Atatürk’ün fotoğrafı ile uygunsuz hareketlerde bulunarak Mustafa Kemal'in manevi şahsiyetine hakarette bulunan lise öğrencisi tutuklanmış. Tahmini cezası ne olur sizce?

Atatürk’ün fotoğrafı ile uygunsuz hareketlerde bulunarak Mustafa Kemal'in manevi şahsiyetine hakarette bulunan lise öğrencisi tutuklanmış. Tahmini cezası ne olur sizce?

Atatürk’ün Heykel, Büst ve Abideleri ile Kabrine Zarar Verme Suçu Cezası Nedir?
5816 sayılı özel kanunun 1. ve 2. maddelerine göre Mustafa Kemal Atatürk’ü temsil eden büst, heykel ve abideleri ya da Atatürk’ün kabrini tahrip etmek, kırmak, bozmak ya da kirletmek fiilleriyle zarar veren kişi hakkında 1 ila 5 yıla kadar ağır hapis cezası hükmü verilir.
İdam verseydiniz aq çocugu diktatörler sizi
Tecavüzcülere katillere bu kadar ceza verilmiyor lan sırf kağıt parçasını vücuduna sürdüğü için 5 yıl ne ya
Bu çocuğun alınması uzun sürdü. Gece boyu alınsın diye mücadele edildi. Polisler ve askerlerinde olayı gözlemlediğini ama emir kulu olduğu yazıldı.
Dedesi Nakşıbendi tarikatından, babası'nın ise deva partisi ile yakınlığı olduğu söyleniliyor. Atatürkle ilgili olan tek görüntüsü de bu değil. Bu çocuğun bağlantıları çocuğu korumak üzere anlaşma yapmış olmalılar yoksa neden uzun sürsün alınması? Çocuk baştan beri bu şekilde yetiştirildi.
çocuk tecavüzcüleri neden dışarı salınıyor ben anlam veremiyorum mahkeme olayı konusacaksak yani
Emir büyük yerden.
Bana kalsa ben müebbet verirdim. Ne demek yani bu ülkenin kurucusu olan birine hakaret etmek? Ki zaten bu çocuğa bu nefreti, öfkeyi aşılayan kim varsa onları da içeriye tıkardım. Ne biçim çocuklar yetiştiriyor hocaları, ailesi? Bize tarih hocamız dersine hazırlık yapmadan gelince bile "vatan haini" depo duruyordu. Şimdiki hocaların... Neyse hanımefendi çizgimin dışına çıkmayacam.
İlk olarak tutuklanması çocuğu korumak içindir. Yaptığı terbiyesizce bir olay ki okul yönetimi kesin dille disiplin cezası verip gerekeni yapar. Çocuğa gelince de çoğu kişi gördüğü zaman bu durum aklına geldiğinde söylenen sözler bile ağrına gider. Bir ceza alsa bile denetimli serbestlik durumu da olabilir.
Birde gerçekten ailesine üzüldüm, kimse evladının böyle gündeme gelmesini istemezdi…
Cevap
56Cevap
Böyle bir adaletsiz sistem varken ceza alacağını sanmam.. ama böyleleri türk değil kim bilir kimin ırkından
Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olarak yetişen genç sayısının epey fazla olduğunu biliyorum. Konumuz Atatürk'ü sevip sevmemeleri değil, herkes düşüncesinde özgür fakat bu sana bu eylemde olduğu gibi; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasina öncülük eden, ilke ve inkilaplarıyla gençliğe ışık tutan ve sonsuza kadar da tutmaya devam edecek Mustafa Kemal Atatürk'ü aşağılama hakkını vermiyor.
"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" (1-3 yıl) ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen aşağılama" (6 ay-1yıl) suçundan tutuklama kararı verildi. Yaşı 17 olduğu için cezada indirim alacak fakat mahkeme hakiminin takdirinde en üst sınırdan ceza vermesini diliyorum.
