Ardahan'ın Sarıgül köyündeki yaylada hayvan otlatırken kolyesinin üzerine yıldırım düşen çoban yaralandı. Boynundaki zincir kolyenin bulunduğu bölgede ağır yanıklar oluşan çoban, "Yağmur yağınca ıslanmamak için şemsiyenin altına girdik. Sonrasını hatırlamıyorum, gözlerimi açtığımda hastanede doktorlar müdahale ediyordu. Boynumda taşıdığım zincir kolyenin izi derime çıkmış ve kolye parçalanmış" şeklinde konuştu.
Boynundaki kolyeye yıldırım düştü, ölümden döndü! Kolye takıyor musunuz?
Haber yanlış verilmiş. Yıldırım kolyeye düşmez. Hatta genellikle bir insanın doğrudan üzerine de düşmez. Yakındaki ağaç, direk ya da bina gibi yerlere düşer ve bu sırada bunların altına yakın bir noktadaysanız bir kısmı da sizin üzerinizden geçebilir. Doğrudan tepenize düşse çok büyük ihtimalle ölürsünüz.
Yıldırım düştüğü nesnelerin yüzeyinden aktığı için üzerlerindeki metal iletkenlerden daha çok geçer. Haberdeki çobanın kolyesinin yanması bu yüzden.
Ben hayatım boyunca elini yüzük taktım ne kolye kullandım hiç sevmem açıkçası erkeklere de çok yakıştırmıyorum yani sevmediğim bir şey yine de geçmiş olsun umarım daha dikkatli olur ve bundan sonra takmaz.
Ayy çok kötü 🥺 inşallah iyidir Ben herhangi bir aksesuar takmıyorum sevmiyorum Dün annemin zoruyla bir kolye taktım hatrı için😑 olsun annem için o kolyeyi takarım