Ben yeni gördüm. Ülke savaşa çekmeye çalışılıyor.. sizce ne olucak bu işin sonucu?
https://www.trthaber.com/haber/dunya/israil-filistin-kizilayina-ait-depolari-bombaladi-808344.html
Ben yeni gördüm. Ülke savaşa çekmeye çalışılıyor.. sizce ne olucak bu işin sonucu?
https://www.trthaber.com/haber/dunya/israil-filistin-kizilayina-ait-depolari-bombaladi-808344.html
Adamlara terörist muamelesi yaparsan o da senin yerlerini vurur. Mesela 3-5 kişinin sözüyle kafa kaldırmayacaksın. Sırf "müslüman" oldukları için bir ülkeyi savunmayacaksın mesela. Geçmişte senin aleyhine yaptıklarını unutmayacaksın. Garantör ülke olmak istiyorsan tarafsızlığını koruyacaksın. Böyle yaparak hem ülkene ekonomiksel anlamda zararın oldu, hem de cephede olan insanımızı tehlikeye atmış oldun.
Geçmişte ki şeyleri onlar yaptılar şu an katledilen masum canlar mı yaptı? Bakış açısı bu olmamalı
Masum canlar düşünülse önce Hamas'ı durdurulması lazımdı. Durduk yere İsrail girelim dememiş. Karşında koca bir ülke var ve durduk yere kafa tutuyorsun. "Allahu Ekber" diyip cesetleri sokaklarda süründürüyorsun, şov yapıyorsun. Neyine güvenerek yapıyorsun bunu? Şimdi ise cehenneme çevrilmiş bir yerde yaşamaya çalışıyorlar. Devler de ardında olduğu için şımarık çocuk gibi davranabiliyor.
Hamas tuzak zaten..
Yapacak bir şey de yok o zaman savaşın acıması olmaz
Savaşın acıması yoksa bile kuralları var ama maalesef uygulanmıyor
şu an da iki ülke arasında bir savaş var. Hani Filistin'de durmadan füze atıyor. İsrail zaten onları kökünü kurutmak için bahane arıyor. Olan hep masumlara oluyor. Hamas kocaman bir piyon ama bizim ülkemiz bunu görmüyor. Belki de görüp bu amaca hizmet ediyor. Hamas'ın İsrailin çıkarlarına hizmet ettiğini ortada. Türkiye'nin şu an gireceği bir savaştan galip gelme ihtimali yok. 5 sene önce musulu ve kerkükü topraklarımıza katıyorduk. Hala bekliyoruz katacağız diye. Ülke ekonomik olarak bitik durumda. Bizim bu işlerden uzak durmamız gerekiyor.
Mesele de burada başlıyor. Bizi de savaşa çekmenin derdindeler ve savaşa girsek pek parlak değil durumumuz. Uzak durmamız gerekiyor evet ama nereye kadar durabileceğiz okun ucu bize dönecek mi tartışmaya çok açık..
Söylenecek söz yok maalesef.. umarım hak ettikleri cezayı çekerler. umarım savaş çıkmaz tabi ki de. çünkü dertleri savaşa çekmek savaş çıkartmak masumları öldürmek sadece.. ama bitmesi gerekiyor bu zulümlerin
Evet kesinlikle.. ülkenin savaşa gitme ihtimali beni çok geriyor ama en başından beri böyle hissediyorum istemesemde
İnşallah savaş olmaz..
Türkiye sürekli olarak savaşa çekilmeye çalışılıyor zaten. Bunun için bir kaç senaryo'yu arada devreye sokuyorlar. Ukrayna ve Rusya savaşı yüzünden karadeniz'de mayın patlaması gibi. Olay sadece Türkiye'yi savaşa çekmek değil aslında, yardımların yerine ulaşmasını istemiyorlar. Gıda krizi çıkartıp, elektriği kesen insanlar bunlar. Hastane bombalıyorlar. Filistinliler'in pes etmesini istiyorlar. Bu yüzden onların lehine olan bütün yolları kapatıyorlar vurarak.
Cevap
4Cevap
Diyecek bir şey yok açıkçası savaş hali karşılıklı füze atılıyor israile atılan füzeler savunma sistemi sayesinde havada imha ediliyor onların attıkları hedefi vuruyor yapacak pek bir şey yok sadece çocuklara üzülüyorum ama teknolojin ve gücün yoksa savaşmayacaksın savaşırsan da düşman böyle acımaz işte.
Hiç elleşmeyin. Naziler tarafindan almanyadan yahudileri kovdular sonra da filistinlilerde bunlara bi güzel ev actilar. Yahudilerde filistinlileri kapının önünde buldular kendileri. Demek istedigim su kimse kimseye kucak acmıcaksın dagdan gelip bagdakini kovuyorlar
Kime ait olduğu onlar için önemsiz. Çünkü Filistin topraklarında. Savaşın merhameti yoktur.
Türkiyenin neden olsun? Filistin Kızılayı yazıyor haberde
Ben ilk haberi linkledim evet burada Filistin Kızılay'ı yazıyor. www.google.com/.../israil-turk-hastanesinden-sonra-simdi-de-kizilay-deposunu-vurdu-1182150
burada ve bir kaç başka yerde Türkiye ve Filistin Kızılay'ı olarak geçiyor
yağmurda gezen her kim olursa olsun ıslanır derim. bazı konularda kararlı olmak gerekir. bende varım diyorsanız.
Filistin kızılayı yazıyor dikkatli okuyun
Başka bir kaynakta türk Kızılay'ı ve Filistin Kızılay'ı olarak da geçiyordu farklı linklemişim
Allah sonumuzu hayır etsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?