Orta doğuda işler iyice karıştı iran, Lübnan, israil, mısır, Suriye ve diğer ülkeler için gerilim sürekli tırmanıyor.

Orta doğuda işler iyice karıştı iran, Lübnan, israil, mısır, Suriye ve diğer ülkeler için gerilim sürekli tırmanıyor.
Yunanistan Türkiye'den bir taraf seçmesini istedi. Kartlar yeniden dağıtılıyor. İttifaklar oluşacak gibi. Yeni bir dünya savaşı olur mu bilmem ama abd'nin arzusu bu yönde. Abd ve ab tarafında asla olmamalıyız.
2. Dünya savaşında olduğu gibi tarafsız olmak zorundayız.
Olay sadece savaş değil. Bunu anlamamışsın. Ticaret.
Savaş kaçınılmaz olduğunda ticareti kim düşünüyor? İsviçre her zaman tarafsız ve tüm dünyanın parası neden oraya akıyor? Bu konuda anlamam ve bilmem gerekenleri çoktan kaptım.
Şu anda en güçlüler Rusya, Çin ve İran. Abd bundan rahatsız, çünkü dolar değer kaybediyor. Öyle Türkiye'de değerli diye bakma. Dünya'ya bak. Bu ülkeler ticaret koridoru açmaya çalışıyor. Abd neden savaş açılmasını istiyor? Sadece toprak için mi? Değer kaybeden doları silah satarak değer kazandırma çabası. Savaş dönemimde silah, araç gereçler para eder. Bu bir ticarettir.
Dolar endeksi denen bir şey var ve doların major paralar karşısındaki değerini gösterir. En yüksek değeri 1 Şubat 1985 tarihinde % 160 en düşük değeri ise 1 Nisan 2011 de % 73 tür ve silah satarak değil doların değer kazanması birleşik devletlerinin değerli olan Apple, Microsoft, Aramco, Amazon, Nvidia, Tesla, speacex, IBM, gmc, Coca-Cola, Lenovo ve daha sayamadığım nice şirketlerin dünyaya sattığı araç, bilgisayar, telefon, içecek, ve buna benzer ürünlere bağlıdır doların değeri 👍 sadece silah olsa dolar rezerv para olmazdı. Doların çok değerli olduğu zamanlar hep en az savaş olduğu zamanlardır. Krizler, savaşlar ve kaos harcamaları kısıyor dolar değer kaybediyor. 👍
Hayır, katılmıyorum. Dolar kullanmayacak ülkelerin doların değer kaybetmesinde çok önemi var. Markalar doların değer görmesi için yeterli değil. Silâh ticareti yaparak hiçbir şey kaybetmiyor, tam tersi kazanıyor hatta organ ticareti söz konusunu oluyor
Denekler. Taşıyıcı anneler. Fuhuş bataklığı. Abd savaş ile kendine çok yer açıyor. Gaz petrol gibi konuları da unutmamak gerek.
Markalar doların değer görmesi için yeterli değil.
Bu cümleden sonra seninle bu konu üzerine yazmaya devam etmem mümkün değil 😊😊
Markalar yeterli değil. Hâlâ aynı fikirdeyim. Yeterli olsa abd tutuşmazdı öyle değil mi?
Dünya ticaret haciminden ve birleşik devletlere ait şirketlerin pastada aslan payını aldığından haberin yok, ikincisi silah ile ilgili en büyük şirketlerin bu pastada çok ama çok az payı var. Doları rezerv ve değerli para yapan birleşik devletlerin teknolojisi 👍 abd tutuştu doğru ama bu pandemi yüzünden oldu. Pandemi sürecinde bol bol para bastılar enflasyon yükseldi ve yeni yeni enflasyon rayina girmeye başlıyor. Yani uzun lafın kısası usa bu savaş olayının bir an önce bitmesini isteyecek tutuşma sebebi savaşın büyüme ihtimali.
