Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki Yenipazar Beldesi'nde yeni yaptırılan bir Atatürk büstü var. Üzerine benzin dökülerek yakılmış. Bir şahıs da tutuklanıp cezaevine konulmuş şu anlık.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki Yenipazar Beldesi'nde yeni yaptırılan bir Atatürk büstü var. Üzerine benzin dökülerek yakılmış. Bir şahıs da tutuklanıp cezaevine konulmuş şu anlık.

şu an milli ve dini değerlerimizin en çok hırpalandığı bir dönemde yaşıyoruz. Bunun bir cezası var mı bilemem ama aynı toplumda yaşadığın insanların sevdiği bir değere sen sevmiyorsan bile kendi toplumun onu sevdiği için saygı duymak zorundasın.
Türkiye demokratik bir ülke olsaydı cezası idam olurdu. Hekimler gelip kanını ve organlarını alırlardı bir öbek tezek olarak kim gömecekse gömerdi ama Türkiye değil Shitkiye olduğu için şerif hüseyin'in, şeyh said'in ve kuteybe'nin dölleri elini kolunu sallayarak gezer senden önce girerler hastaneye. İngiliz pasaportlu fesli ib. ineler de senelerce televizyona çıkıp vaazlar verdi devlet kabinelerinden gırla hepsi gidip elini eteğini zkine da$$aklarını öptüler.
Bu beyinsiz ve hain ırktan çok şey beklemeyin.
Dini karıştırarak konuşulan yorumlar gördüm de bizene kimin dininden burası herhangi bir dine bağlı bir ülke değil herkesin kendi inancı var ve gitsin kendi inancını kendince yaşasın kendine özel alanlar da ev gibi mesela buralarda inancını icra edip dekarasyonu ona göre yapsın kamu malına kimse zarar veremez Cezaevi idealdir cezaevi süresinden sonra da kamu hizmetine tabii tutulmalıdır diye düşünüyorum.
Sevmek zorunda değiller ama saygı duyulmalı saygı da duymak istemiyorlarsa saygısızlık etmeden durmalılar. Bazıları Atatürke ve Cumhuriyetimize bazıları da İslama ve padişahlara saldırıyor. Sevmeyebilirsiniz sevmek zorunda da değilsiniz ama yaşadığımız ülkenin milli değerlerine, yönetim biçimine, dinine ve tarihi kişiliklere liderlere saygı duyulmalı.
Cevap
58Cevap
Umarım çok ağır bir ceza alır
yhu ölmüş gitmiş birine bu kadar nefret olamaz.
o değerl insan bizi biz yaptı. köleydik.
atatürke kızıp osmanlı dönemini isteyenler zannediyor ki böyle serbest her istediğini yapacak. booook yapar
her şeyin sahibi padişah. sesini bile çıkaramazsın kaşını bile eğemezsin kellen gider. bunlar o ortamı anlamıyor. canım birilerinin dolmuşuna biniyor
Saygı kendisine olur, heykele değil. Heykele saygı duyduğun an zaten onu putlaştırmış olursun ve dinden çıkarsın. Adamın yaptığı kendince, inancına göre doğru ama yönetimce yanlış. Çin, Afganistanda ki buda heykelleri için Taliban'a milyonlar teklif etti de Taliban reddederek yıktı.
müslüman olduğunu nerden biliyon? puta tapiyo diye temsiline hakaret etmiyo mu? kuranı da yirtalim o zaman basit bi nesne sözüne bakilirsa
cahil diyene bak heykel bi sanattir insanlar onun önünde secde etmiyo
senden cok okuyup arastirmisliğim var gidip kenar köse youtube kanallarindan öğrenip yorum yapıyosun
Sorun şu ki burası Şeri kanunların geçtiği ülke değil. Atatürk heykeli bile olmasa kamu malına zarar vermekten yargılanırsın. Senin dinin istemiyor diye ona buna saldıramazsın.
21. yüzyılda sizin gibi avellere basit vatandaşlık ve insanlık anlatmak zorunda kalıyoruz, ama neyse yazalım:
Heykel bir temsildir, dolayısıyla orada Atatürk'ün anlamının ve öneminin bir mihengi olarak dikilir.
Gidip saldırdığında burada derdin Atatürk düşmanlığıdır. ''Abi bu put'' diyerek her itliği meşrulaştıramazsınız ve kamu malına saldırının da cezası vardır.
