bu şu demeyi bilirsiniz. Üzülüyorum.

Libya'da olmamımızın sebebi doğu akdeniz. Libya ile stratejik anlaşma yaptık. Bu yüzden orada olmamız doğru. Suriye meselesine gelince iktidar Suriye iç savaşına dahil olarak zaten başından hata yaptı. Esad yıkılır diye düşünerek muhalifleri desteklediler. Esad yıkılmadığı gibi milyonlarca mülteci ülkemize akın etti. Üstüne abd tarafından daeş gibi kukla bir örgüt kuruldu. Sonrasında da pkkyı meşrulaştırmak için Suriye'de ypg oluşturuldu ve bunlara her türlü yardım yapıldı ve yapılıyor da. Haliyle de biz hem daeş ile hem de ypg ile mücadele ettik ve ediyoruz da. Eğer Suriye'ye girmesek orada devletleşme noktasına gideceklerdi ki bu tehlike hala var. abd hala desteğini sürdürüyor. En başından Suriyenin barışı desteklenseydi bugün bunlara gerek kalmayabilirdi.
Hayır, askerin işi bu. Ülke topraklarını korumanın yolu her zaman için ülke topraklarını korumakla gerçekleşmez, sınır ötesine de hakim olmak zorundasın. Asker orada başka ülkeler için değil, kendi ülkesi için bulunduğu sürece sorun görmüyorum
Keşke asker olsaydın haha asker uğurlaması ne zaman
Ben ona karşıyım zaten askerlikte cinsiyet ayrımcılığı olmamalı ve konuşurum çünkü ben sorgulayan biriyim ve koyun değilim.
Sorgulayan biriysen, her güçlü ülkenin sınır ötesinde askerlerinin olduğunu biliyor ve bunu destekliyor olman gerekirdi. Rusya, Fransa, ABD, Çin, İngiltere ve türevi gelişmiş ülkelerin askerlerini sınır ötesinde ne için tuttuğunu düşünüyorsun mesela, aptalca kararlar aldıkları için mi?
Ben şunu düşünüyorum ulan niye biz her masadayız bi kendimize dönelim
Çünkü stratejik olarak her dünya ülkesi için önemli bir ülkesin ve her masada olmak zorundasın. Aksi halde her gün başka bir terör örgütü yaratır, 40 yıldır yaptıkları gibi senin terörle uğraşırken gelişmeni engellerler ve ihtiyaç hasıl olduğunda tehdit edip istediklerini yaptırırlar.
Türkiye Suriye'ye ya da Libya'ya o ülkenin insanlarını korumak için gitmiyor, kendi insanlarını korumak için gidiyor, muhtemelen konuyu yanlış anlamışsın
suriyeli afgan bunlar sahillerde nargile içerken devlet destekleriyle aldıkları paralarla kafelerde keyif yaparken tabiki bu durum canımı sıkıyor
Her aklı başında insanın canı sıkılır bence gamsız olmaya gerek yok.
akp li olup bunlara destek veren asla mülteciye dokunmayın diyen çok gördüm yani ülkenin %52'i halinden memnun
Buna üzülüyorum bizimde gıkımız çıkmıyor nesillerimize iyi bi ülke bırakamadık yazıklar olsun bize
O insanlar da insan değil cidden.
gençler arasında intiharlar çok arttı neden çünkü mücadele vermek yerine kaçmayı kurtulmayı tercih ediyorlar. ben z kuşağından ümitliydim ama onlarda boş çıktı. bir çoğu şu an çöp durumda ve her şeyi kabullenmiş durumdalar. çok değil koca ülkede 10 tane isyan eden gerçek insan çıksa ülke düzelirdi.
Ben de z kuşağındayım fakat aslında bunu kendi aramızda konuşuyoruz fakat bi çözüm bulamıyoruz eeevet bi çoğu boş ülkenin geri kalanı gibi amann banane derdindeler yazık
herkes konuşur örneğin kahvehanelere git ne fikirler vardır ama 1 tanesi bile şikayet ettiği siyasetçiyi görse asla şikayet etmez aksine korkar ve över bunu gören siyasetçide yanlışı övüyor alkışlıyor ben buna daha çok geçireyim şeyttikçe hoşuna gidiyor der devam eder. Yani gençlerde dedelerden şu an farksız.
Eeeeevet sanırım hiç çözüm bulunmicak cahil insanlar maalesef bizi çok etkiliyor o yüzden bu haldeyiz
şu an yapabileceğimiz tek şey seçimlerde yanlışa oy vermemek ek olarak devamlı kendimizi gelişirmeye çabalamamız gerisi hikaye çünkü elimizden hiç bir şey bunlar sebebiyle gelmemekte.
maalesef bazıları türklük naraları atar ama meydanda yiğit yok. Çok cihat istiyorlarsa kendileri gitsin
Anca biz dua ederiz Mehmetçik gitsin derler.
Onlar Laik bir devlette yaşadıjlarını kavrayamadılar
Cevap
5Cevap
Eğer bugün askerimiz Suriye de olmasa Törer bizim toprakların içine girer. 90'lı yıllarda olduğu gibi. Biz güneydoğu sınırımı sınır ötesi operasyonlar ile koruyoruz.
O yüzden Suriye'deki operasyonların devam etmesi gerekiyor.
Vatandaşlık aldılarsa onlarda orada askerlik yapmalı
Ülkeyi korumak sadece kendi sınırını korumakla olmuyo. Ayrıca ırkçı sözlerinede hiç katılmıyorum.
Git sen askerlik hahahahaha ırkçıymış malum partili xfcdgf
Ben parti desteklemiyorum sadece doğru bildiklerimi söylüyorum. Ayrıca biz çağırılırsak zaten gideriz. Kaçmak diye bir şey yok.
Tamam dayıııı senii gönderelim beyaz ışığa doğru git
Gideriz sorun değil. Her türlü hepimizin sonu ölüm zaten.
Napıyolar ya orada
Arapların yerine savaşıp hayatlarından oluyorlar daha ne olsun.
İvet
Evet *
Manası yok. Askerimizin kanı değersiz değildir
Umrumda değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?