AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Siyasal Islamcilarin arka bahcesi olup tek amaci kafasi calismayan kültürsüz cahil secmen yetistirmek oldugu icin.
Senin soruların baktım Müslümansın insanların dini öğrenmesi senin için neden sorun teşkil ediyor imahatip okuyanlar neden cahil diyorsun
Müslüman degilim.
Imam Hatipte gencler din ögrenmiyor, dedigim gibi Imam Hatiplerin tek amaci kafasi calismayan cahil secmen yetistirmek, bu okullarin baska amaci yok.
İmahatip lerde din öğretilmediniğini kanıtlasana imahatiplerde normal liselerden ek olarak din dersleri var
Imam Hatiplerin egitim kalitesi okadar berbat ki, sözde din ögrenen ögrenci bu okulu bitirdikten sonra din hakkinda bir cacik bilmiyor kardesim.
Imam Hatiplerin tek amaci kafasi basmayan cahil secmen yetistirmek, bu okullarin baska amaci yok.
Söylerek değil kanıt lazım benim imahatip mezun dolu arkadaşım gayet güzel dini biliyor imahatip orta okula giden yeğenim var gayet güzel dini öğreniyor noramal derslerde gayet basrılar sunu atlamayalım fazla olduğundan dolayı eğitim kötü oldu yerlerde var ama ama cahil seçmen yetiştirme olayı gerçek değil bir cok imahp mezunu arkadaşım var kk oy veren arkdasım var fen lisesinden andolu lisesinden mezun olup Erdoğan oy verende arkdasım var hata önce imahatip sonra ilahiyat bitiren sonra din değiştiren arkadaşım bile var
Eğer imahatip senin dediğin gibi olsaydı
z kusağının Erdoğan akp tepkisi bu kadar olmazdı
Kimse kapatılsın demiyor boş ve yalan algı oluşturmayın
Gayet güzel diyen var
Kapanmasını istemeyenlerde katsayı sitemin geri gelmesini istiyorlar
Fen ve Anadolu liselerini kapatıp imam hatip yaptıkları için öyle diyorlar
Kaçtane 20 yıldır Kaçtane fen lisesi andolu lisesi kapatıldı
Erdoğan gelince mileti ayırstıyor diyip duruyorlar kendileri gelince milete cahil ak koyun comar vatan düşmanı dolu sey sayıyorlar
Araştıracak akıl olmadığı için oturduğunuz yerden ahkâm kesiyorsunuz
Yukarıda dediklerimi özetledin imahatip kimin kapatmak istediğin örneğişin
Ak koyun diyorsun
Çomar diyorsun
Cahil salk diyorsun işinize gelmeyeni akp trolü ilan ediyorsunız bunlar insanları ayırmak değilmi siz işinize geldiği gibi konuşmayı seviyorsunuz haklısın senin için normal seyler
Dinci ve yobaz zihniyete sahip kişiler dini çıkarları için kullanılır, imam hatipleri açan zihniyet ülkeyi bölmek için kullanıyor
İmam hatipliler ülkeyi soyup soğana çevirdiler
İmam hatip okullarını ve türbanı siyasi amaç için kullananlar sağcı iktidarlar
Dindem rahtsiz oluyolsr cunku
Dinden değil dincilerden
@kralkobrax21 dini iyi ya da kotu gosteren kisi dinci kisi din kusursuzdur ama insan hep hata yapar o yuzden birilerinin davranisina gore dini yargilamak uygun degidlir
Din mi kusursuz
@kralkobrax21 evet islam kusursuz
Şiddeti emrediyor
@kralkobrax21 nerde emrediyo acaba siddeti
Nisa suresi ﴾34﴿
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
~Tevbe Suresi~
﴾14-15﴿ "Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onların cezasını versin, onları rezil rüsvâ etsin, sizi onlara karşı başarılı kılsın, inananların yüreklerine su serpsin, kalplerindeki öfkeyi yatıştırsın."
Nisa suresi ﴾88﴿
Size ne oluyor da münafıklar hakkında ikiye bölünüyorsunuz? Hâlbuki kendileri hak ettikleri için Allah onları küfre geri çevirmiştir. Allah’ın saptırdıklarını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah’ın saptırdıkları için asla doğruya yol bulamazsın.
Nisa suresi ﴾89﴿
Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.
@kralkobrax21 Bu ayette, müşrikler hakkındaki ilahi rahmetin eserlerini açıkça görmek mümkündür. Demek ki, müşriklere bu dinin güzelliğini görmek, Allah'ın kelamını dinlemek fırsatı verilmelidir. Çünkü onlar, bu dini bilmeyen bir toplumdur. Onlardan bu şekilde gelenler, İslam beldesinde emniyet içerisinde yaşarlar, gezerler. Müslümanların hallerini gözlemlerler, neticede İslama girmeyebilirler. Kabul etmediğinde "Sen müşriksin." denilip öldürülmez, emniyet içinde vatanına dönmesine yardımcı olunur.
Nerde söylüyor bu dediklerini
@kralkobrax21 burada guru kıracak sekilde diyor