Bu soruyu ahiret inancı olmayan insanlar için soruyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsanlarin özünde iyilik vardir. Şeytan onlari kandirmazsa zaten cok iyi varliklardir.
Şöyle düşün sen bir iphone alacaksin ve aylarca calisip gidip aldin onu.. daha sonra tekrar evindeki telefon icin calisip emek harcayip onu tekrar satin alir misin? Seytan da birini ateist yapip finsiz yapip müslümanliktan çikardiktan sonra bor daha asla onla ugrasmaz cunku zaten onu cehennemin en dibine atmistir. Seytanin kandirmadigi birinde artik sakin iyi bir insandir. Sadece diger insanlari da bozmasi icin bir güdü verir. ateistlere dikkat edin berkesi ateist olmaya zorlarlar. Müslümanlar ise cennetlik olduklari icin onlarin aklina her turlu kotulugu sokar kimi hirsizlik kimi cinayet hep pislik icinde gunahlara sokar ki maximjm seviyede cehennemde kalsinlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence iyilik ve ktouluk insanın fıtratında ilan birsey dini olmayan ateist tanıdıklarım var ve baya iyiler iyilik de yapiyorlar çünkü iyi hissettiriyor. İnsan hayatı boyunca hep mutluluk ve huzurun peşinde
070 Yorumla
Soran+1 yılBence huzur denen şey vicdan rahatlığıyla alakalı bı durum ve bu hayattaki tek ihtiyacımız olan şey de bu benim felsefeme göre mutluluk denen şey ise aslında tamamıyla gazdan ibaret ve geçici ama iç huzur yani vicdan rahatlığı bizi hayata bağlayan en önemli unsur ve ben mutlu olmak için değil bunun için yaşıyorum sence de olması gereken bu değil mi
Soran+1 yılÇünkü mutluluk bizim elimizde değil ama vicdanimizi rahat tutmak bizim elimizde
- +1 yıl
Evet vicdan çok önemli. Ben genel olarak söyledim. Huzur seni mutlu ediyor ya sonuç olarak
Soran+1 yılEvet işte asıl haz veren şey o kalıcı haz
Soran+1 yılVe bu haz seni hayata bağlıyo
Soran+1 yılÖleceğini bilsen dahi sakat kalsan dahi bu amaç için yaşarsan acıyıhissetmezsin yine yüzün gülerek ayrilirsin bu dunyadan
- +1 yıl
Evet öyle
- +1 yıl
İnsanın içindeki mahkeme çok önemli. Ne kadar ben iyiyim desen de veya kötüyüm desen de. Gün sonunda yastığa koyunca başını rahat uyuyabiliyorsan o zaman iyisindir
Soran+1 yılBu yüzdendir ki günah bataklığında olan bı insanın başına kötü bı kaza bı bela geldiği vakit hayatına son vermek ister
Soran+1 yılO yükü kaldıramaz
- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yılO insan eğer hayatını sadece bı anlam üzerine inşa ederse sadece o anlam onu hayata bağlar
Soran+1 yılO anlamı da kendisinin bulması gerek
Soran+1 yılHer insanın kendi anlamı birbirinden farklı
Soran+1 yılÖnemli olan o anlam için yaşamak
Soran+1 yılMutlu olmak için yaşamak değil
- +1 yıl
Çok derin konu ya
Soran+1 yılSeni bu konuda beyin fırtınasına maruz bıraktığım için kusura bakma
Soran+1 yılSadece düşüncelerimi paylaşmak istedim
- +1 yıl
Yok ben seviyorum felsefe yapmayı ne kusuru teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
Soran+1 yılBen de böyle konulara çok ilgiliyimdir
- +1 yıl
Düşünmek kendi fikirlerinin olması bence güzel bir şey bende öyle
Soran+1 yılEvet kesinlikle öyle
Soran+1 yılBen bı soru daha sordum biraz önce
Soran+1 yılBu da çok düşündügum bı konuydu
- +1 yıl
Ne sorusu
Soran+1 yılPaylasabilirim isterseniz
- +1 yıl
Olur
Soran+1 yılŞey dedim ateist olan bı insan güzel bir hayat yaşamak için yaşıyorsa böyle bı hayat yaşamak onun için imkansız bir durumdaysa onun için buna rağmen yaşamak anlamsız mı olmek daha mı mantıklı gelir?