Evet gördüm Sezan Aksu da sacma sapan mektup yazmış onun yaptigindan hic bir sey olmaz ama bunu yapmasi da gereksiz bir sey bu şovdur bunun icin tutuklanma olamaz asil sorun artik şu ATAPUT çuluk bitmeli yalan yanlış tarihle bu milletin aklini bulandirdilar ATAPUT çuluk meydana geldi ve koruma kanunu getirdiler gercekler ortaya cikmasin diye öleli kac yil olmuş hala yasiyor zirvaliklariyla yok ülkeyi kurtardı yok ülke kurdu sacmaliklariyla daha devam ediyor bu tarih dersinden kaldirilmali yalan yanlis tarihi koyacaklarina gercegi koysunlar yapmiyorlarsa da kaldirsinlar tamamen heykel ve fotograflar da kaldirilmali
ATAPUT çuluk bitmedigi sürece bu böyle devam edecek
Hiçbir ceza almayacaktı normalde ama işte kamuoyu çok tepki gösterdi. Alenen salsalar insanlar gider şakasız bunu gebertene kadar döver. O yüzden temsili bir ceza verecekler göz boyamak için. Sosyal medya olmasa bi bok olmaz kurucu öndere ettiği bu iğrenç hareket için madalya bile alırdı.
Hanfendi 17 yaşında bir çocuk tan bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim
17 yaşında biri nerden çocuk oluyor beyefendi? Evlenmek istese evlenir aile onayıyla? 1 sene sonra oy kullanacak? Bu mu çocuk?
Tabiki çocuk ve ceza almayacak
Çocuk mu güldürme beni bunun gibisini dayak manyağa yapıp ağzını burnunu kırarak tanımaz hale getireceksin adam olacak ya güzellikle ya zorla
Türk milleti kadar yapay, şekilci, samimiyetsiz başka bir millet var mı?
Bayrağı yere koydurmaz ama Ülkenin itibarını rezil eder. Atatürk'ün resmine, heykeline laf attırmaz ama Atatürk'ün söylediği ne varsa tersini yapar. Kur'an'ı yere koydurmaz ama ilk ayeti OKU diyen kitabın kapağını kaldırmaz.
Batsın sizin şekilciliğiniz. İfade özgürlüğü diye çırpınır konu kendi değerine gelince herkesi susturur, ceza verilsin der, tehdit eder.
Soylenecek cok fazla şey var neyse sakin kalmaya çalışıyorum bunun gibiler eğitimsiz, cahil insanlara her şey mübah bi konuda fikrin olmas okey anlarım ama bilmeden ne sallıyorsun amaç kendilerini cool hissetmeleri iğrenç bi adaletsizliğin içindeyiz ama umarım hak ettiği cezayı alır
Normalde şu düşünceye sahibim henüz daha yetişkin gibi düşünebilecek erişkinliğe sahip değiller ağır ceza almamalılar ama sonra düşünüyorum abi ben de lise okudum ben de ilkokula gittim evet her çocuk farklıdır ama böyle pislik hareketler.. çocukluğu da yapılmaz.
Atatürk hakkinda zorunlu Tarih dersi ve arkasindan basarili olmasi gerektigi bir sinav.
Bu insanlara verilecek en iyi ceza budur. Bunlar ne yapiyorlarsa cehalet nedenile yapiyorlar. Butür sacmaliklarin bitmesi icin, en basta bunlarin cahiligini bitirmeliyiz.
Tepki nedeniyle tutuklamıştır. Bir kaç güne çıkar. Çıkması da gerekir. Nefret oluşmaması için Atatürk'ü daha çok sevmesi için ceza almamalı, ama ailesi soruşturulmalı.
