Gündemde ki savaşı biliyorsunuz sizce 3. Dünya savaşına sebebiyet verir mi. Anlamadığım için soruyorum biraz tedirginim gerçekten bilgisi olanlar yazabilir mi?
Dini kitabimizda bahsedilen müslüman- yahudi savaşı varmış. Bu acaba bu o mu ve onun sinyallerimi bilemiyoruz. Onun dışında bir ortadogu projesi var. Yani biliyorsunuz ki yahudilerin kutsal toprak dedikleri alan turkiyeyi de kapsıyor. Bu bize sıçrar mi bilinmez. Belki bir gun sicrayacak ve o zaman savaş cikacak bilemiyoruz şuanlik. Inşallah bu durumla karsilasmayiz. Bu cografya da ayakta kalabilen nadir ulkelerden biriyiz. Diger komsularimiz coktan karıştı. Bizi de cok karistirmaya çalıştılar.
Yalnız duzenli guclu bir ordumuz evet var ama bedelli askerlik denilen sey yuzunden disarda eli silah tutan erkek bulamiyorsunuz son yillarda. Yani bu cografya tehlikeli bir bolge oteden beri. Neden boyle bir karar alindi bilmiyorum.
Eski erkekler askere gider her seyi ogrenir, dönerlerdi. Elleri silah tutardi. Simdi ani bir durumda duzenli ordu haricinde orduya destek verecek eleman yok açıkçası. Şu an bu sekilde degil ama bir ara para verip 21 güncük askerlik yapanlar oldu belli bir donem.
Bu ulkede herkesin en basta erkeklerin bu konuda donanimli olmasi gerekiyor. Duzenli ve kendini gelistirmis orduya evet ihtiyac var ama o askerler, belli rutbeye gelmiş olanlar kolay yetismiyor. Bir anda cogu vefat etse, grupca, ayni anda falan ugrasalar en yetismis elemanlar gider bir anda.
Her turk asker dogar, asker ölür derdik ama belli bir nesilden itibaren turk erkeklerimiz niyeyse askerlikten korkmaya, bunu bedelli olarak yapmaya basladilar. Hadi sistemde yanlis. Bedelli gibi bir imkan olmamasi gerekirdi. Suanki turk gencleri sirf askere gitmeyeyim diye bolum yaziyor okumak icinde degil. Kiytiriktan 2 yillik falan yazan cok var. 2.-3. Bolumunu falan okuyor ki kendini okuyor gostermek icin. Gercekten yazik diyecek bir sey yok.
6 ay ya da 1 yil ya da kac yilsa artik, belli yas araligindaki erkekler askere gelecek diye kesin bir emir olmaliydi.(sonradan o 21 gun duzeltildi galiba bilmiyorum. Şu an 6 ay galiba net bilmesemde)
Askerlik sadece eli silah tutmakta degil. O zorlugu gormek el bebek gul bebek buyumus turk erkeklerimize iyi bir hayat dersi oluyordu. Benim kac tane tanidigim var 35 yasina gelmis patates soymayi, tuvalet temizlemeyi yeni ogrendim diyor. Gitmese bunlari bile öğrenemeyecekti.
Simdi disardaki turk gencleri kizlarla flort konusunda cok iyiler, agizlari cok iyi laf yapiyor ama ulkeyi savun desen, eline silah versen ne yapacaklarini bilmez durumdalar. Israil kadinlari dahi askere çağırırken turkiye gibi bir cografya da en basta erkek vatandaslara askerligi ogretmemek, eline silah verip kullanmayi ogretmemek, bedelli adi altinda sınırlandırmak buyuk hata bence.
Bu konularda savas olmasa dahi tedbirli olmamiz gereken bir cografyadayiz. Bir ulkede savas cikarsa sadece orduya ihtiyac duyulmuyor cunku. Biz bunu tarihimizde de cok gorduk cunku.
Elbette yine boyle olsun demiyorum yanlis anlasilmasin tarihimizden ders almamiz da gerek. belli yastaki erkeklerimizin askerligi, savasi, silahı, tufegi, bombayi bilmeleri gerekiyor. Bu cografya da bu lazim cunku.
Oteden beri hedef ulkeyiz bu cografya da bunun bilincinde olup ona gore hareket etmek gerekirdi. Bu cografya, bu ulke bana para ver, askerligi daha az yap, parayi öde 1 ay bile yapma denilecek bir ulke degil. Burasi dunyadan uzak, cevresinde hicbir ulke olmayan avustralya ulkesi degil. Ortadogunun icinde olmak basli basina zor zaten, buna gore hareket etmek gerekirdi ve hala gerekir.
Melhamei kübraya zaten fazla bir şey kalmadı. Yahudiler tetikleyecek bu büyük savaşı, arkasında onların olacağı söyleniyor. ama sonra alayı inleyerek gebertilecek yok öyle 3 kuruşa 5 köfte herkes yaptığının bedelini ödeyecek.
mutlaka cıkacak zamanını Allah bilir ama bir gun cıkacak dünyadaki bir çok devlet buna hazırlanıyor herkes kendi sömurge duzenini kurmak için sonunda bir gun buyuk bir savaş patlak verecek