Onu ayrı, inanç adı altında yaptığı yobazlığı ayrı mikerler
@Ragnar_Lodbrok hayatın fşlm kitaplarla ezbere grcmis senin okuyup yorumlayamadiğinmkitaplari ben bi bakista anlarim o yuzden bunlarla gelme bana
Yanlis etiket oldu @ktpiyoz
@benkendall ESG'nin bir lafı vardır. ''Cahillik bir durum değil bir tutumdur, hiçbir şey öğrenmek zorunda hissetmeyen, bir şeyler bilenlerin de sadece bir iki kitap okuyup ezberlemiş olduğunu düşünen insan cahildir, ne yaparsanız yapın da cahil kalacaktır''
Nedense aklıma o geldi
Arkadaş siz nasıl arap kafalı adamlarsınız bre? Koca bir Akdeniz medeniyeti kültürün ve toplumun hafızasının dışavurumu için heykelciliği geliştirmiş
Bizdeki araplaşmış tipler hala heykel görünce put, idol falan görüyor.
Bu arada put lafı budist Türkleri tarif etmek için İranlıların uydurduğu bir şeydir, her şeye put demenin bir anlamı yok.
Heykel heykeldir, put falan değildir o sizin kendi cahilliğiniz
Heykel put falan değildir, sırf kendi dinin kurulduğunda paganlarla savaşıp bunların idol temsillerini nefret objesi haline getirdi diye ''Ama bu put'' dersen de cahil olursun kimse de buna saygı duymaz.
Bunun sencesi bencesi yok, din adına saçmalama hakkınız yok!
@Ragnar_Lodbrok Heykeller tarih boyunca tapınma amaçlı yapılan putlardır, bugün de önünde secde edilmediği için tapınılmadığı anlamına mı geliyor? Birşeye saygı duymak, itaat etmek tapmaktan farksız. Al sana put olduğunu kanıtlim
www.google.com/search
Bir şeye saygı duymak tapmak değildir, Atatürk düşmanı sarıklı yalamalarından heykel korumanın dini bir anlamı yoktur.
Grizekalı bir dinci olduğundan çarpıtıyorsun sadece
@Ragnar_Lodbrok hicbi sey okumadiğimi nereden cikardin ayrica ne hakla bana salliyosun? seninle muhatap değilim ben
etiket yanlis dedim bi de o halde nasil görmezsin
@benkendall Gördüm diye bir şey dememem mi gerekiyor? Anonim ortamda herkese açık yorum yapıyorsun, şahsi konuşma değil burada yazdıkların.
Bak bunlar hep nerede ne yaptığını bilmemekten.
@Ragnar_Lodbrok km bilir kimle muhatap oluyorum da her hareketimi elestiriyosun yazmak kabahat de bazen bu üyeleri görünce sinir patlaması yasıyorum iste yoksa hicbirinizle muhatap dahi olmak istemiyorum
görüyosun diye bisey demen gerekmiyo cunku ben seninle muhatap olmuyorum isine bak o yuzden
@Ragnar_Lodbrok bak ben seninl genel olarak muhatap olmuyorum okey? bana fikrini görüsünü belirtme yazdiğim kisi belirtebilir sen su an dis kapinin dis mandalisin cünkü
Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama saygi duymak zorundadır onun için ve ülkenin kaderini degistiren büyük işler yapan lidere atasına yaptıgı içinde büyük saygısızlık bu nedenler suç sayılır ve en agır cezalar verilmelidir.
Bence ceza vermeye gerek yok. Şunu yaşadıysak bunu da yaşamak gayet normal buna bir ceza verildiğini hatırlamıyorum zira.
ben bunları 2023te suriyelilerle ayni oy sandiğina oy atarken görücem şimdiki cumhurbaşkanina laf etmeye gtleri yemezken atatürkün temsiline kişiliğine yapilan davranışlara bak
Kim olursa olsun birinin heykelini yapmak doğru değil. Peygamberlik dönemlerinde kaldı putlar bu ayrı bir konu. Fakat halen yapılıyor yine de saygı duyması lazım tabiki ceza alır
Keşke Atatürk’ün verdiği tüm haklardan mahrum edebilseler ama Atam o kadar hak vermiş ki bize bunu yapmak imkansız. Ne yapalım yaşasın gitsin öyle, ceza meza bir b*ktan anlamaz bu
Bence serbest bırakılmalıdır. Gazi mustafa Kemal'in izinde olduğumuza inanmıyorum. Onun anısına ilkelerine sözlerine bıraktığı her şeye ihanet ettik. Emin ol o yaşasaydı bizden utanirdi.
Yobazlığı ile nam salan Yozgat adını duyunca hiç şaşırmadım zaten. Okkalı bir para cezası, ardından hapis ve haftanın iki günü diş fırçasıyla o büstü özenle temizleme cezası verilmeli.
Asmak lazım kesmek lazım , taksim meydanında kursuna dizelim , bağırsaklarından kokoreç yapalım. Beyninden söğüş, karaciğerinde arnavut ciğeri , başka fikri olan var mı
İran'a ya da Afganistan'a postalanabilir. Özlediği ideoloji orada çünkü.