Ayrıca Okul için de soruşturma açılmalı (Okulda hiç Atatürk resmi yokmuş)
Tepki den değil Atatürk resmini bilmem neresine sürüyor video sunu izle tutuklanma sebebi varsada odur yani
Şimdide çıkıp biri desin ki özgür ülkedeyiz bu çocuk neden tutuklandı. Camiye peygambere küfür eden tutuklanınca adaletsiz ülke oluyoruz ya haniii
Kamuoyu tepki gösterdi diye tutukladılar. Ceza zaten alacağını düşünmüyordum bir de 17 yaşında olunca hiç almaz. 10-15 gün tutuklu kalır ondan sonra salınır.
Atatürk yaşasaydı gülüp geçer ve affederdi. Çocuk , bizim çocuğumuz der affederdi. Atatürk akıllı zeki bir adamdı. Çocukla çocuk olmazdı.
Sence kuranı tekmeleyene ne yapardiz fikrini merak ettim
@Markosluii gerçekten anlamadım ve konuya fransız kaldım. Kim kuranı tekmelemiş.
Sosyal medya gücü gerçekten fazla bu ve benzeri bir çok olayda sosyal medyada gösterilince hemen bir göz altı tekrar oluyor. Çok fazla ceza almaz.
Ne cezası alıcak serbest bırakırlar ceza alıncak bir durum yok hakaret değere saygısızlık olması gereken uyarısı yapılır serbwst bırakılır
Büyük saygısızlık yapmış. Bir süre ceza alır ama yine de hakaret suçu için birisinin hayatını karartmaya gerek yok.
Ölünün manevi şahsiyetine hakaret ve Atatürkü koruma kanununa muhalefet 3 ay falan daha önce sabıka yoksa adlı para cezasi ertelenir o da
Kanun kapsamında 3 yıla kadar hapis cezası var ama muhtemelen başka sabıkası yoksa tutuksuz yargılanır
Tutuklamislar ama Atatürk ün resmini bilmem neresine sürüyor sırf o yüzden bile hapise girmiş olabilir salmamislar yani biraz yatırıp çıkarırlar heralde
@YunusEmreSakaryalı duruşmaya kadar kalabilir. Ama konuyu detaylı bilmiyordum. Öyle bir şey yaptıysa üst sınırdan 3 sene de verebilirler
Çocuğun yaptığı hoş bir şey değil ama uyarılması gerekirdi bence sonuçta büyük birisi değil bu ne yaptığının bilincinde olması zaten imkansız reşit bile değil yani 17 yaşında çoçuğa bu yaşta hapis göstermekte iyi olmaz yani. Çıkınca o cocuk birdaha ne saygı göstericek nede sevgi tamamı ile nefret duyacaktır diye düşünüyorum.
Kendine yazik etti ama çocuktur diyemem. Babası devalı o yüzden şaşırmadım. Umarım diğer cüret etmeye kalkanlara korku verecek bir ceza olur.
imam hatipte ne ögretecekler baska, saygisi olan saygisini gösterir göstermeyen sonuclarina katlanir.
Kim bilir hangi ananın babanın defolu ürünü. Tepkiden ötürü almıştır. Bunun sonunu düşünmesi gerek, hep akp olmayacak.
Böyle bir iktidar varsa bırak ceza almayı ödül bile verebilirler. Bir iki ayyaşın yaptığı yasa diyen CB var bu ülkede ceza almamış bu mu alacak.
Dine peygambere Kur'an'a hakaret etse çocuk dediniz. 17 yaşında daha çocuk bu
Kurana dine hakaret etmek yasak değil bu ülkede maalesef
@DELİKANLIPRENSSSS 17 yaşında çocuk tan 17 yaşındaki ŞAHIS diye bahsediyor soru sahibi de. Çok tuhaf gerçekten dine inanca daha doğrusu İslam'a saygısızlık hakaret olunca binbir türlü kılıf uyduruyor lar
atatürke hakaret edince çildiriyorlar kurani kerim yakiliyor kimsenin umrunda bile değil
Madem kanun var herkese olacak o zaman
atatürke hakaret edende içeri kurana hakaret edende içeri dine imana hakaret edende içeri
Katiliyorum dediklerine daha çocuk
Haa şimdi millet diyecekki neresi çocuk koskoca 17 yaş dicekler
Evlenmeye gelince 17 yaşindakilere çocuk diyorlar noldu onlara kapak olsun
Hakaret ettiği kişi Tayyip olsaydı şu an ülkeden deport etmişlerdi.
