drive.google.com/.../1I5AZ3p_MBCOa-jHWsvBA6lGjxFTwoAe-
Filistin'e nasıl yardım edebiliriz?
drive.google.com/.../1I5AZ3p_MBCOa-jHWsvBA6lGjxFTwoAe-
Binlerce çocuk katlediliyor ve oyuncaklarla oynamaları gereken yaşta yerlerde sürükleniyorlar. Beşiklerinde bombalarla uyanırlarken bize de yardım eli uzatmak düşüyor. Ama ne yapabiliriz, ne yapmalıyız?
Yardm edemiyorz peki ama neden?
Cünkü 75 yldr bu Gazzeye ambargo ve bomba uygulandı gazze bir sehir bile degl bir açık hava hapishanesidir
57 tane musluman devleti var hangisi bugune kadar yardm etti hicniri
Bugunden sonrada degl askeri yardm bir su bile götüremiyorz allah izin vermiyor
Yardım gönderenler var ben görüyorum. Sadece isteyen ve çabalayan yok. Yardım etmek isteyen ama konser yapalım diyen de var, yardım şart diyen ve canını dişine takıp her imkanını kullanan ve bütün zamanını onlara ayıran da var...
Aynen öyle hepsi sorsan cok duyarlı insanlar ama hepsi ruhsuz empati yoksunları
imkânı olan bir sivil toplum örgütü çatısı altında ya da şahsi olarak gazzeye insani ve tıbbi yardım için gidebilir. Zaten tek yardımı dokunan insanlar bu dediğimi yapan insanlar. Kendi canları pahasına başkalarının hayatını kurtarıyorlar.
Onun dışında hiçbir şekilde yardım edemeyiz. Kamu oyu oluşturmak vs. işlevsiz hikayelerden ibaret.
Türkiyede yardıma muhtaç insanlar, çocuklar varken gidip de bizi sevmeyen ve kimse tarafından pek sevilmeyen Filistinlilere niye yardım ediyoruz? Çok seviyorlarsa sınır komşuları yardım etsin.
İnsan olduğumuz için. Evinde yaşadığı için, nefes aldığı ve "kendi topraklarında" durduğu için öldürülen bir millet olduğu için. Türkiyede yardıma muhtaç insanlara da yardım ediliyor zaten. Ölen ölsün banane demek için ne gibi sebepleriniz var bilmiyorum ama aynısını yaşamazsınız inşallah.
Bangladeşli "kardeşlerimize" yardım ettiniz mi? Haitili çocuklara? Uygar Türklerine? Yardım etmeye kalksan yardıma muhtaç birçok insan var. Öncelik bizim ülkemiz olmalı. Çok seviyoruz Suriyeye, gazzeye, arap ülkelerine yardımı. O kadar zengin arap ülkesi var oralarda, onlar etsin kardeşlerine yardım. Biz hayır kurumu muyuz.
Cevap
5Cevap
oraya gidip savaşarak
Hakinsaniyardim sayfasından ulaşabilirsiniz bağış, kurban kesimi, acil destek paketi vs var ve onay almıştır.
Gönülden dua edebilirsen okudugun gibi degil isyanla degil şikayet ile degil Allah bize çocuk bebek savunmasız günahsız insanların müslüman ve gayri müslüm fark etmiyor Ölümlerini izletmesin
Tek üzüldüğüm konu çocuklar zaten. Oradaki çocukları çıkarmak gerekiyor.
IHH ya bağış yaparsın onlar ulaştırır.
Sen ülkemdeki zor durumdakilere et önce
Gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?