- +1 yıl
Ya kendini öldürmek hiçbir şekilde mantıklı değil hangi düşünce tarzı olursa olsun. Şu yönden bakıyorsun belki birkez acı çeker ölürüm. Ancak bu gerçekten öyle basit bir konu değil. Hayatın heryerinde acı çekmek var ve mutlu olmak güzel bir hayat yaşamak tamamen insanın düşüncelerinde biten bir şey. Kötü düşündükçe evren yasası illa kötü şeyler oluyor çekiyor. İyi şeyler isteyince ve olacağına inanincs da oluyor. Bende bunun üzerine fazlasıyla kafa yoruyorum ve gerçekten bu yasanın olduğuna emin olmak üzereyim
Soran+1 yılAslında soylediklerinde haklısın ama şöyle bi şey var şimdi bana göre zaten asıl mutluluk iç huzurla olan bı şey ama dışarıda bı kaç insana sorsan ev sahibi araba sahibi güzel bır de eş sahibi olmak derler yani tamamen maddesel konulara deginirler maneviyatta arayan yok inan
- +1 yıl
Dışarıdaki insanlar değil ama senin sorumluluğun kendinsin
Soran+1 yılYani bu umrumda değil zaten de
Soran+1 yılSadece günümüz insanları mutluluğu malda mülkte aradıkları için asıl huzuru yakalayamıyorlar
Soran+1 yılBunu kastediyordum
- +1 yıl
Evet. Ben insanlardan umudumu keseli çok oldu. çünkü gerçekten çok kötü insanlar da var. Aklı fikri düşüncesi kötülük olarak çalışan. Tüm insan ilişkilerinde çıkar olan bir toplum var şu an
Soran+1 yılAynen de öyle bı toplumda yaşıyoruz şu an da
Soran+1 yılBu yüzden zaten ben felsefi konulara yoğunlaşmaya başladım ve kendimi yavaştan sosyal hayattan soyutluyorum
- +1 yıl
Bunu yazarken bir kedim var ve telefonu resmen bırakmam için elinden geleni yapıyor 😂 bu hayvanın mırlaması bile ne kadar huzur verici. Hayvan besleyebilirsin. Gerçekten karşılıksız sevgi ve mutluluk deposu
Soran+1 yılHuzuru yakalamak için
Soran+1 yılBiliyor musun küçükken bir kedim vardı yanımdan ayrilmiyordu ve ben ne yazık ki çok küçük olduğum için hatırlamıyorum ama onunla bı kaç fotoğrafım var şu an bu beni mutlu ediyor ve dediğin gibi gercekten hayvanlar huzur verici varlıklar buna ben de defalarca şahit olduğumu belirtmek isterim
- +1 yıl
Kedi sahiplenmeye dusunuyor musun yavru alıp büyümesine şahit ol gerçekten çok güzeller
Soran+1 yılEvet düşünüyorum ileriki hayatımda en sevdiğim hayvanlardir kendileri
Soran+1 yılÇok tatlı gelirler bana
Soran+1 yılVe gerçekten dost canlıları
- +1 yıl
Evett kesinlikle ya
Soran+1 yılBen de sabah 6 da uyanicam sözde
Soran+1 yılDers çalışmak için
Soran+1 yılUyku tutmadı maalesef
Soran+1 yılBakalım nasıl uyanicaz:)
- +1 yıl
Yks mi uyku düzeni önemli
Soran+1 yılEvet yks ye hazirlanicam
- +1 yıl
Ne düşünüyorsun bakalım alan ne
Soran+1 yılÇok derin bir çalışma yapicam bu sene saatlerimi vericem her gün
Soran+1 yılPotansiyelimi görmek istiyorum
Soran+1 yılAlanım sayısal istediğim bölümse bilgisayar mühendisliği
Soran+1 yılVeya yazılım mühendisliği doğrudan
- +1 yıl
Önü açık bölümler YouTube'dan dinle dersleri çıkmış çöz yaparsın