Heykel put degildir onu e gidip secde etmiyorsun ibadet etmiyorsun yeter ya sene 2022 hatta 2023 dogru gidiyoz hala ayni muhabbet
Önce heykeltıraşlik dersi verip geri kalan ömrünün sonuna kadar Atatürk heykeli yaptirtcan 🤣🤣
Bu çapsızlara istediğin eğitimi ver, güzel bir şey çıkaramazlar
Atatürk ün fikirlerine çok zıt fikirlerle yaşayan yönetilen ülkelerde 3 yıl 5 yıl yaşama cezası verilsin
Ceza verilmesini gereksiz buluyorum daha önemli suçlar var ve onlar bile cezasız kalırken bu hiçbir şey
Ben odeyyuslarioncekafesr koyar meydana bırakır her kesin tükürmesini sonradameydanda eşek sudan gelinceye kadar kirbaçlanmasini isterim..
Atatürkün gençliğe hitabesini zorla ezberlettirmek lazım
Anıtkabir'de 1 yıl nöbet tutsun Atamıza selam dursun.
Müebbet hapis türk çocuğunun atatürk ile herhangi bir sorunu olamaz..
Bence eğitim ve öğretim hayatına yeniden başlatılsin.
Bulunduğu aileden uzaklaştırılsin.
Suç hiçbir Zaman tek taraflı değildir. Koruyamayana ne Ceza vermeli?
Müebbet ama vermezler tabii. RTE'ye saldırsa verirlerdi.
idam edilmeli ona bile zarar verecek kadar kafaya takan biri herşeyi yapar
Bunu yapan arap köpeğinin dinine ve ırkına basayım:) aşağılık ırk ya
ne gerek var bence heykele ve o tarz şeylere yapilan bir saldiri sadece kamu malina zarar vermekten para cezasina carptirilmali. biz niye bu sahsi doyuruyoruz hapiste
Mustafa Kemal'i sevmem fakat saygısızlık etmek de yanlıştır.
Ceza verseler ne olur ki cezayla zihniyetleri değişmez bunun gibilerin.
Adamın psikolojik sorunları olabilir yazıklan tutuklanma nedemek
var olan yasa değil olması gerekeni yazıyorum
kamu malına zarar, para cezası
Versinler Kemalistlerin eline ona en büyük işkenceyi yapalım
Kaymakamlikta çaycı olabilir bak ise allnir yakında 😂
Sadece Atatürk değil heykeli olan her şey putlaşmış seviyesine getirmemek lazım
Bunlara iyi cezalar verilmeli. karsit görüşlü biride bu tür eylem yapabilir hepsi için caydırıcı olmali
Atatürkün gençliğe hitabesi zorla ezberletilip her sabah bir ilkokulun önünde okusun
Sadece kamu malına zarar vermekten ceza almalı. Yoksa kimse kutsal değildir, peygamber mi bu?
tarihini bilmeyen geleceğine yön veremez, üstüne bastığımız toprakları borçlu olduğumuz ve tarihimiz de hatta dünya tarihine kazınmış , bütün hayatını ülkesine adamış çocukluğu hariç hayatının bütün bölümü cephede geçmiş, bütün Türk halkının hatta siz kadınların şu an refah bir hayat sürmesine en büyük katkıda bulunmuş birisinden bahsediyoruz, bence en ağır cezayı alıp bu süre zarfında biraz Türk tarihi kitabı okutulması gerek
@Balto34 Bu ülkede tüm komutanlar saygı hakeder. Kurtuluş savaşı tek kişiyle kazanılmadı, bu savaş birçok kıymetli general, komutan ve askerlerin çabasıyla, fedakar anadolu insanının desteğiyle kazanıldı. Sen de biliyorsun ki Atatürk olmasa da bu savaşı kazanacaktık. Atatürk de bu ülkeye hizmet etmiş bir kumandan. Saygı duyarız ama tapmaya karşıyım. Hele de tüm kurtuluş savaşını, tüm milli ilerlemeyi tek kişiye mal etmeye daha da karşıyım.