Hergun ediyor muhalifler, kimse korkmuyor mesela aen
Kim kimi idam ediyor ya tayyibe sövmeyen kalmadi ne ana ne avrat herkes sövüyor kimse hapiste bile değil birakin ALLAH aşkina
Onu değil dangalak ailesini tıkmak lazım içeri böyle birey zina yetiştirdikleri için.
Türk vatandaşlığından çıkarılsın haketmiyor Türk vatandaşı olmayı
kamali bende sevmem ama boyle hareketlere gerek yok
2 güne çıkarırlar bizim adalet ve ceza işleri nanay
Cezaya biz karar veremeyiz ki onlar verir biz yetkili kişi miyiz
Başka ülkede olsa emdiği sütü burnundan getirirlerdi
İyi bir dayak atarlar. Ondan sonra hafifletici bir şeyler bulunur.
Bunlara birileri yap diyor bunlarda yapıyor , olay nabzı tutmak
Suç bunların değil, suç bunları yetiştiren ebeveyn zihniyetinin..
Bence ulkeden atılmali ve bu ulke topraklarina birdaha dim atmasi yasaklanmali.
Almaz alsa da çok almaz çünkü 77 sülalesi ak partili
Atasına saygısı olmayanın anasına babasınada saygısı olmaz kütüğü araştırılsa yüzde 100 ermeni tohumudur normal Türk genci yapmaz bunu
Ceza almaz bunu oldurcez diye ceza alcax o büyük sikinti
Yarın salarlar dışarı ne de olsa reise (!) hakaret etmemiş neden ceza alsın kii
Erdoğanın fotoğrafına bıyık çizen çocuktan daha ağır ceza alması gerekiyor.
17 yaşinda reşit değil hapse atilmamali şiddetle kiniyorum tutuklanmasini
Yaşı daha genç direk hapis ile cezalandırırlar diye düşünmüyorum da savcıya, hakime bağlı en kötü denetim verirler diye düşünüyorum şahsen ama biraz dayak yer :D
Durum güncellendi tutuklanıp cezaevine gönderilmiş video yu ben izlemedim de olmaması gereken bi hareket yapmış
En ağır ceza neyse onu alsın bu haysiyetsiz insan müsveddesi
İdam etsen ne olur ki, atatürk e düşman bir nesil yetiştirdiler.. eserleriyle gurur duysunlar..
Omur boyu hapse girer insallah ama adalet yok ulkede yarin serbest
Hiç bir ceza falan vermeden bırakırlar nede olsa ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevmeyeni çok bu tür şeyler bazıları için ödüldür ki bu olay da onlardan birisi olacak.
Atatürk ün yaptığı hiçbir şeyi hakketmiyor. Gözlük takmış ama hala kör
Sence bu insanlar Atatürkü sevmiyor
Umarım gõtüne kazık sokarlar tecavüz ederler sonra
ceza almaz gostermelik
Some ortadoğu problems.
biraz yatar çıkar 2 3 ay
Kararı Adalet verecek
Adam ederler onu içerde
O sırada Atatürk diye namaz kılan bir polis
Keske en ağır cezalardan alsa ibret olsun
Hapis yatmalı ertelemesiz
Cezayı bırak sınır dışı etmek lazım bunları..
Kafasını koparcan bunun
Yaş küçüklüğünden yırtar
Alacağı en büyük ceza falaka olmalı.
Bir halt çıkmaz o işten
Ömür boyu hapse mahkum edilsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?