Soran+1 yılAynen öyle yapicam inşallah
Soran+1 yılBakalım
- +1 yıl
Uyku düzeni önemli ben sınav yılimda 10-5 arası mutlaka uyudum çok faydasını gördüm düzen oluştur ve akıllıca çalış çalışmaların çözdüğün her soru sana bir şey katsın yanlışlarının üzerine git emin ol iyi yerlere gelirsin
Soran+1 yılTavsiyen için çok teşekkür ederim uygulicam hepsini Allah'ın izniyle
Soran+1 yılSen ne okuyon peki
- +1 yıl
Ben eczacılık okuyorum son yılım
Soran+1 yılNe güzel sevindim adına
Soran+1 yılTebrik ederim
Soran+1 yılÇok iyi bir eczacı olursun umarım
- +1 yıl
İnşallah teşekkür ederim. Sende öyle
Soran+1 yılBen de teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılMüslüman oldugunu varsayiyorum.
Senin ahiret inancinda peki iyiligin ve kötülügün anlami var mi? Senin Inancina göre Müslüman olmayan her insan, ister iyi ister kötü cehenneme giderken her Müslüman tecavüzcü bile olsalar sonunda Cennete gidiyorlar.
En basta senin ahiret inancin insanlarin iyi veya kötü olmasini umursamiyor ki.
145 Yorumla
Soran+1 yılBenim inancıma göre bir insanın hem iyi olup hem de Allah'a inanıp Allah'ın buyruklarını yerine getirerek yaşaması gerektiği söyleniyor bunların ya hepsi yapılır ya da herhangi biri yapılıp yapılmayanlardan hesap sorulur ve bunları bildiği halde uygulamayan insan müslüman olsa ne olmasa ne inancı onu kurtarmaz bu bir gerçektir münafık olur bu insan ve cennete de girmez
Soran+1 yılBen eğer müslümansam ya müslümanca yaşarım ya da bir kafirden farkım kalmaz ve kildigim namazda beni kurtarmaz
Soran+1 yılKötü olduğum için sırf namaz kılıyorum diye cennete girmem çünkü kildigim namaz eğer beni kötülükten alikoymuyorsa o namazin kabul olma ihtimali çok düşük
Soran+1 yılBen hep kötülük yapayım istediğim kadar namaz kılayim eğer Tevbe edip kötülüklerin yerini iyilikle doldurmuyorsam kildigim namazlar sadece bı kaç egzersizden ibaret olur ve şirke bile girerim
Soran+1 yılBu böyle basit bı konu değil
- +1 yıl
Islam dinine göre her Müslüman ne kadar günahkar olsada olsun, Sirk kosmadigi sürece sonunda Cennete gider. Haa günahkarlar ahiretde karsiligini görecekler diyor ama sonunda onlarda cennete gidiyor.
Islam dini insanlari iyi ve kötü diye ayirmaz, gayrimüslüman ve müslüman diye ayirir.
Senin ahiret inancin budur kardesim.
Soran+1 yılSimdi şöyle bı durum var
Soran+1 yılMüslümanlar diyelim hiç iyilik yapmamış hep günahlar islemiş hak yemiş haram lokma yemiş ve Allah'a buna rağmen inanıyor Tevbe de etmiyor bu şekilde oldu diyelim bu münafıklik olur ve bu kimseler cehennemin en alt tabakasında cezalandırılacağından söz ediliyor kuranı Kerim'de ve bu kimseler cennete girseler bile insanlara hizmetkarlik kölelik ediceklerdir onların ödülü bu
Soran+1 yılÖyle bolluk rahatlık ve şehvet içinde bir hayat onlara sunulmaz
- +1 yıl
Evet, ve o Cehennemde günahlarini cektikten sonra sonunda Cennete gidecek o Müslüman.