bilgi eksikliği yaşıyorsun, tabi ki tek kişi kazandırmadı savaşı, fakat uyguladığı taktikler başlattığı direniş ve savaşı kazanmaktaki en büyük etken ise zekası idi kurtuluş savaşı dönemine bakarsan herkes Balkanlara teslim olmuş anlaşma yapıp çok ufak bir toprak kırıntısında yaşamayı kabul etmişti hatta Atatürk milli mücadeleyi başlattığı için hakkında idam kararı çıkarıldı Çanakkale savaşına bakarsan savaşın seyrini değiştiren emrin Atatürk tarafından verildiğini bilirsin araştırma yapıp saygı duyman sana tavsiye ederim
@Balto34 asıl sen bilgi eksikliği yaşıyorsun. Zaten bir direniş azmi vardı ve isyanlar başlamıştı. Kolordu kumandanları bile direnmek için plan yapıyordu. Atatürk askerlikten istifa ettiğinde ve idam emri verildiğinde Kolordu komutanı kazım karabekir onun yanına gitti askerlerle. Atatürk onu tutuklamaya geldiler sandı her şey bitmişti ama Kazım karabekir paşa ona ben ve askerlerim emrinizdeyim dedi. Neden? Çünkü direnmek istiyor. Savaşmak istiyorlar. Güçlerini birleştirmek gerek kazanmak için. Ayrıca Çanakkalede Atatürkten çok daha üst rütbeli bir sürü kumandan vardı niye tüm paye Atatürke veriliyor? Bu tam anlamıyla haksızlık. Asıl sen yanılıyorsun Türk milleti asla yenilgiyi kabul etmemişti, ufak bir toprak parçası ile yaşamayı falan düşünmüyordu insanlar. Sen ve senin gibi konuşanlar bu millete hakaret ediyorsunuz. Bu dünyada tarih boyunca esir edilemeyen , en belirgin karakteristik özelliği "Askerlik" olan bir milleti aşağılıyorsunuz. Sadece birine tapmak yüceltmek için
konu burada tapmak değil saygı duymak! Atatürk un tabi yanında olan insanları askerleri asla inkar edemeyiz! Fakat tarihe adının geçmesindeki en büyük etken doğru yerde doğru kararları verip toprak sahibi olmamız, onun döneminde Eınsteın ve Hitler gibi isimler bile ona saygı duyarken senin gibi bilgi eksikliği olan insanların konuyu farklı yerlere çekip onun başarısını görmezden gelmesi bilgisizliğin en büyük işareti, kurtuluş savaşı dönemine bakarsan Yunanlıların ve ingilizlerin en güçlü üssüne saldırma planını sence başka bir asker alabilir miydi? çok kitap okuması ve çok iyi analizleri sonrasında aldığı kararlar ve onu destekleyen silah arkadaşları ile savaşı kazanması saygıyı en çok hak eden isim olduğunu gösterir, sana tavsiyem yabancı kaynaklara bak belki fikrin değişir ha bu arada hasta yatağında Hatayı aldı bunuda biraz araştır.
@Balto34 yunanlıların ve ingilizlerin en güçlü üssüne mi saldırmış? 😂 hangisiymiş o? Kulaktan duyma komik laflarla konuşuyorsun. Bilgin bile yok. Varsa buyur açıkla
@Balto34 ben ne soruyorum sen ne ankatıyorsun? 😂 Hani ingilizlerin ve yunanlıların en güçlü üssüne saldırmayı bir tek o akıl etmişti? Ben de diyorum bu neyden bahsediyo 😂😂😂
Savaş var ve düşmanın Afyondaki tüm üslerine saldırmak zorundasın zaten onlar senin ülkendeler. Yüce türk ordusunun yaptığı herşeyi her zaferi tek 1 kişiye yüklemekten hiç utanmıyorsunuz değil mi? Halen aynı zırvaları zırvalıyorsun
@Balto34 konu bitmedi sen rezil oldun saçmalayarak 🤣🤣🤣 iyi güldürdün ama
@firefokus o yüzden Peygamber "İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onun askeri ne güzel askerdir" demiş. Ayrıca Fatih bir imparatordu tüm kararları tek başına alır ve desteğe ihtiyaç duymazdı. Benzettiğin kişiler aynı şartlarda değil.
Daha önce birisine yapmıslardı karşısına gecirip tek ayak üstünde andımızı okutsunlar
Neden sevmediği sorulsun tekrar zorunlu inklap dersleri verilsin
Değerler üzerinden provoke kokan her davranıs ceza almali.
Adı üstünde yoz olan bir şehirden ne beklenir ki
Herkes meydanda yüzüne tükürsün bir güzelde sopa.
bence bunun cezası ıbretı alem ıcın idam olmalıdır bak bakalım bıdaha bunu yapan olur mu
Vatandaşlıktan atılıp sınırdışı edilmeli.
Büstün yerine onu koyabilirler
Adamin ölüsünden bile korkuyorlar ilahi komedya
Bir ömür boyu hapis ve işkenceye maruz kalması gerek bunları bu ülkede barındırmak hata
Dünyanın en anlamsız şehri
Atatürkün ülkesinde yaşamasın o zaman
Bu kardeşin heykelini yapıp, yaksınlar
Ne mi olmalı kanunlarda neyse o.
Umarım uzun bir süre verirler
canım canım provokasyonlar
İdam ya da müebbet hapis
Tutuklansınlar
Temiz bi dayak atarlar merak etme
Harbiden insanlar iyi değil
iyi olmuş bata bata büst mü batmış
Totosuna kızgın Demir sokulsun