Trafikte yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla yaya geçitleri üç boyutlu hale getirilecek. Bazı şehirlerde uygulamaya konulan üç boyutlu yaya geçitlerinin yaygınlaştırılması düşünülüyor. Göz yanılması tekniği ile çizilen yaya geçitleri yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla üç boyutlu çizim tekniği ile yapılıyor, üç boyutlu yaya geçidini gören sürücüler hızlarını azaltıyorlar veya tamamen duruyorlar.
Yaya geçitleri üç boyutlu hale getiriliyor! Sizce üç boyutlu yaya geçitleri faydalı olur mu?
Kameralar her yerde olmalı yaya geçitinde geçiş hakkı bize ait olsa bile arabalar umursamıyor. Bide şu tipleri hiç anlamıyorum kırmızı ışık yandığı halde yavaş yavaş ilerliyor arabanın yarısı lamba izasını geçiyor 3-5 saniye bekliyor sonra gaza basıp devam ediyor. Madem geçicecksin niye duruyorsun ya da duracaksın niye doğru düzgün durmuyorsun, aşırı saçma bu ülkede bir çok şey insanlarımızın zihniyeti ahlakı bozuk maalesef.
Bu bir ülkede daha uygulanıyor galiba. Bizim millete ne yapsan boş. Geçen gün bana yeşil yandı, bir adım attım ikinciyi atıyordum ki arabanın biri isik filan dinlemiyor... geri kendimi atmsam araba çarpıp geçecekti. Şans eseri yaşıyoruz bu memlekette yeminle
Trafiği tehlikeye atacak bir çalışma olmuş. Caddeme bakıyorum mesela çoğu yaya geçidinde boya bile yok. Çoğu yaya geçidinde de boya görmüyorum. Şimdi kalkıp yaya geçitleri üç boyutlu hale getireceklerini mi söylüyorlar?
Evet bence faydası olur ama burası türkiye.. burada kim kurallara uyuyor ki... maalesef bunu da bozarlar bir şekilde.. bir de o geçitlerin dayanması lazım bir süre sonra sökülmeye eskimeye başladıkça özelliğini yitirebilir.
Bizim ülkede istediğini yap bir cacık olmaz. Ben yayaya yol verdim diye kavga ettim geçen ay. Arkamdan kornaya basan basana :D Valla durmuyorum artık gelir arkadan çarpar biri kesin.
Trafik konusunda güvenlik açısından farklı çalışmalar yapılması güzel bir gelişme fakat yayayı görünce firene değil kornaya basan bir milletiz, ne kadar faydalı olur muamma.