Islam dininde her Müslüman ister iyi ister tecavüzcü katil olsun sonunda cennete gider kardesim.
Her gayrimüslümanda, istersen tüm Islam alemini acliktan, savastan ve perisanliktan kurtarsin, Müslüman olmadigi sürecene Cehenneme gidecek.
Islam dini insanlari iyi ve kötü diye ayirmiyor, Müslüman ve Gayrimüslüman diye ayiriyor.
Muhammed icin birisinin tecavüzcü ya da sapik olmasi önemli degildi cünkü, yeter ki ona inansin ve onun icin savassin baska birsey istemiyordu Muhammed araplardan.
Senin dinin bu, gerceklere hoş geldin. Seni dinsizlige davet ediyorum, kendini bosu bosuna bu din ile devam kandirma.
Soran+1 yılSenin istediğin bu mu bı insan iyi olsun Allah'tan habersiz olsun ve cennete girsin
Soran+1 yılBı insan eğer inançsız ise ahirete de inanmaz
Soran+1 yılDemek ki cennete girmek de istemez
Soran+1 yılAllah onu cennetine niye alsın onu söyle
Soran+1 yılAllah kendisine inanmayani cennetine niye alsın
Soran+1 yılBı insan inandığı halde günahlar işlesin ama Tevbe kapısı daima açık
Soran+1 yılBu insan eğer çok pişman ise ve ciddi anlamda ağlayarak Tevbe ederse Allah'a yalvarirsa tüm gece Allah o kulunu o gunahi hiç işlememiş gibi affeder
Soran+1 yılLakin eğer Tevbe ettiği halde bu günahı işlemeye devam ederse Allah'ın onun için büyük bir azabı vardır
Soran+1 yılYalnız senin anlamadığın bı şey var bir insan bu dünyada bir çok kötülük işlesin taciz etsin tecavüz etsin adam öldürsün cehennemde çektiği azap kalıcı olmak zorunda değil çünkü bu öyle bi azap ki bu azabın bı senesi bile o tüm yapılan günahların işlenen suçların yerini fazlasıyla dolduruyor ama bir sene orada bir asır gibidir ve bu sadece bir sene Allah orada senelerce asırlarca aralıksız işkence edeceğini söylüyor müslüman bile olsa buna hangi bünye dayanır ve şu an bulunduğumuz dünyada hiçbir işkence türü o işkencenin yanında hiçbir şey sana öyle bir ateşten bahsediyorum sen o adamın o katil dediğin tecavüzcü dediğin adamın o azapta nasıl can çeliştiğini görsen varya belki bi kaç gün onu izlesen tamam yeter artık affedilmesini istiyorum dersin
Soran+1 yılAnlatabildim mi sana ama devam eder bu böyle günlerce
Soran+1 yılŞimdi sen söyle Allah'ın adaleti gerçek adalet mi değil mi diye
Soran+1 yılSadece inanmak bile en azından Allah'ın varlığıni bildiğin için azabını bı noktada sonlandırır ama ne zaman senelerce dirilip azaba maruz kaldıktan sonra belki
Soran+1 yılKilmadigin namazlarını o ateşin üzerinde kılarak
Soran+1 yılBütün yaptiklarinin cezasını çekerek
Soran+1 yılVe sadece yanarak değil
Soran+1 yılZebaniler tarafından taciz edilerek
Soran+1 yılDaha farklı işkence türleri
Soran+1 yılAklına gelemeyecek düzeyde
Soran+1 yılHayal bile edemezsin
Soran+1 yılYani senin yaptıklarınin cezasıni çekersin bin adam mı öldürdün diyelim bin defa öldürülürsün
Soran+1 yılAllah bin defa adam öldüren adamı sonsuza dek öldürüp diriltirse bu adalet olmaz ki