Abd bütün dünyayı bombalamamız lazım dedi. Yeni bir dünya savaşı istediği çok açık. Ayrıca İsrail'e destek vereceğini de söyledi. Yunanistan'da dedeağaç'a tank ve silah sevkiyatı yaptı. Suriye'de de aynı şekilde pkk ve ypg'yi donattı. Eğittiği taliban askerlerini rte ile anlaşarak Türkiye'ye gönderdi. Cem Gürdeniz'in bugün meclis ile ilgili yazdığı yazıyı Twitter'da okumanı tavsiye ederim.
Para basma olayından benim de haberim var, diğerinden yok o doğru.
Amerika bundan 78 yıl önce iki tane atom bombası atarak ikinci dünya savaşını bitirdi. Teknoloji olarak daha geri gittiklerini mi düşünüyorsun? DNA haritasını çözdüler isteseler bütün ırkları (alman, japon, Türk) dna kodlarına göre hiç bomba atmadan öldürecek teknolojiye sahipler.
Dolar işte bu yüzden değerli 👍
Teknoloji olarak geri gittiklerini yazmadım. Savaşa devam etmek istediklerini ve bunun için ülkeleri tank ve silah gibi şeyler donattığını, eğitimli askerlerini Türkiye'ye yolladığını yazdım. Evet, bu dediğin şeyi salgın, hayvan ve aşılarla yapıyorlar.
Günaydın 🔆
Tank dediğin zaman tüm dünyada sağlamlığı ve savaş alanında üstünlüğü ile ilk akla gelen ve herkesin kabul ettiği alman tankı leopard gelir. Daha sonra Rus tankları geliyor sonra İngiliz tankı ve Altay yani Türk tankı geliyor Amerikalıların tankı ilk beşe bile giremiyor. G. Kore, japonya, İtalya, firansa ve israil bu ulkekelerin hepsi birleşik devletlerden daha iyi tank yapıyor. Usa silah olarak savaş uçağı, uçak gemisi ve nükleer başlıklı uzun menzilli füze gibi teknoloji bakımından zengin ve bir o kadar tahrip etkisi olan ve kimseye satılmayacak kadar değerli silahlar yapıyor. Büyük oranda ürettiği silahları ülkelerle ortak üretiyor çünkü usa uçuş bilgisayarı ve yapay zeka ile ilgili kısmını kendi yapıp amelelik işçilik kısmını partnerlerine yaptırıyor. Olası ters bir durumda ilgili uçak veya silah devre dışı bırakılıyor. İşte bu yüzden hiç kimse onlarla ortak iş yapmak istemiyor veya onlardan silah almayıp kendi silahını kendileri üretiyor. Yani kısaca usa doları usa silahları yüzünden güçlü değil.
Tank üreten ülkeleri sormadım. Abd'nin Yunanistan'ı tank ile donattığını yazdım. Abd'nin bizim bilmediğimiz silahları var. Bu her zaman konuşulan bir şey.
Abd silah üretip bütün dünyaya silah satıyor ve bank of America kasaları ağzına kadar altın ve para ile dolu o yüzden dolar bu kadar güçlü 😂😅🤣🤣
Peki.
Cevap
5Cevap
3. dünya savaşı gelmez şimdilik
Çiban başı israil, 80 senedir filistinlilere yapmadığı kalmadı. abd, ingiliz ve avrupayı arkasına aldı kudurdular.
Rusya, çin ve iran diğer kutup o yüzden dünya savaşı patlak verir mi?
Oraya Türkiye'yi de eklemenizi rica edeceğim. Malum nerde bir kaos savaş mülteci Türkiye orada. Bu savaşta tarafsız kalmaya da çalışsakta ucu mutlaka bize dokunacaktır. Hayirlisi diyelim
Hitlere sövüyorum çünkü bu yahudilerin kökünü kazımamış. Peygamber katili lanetlenmiş millet bunlar. En iyi yahudi ölü yahudidir.
3. Dunya savasi çin ve rusya bi tarafta avrupa ve amerika bir tarafta olacak. Ortadoguda binlerce yildir ayni savas devam ediyor zaten yeni bisey yok
Gelmez
Her savaşta 3. dünya diyorsunuz
türkiyenin bası yanmasın da umrumda degil
Bu ateş eninde sonunda bizide yakacak.
Yesinler birbirlerini mk fareleri
Israil yara açan yara alr bunu unutma
Düşünmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?