Soran+1 yılAdaletin ne demek olduğunu iyi bilmek lazım
Soran+1 yılSuçu işleyen şahısın suç boyutuna göre ve şekline göre cezasını çeker öbür dünyada
Soran+1 yılAma bu dünyada her suçun bı karşılığı yoktur
Soran+1 yılÇünkü insanın dayanma sınırı vardır her cezaya
Soran+1 yılBu yüzden öbür dünyada yok olmak diye bır şey olmayacağı için insan her türlü işkenceye azaba müsait halde olur ve acısını iliklerine kadar hisseder
Soran+1 yılSırf inandığı için cezasını çektikten sonra cennete girmesi bize neyi anlatıyor biliyon mu
Soran+1 yılBu akıl bize bunun için verildi düşünüp akıl edelim diye inanalım diye
Soran+1 yılEğer akıl edemeyip inanmıyorsak o zaman da Allah'ın bize verdiği bunca nimete güzelliklere elimize ayağımıza gözlerimize kulaklarımıza ihanet edip tüm bunlar bize Allah'ı dusundurmedigi için ve tüm bu nimetlere şükretmeden onları hiç yokmuş gibi davranıp görmezden gelerek bizi düşünen yaradani bizi en güzel şekilde yaratan bak diyorum en iyi şekilde bize hayat sunan yaradani hiç dusunmeyip onun varlığına dahi inanmayıp cennete girmeyi mi istiyoruz
Soran+1 yılPeki bizi cennetine ne için alsın
Soran+1 yılBuna hakkımız olur mu
Soran+1 yılBir o kadar iyilik bile yapsak insanlara hayvanlara kuşlara bunu yaparken Allah'ı dusunmeyip tüm iyilikleri onun için yapmayıp onun rızası için Allah sevgisi için yapmayıp sadece bunu bize iyi hissettirdiği için yaparsak o zaman bunun karşılığında yok olmayı istemek de ne saçma
- +1 yıl
Bu ne ya? Bir baktim 43 cevap yazilmis. Okumadim ya, kendini kisa ve net ifade etmesini ögren burasi WhatsApp degil ya.
Soran+1 yılOkumak zorunda değilsin
Soran+1 yılBelki imana gelirsin diye umut etmstim
+1 yılDini inancı olmayan birinin iyilik ve kötülük anlayışı, inanç sahibi insanların anlayışına göre daha dürüst ve tanımına en yakın olanıdır.
18 Yorumla
Soran+1 yılPeki sizce kötülüğün cezasız kalmasi ne kadar mantıklı
Soran+1 yılMesela milyonlarca insan öldürmüş bi katil düşünelim bu katil için dünyada cezasının bı karşılığı yok
Soran+1 yılPeki adalet yerini bulmayacak mi
Soran+1 yılBunu hangi akıl sahibi kabul edebilir
- +1 yıl
Yaşamın anlamsızlarına karşın kendini birşeylere körü körüne bağlı kalmaya zorlama. Yaşamak için başka fırsatının olmayacağını bilerek doğrular için mücade et, kendinin de emin olamadığı bilgileri yayma pahasına heba etme yaşamını. Zihnini özgür bırak, renkler daha canlı, sözler daha anlamlı, insanlar daha güzel görünecek gözüne.
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun farklılıklar her zaman güzeldir
Soran+1 yılBizi birbirimizden ayıran birbirinden farklı dünyalarımız bizi değerli kılan özel yapan hazinelerimizdir
Soran+1 yılGerçekten farklı olmak çok güzel bı duygu ve bu duyguyu tekrar hissettirdiğiniz için teşekkür ederim
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım