Mustafa Kemal Atatürk hangi padişahın saltanatına son verdi bir yerde Abdülhamid diyor ama buna göre son padişah da Vahdettin olarak geçiyor bu nasıl oluyor Atatürk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığında tahtta hangi padişah vardı nutuk kitabında Abdülhamid olarak geçiyordu sanki bilgisi olan detaylıca yazabilir mi
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Buralara soru sorup yalan yanlış bilgiler öğrenene kadat belgesel islesen ve tarih kitapları okusan çok daha iyi olur.
Kanal tavsiye lütfen
Bacım ne kanalı ben belgesel diyorum sen tv kanalı diyorsun
YouTube kanalı demek istedim
Onu kendin araştıracaksın ben youtube videoları izlemedim hiç gittim dvd aldım izledim
Şöyle ki aslında ilk önce Vahdettini tahta çıkarmak için Abdülhamid i indirdiler sonra Vahdettin tahta iken saltanatı kaldırdılar olay bu şekilde cereyan etmiş oluyor yoksa Abdülhamid tahtta duruyor olsa saltanatı kaldıramazlardı.
Vahdettin italyaya gidiyor ama dediğin gibi tam o olayda ne oluyor veya nasıl olmuş tam bilmiyorum
İşte ben de onu anlayamadım
Vahdettin vatani koruyamayip kaçmıştır son padişahtır kendisi
O halde Atatürk kimi indirdi kendi kaçtıysa
Kimseyi indirmedi vatani korumak adina ulkenin bas konutani oldu savaslar kazandi ve cumhuruyeti ilan edip sonra ilk cumhurbaskani unvanini aldi
abülhamiti ittihatçılar indirdi
saltanat kaldırıldığında vahdettin vardı en son
Kimi indirdi bilmiyorum ama o kadar iyi biri olmadigi kesin ve bir cok pot k8rdigi yer var onu esk8den seviyordum ama artik no
Off sg
Tamam şöyle diyim ingilizin yunanin yapacagi tum seyleri 5 yilda ulkeye yapti asker arkadaslari onunla kavga etti karisi ondan bosandi hemde cok kotu bir sebepten kurtlere soz verdi kurtler ona yardim etmesine ragmen onlari kiskirtti peygamber hakkinda b8r suru kotu yorumu var kurana hayal kitabi diyor kemallere essek diyor kendine kamal diyor...
Cami çıkışı cemaatle namaz kılarken mi fotoğrafları ve dua ederken ki fotoğrafları var bende 5 vakit namazımda kuranı 8 kere hatim etmiş biri olarak görmeden yorum yapma derim çünkü Allah a el açmış birini Allah bilir sen ben bilemeyiz meclisi açarken kurban kesip dua ediyor Bursa’da kız lisesinde kızları hristiyan yapıyorlar diye kız lisesini kapadı ve mason localarını kapattırdı Türkiye deki
Adam kurana gölten indig8 sanilan kitap peygambere arap usagi vb diyor
Montaj olduğunu düşünüyorum onların çünkü bunu diyen birisi Adana da camiden cemaatle namazdan çıkarken ki resimleri var Allah a el açmış dua ederken ki bunu diyen bir insan bunu yapmaz diye düşünüyorum mason localarını kapatmıcağını düşünüyorum çünkü mason localarında kuran yok şeytana tapma var bide Bursa kız lisesinde kızları hristiyan yapıyorlar diye okulu neden kapatıyor Müslümanlığı sevmiyorsa
Knk kendi yazdigi tarihi kitaplar var bu 1. si
2. si atatürkle vedat uşakligili arasinda gecen hatta ataturkun bosanip vedatin nasil oldugunu bi ogren 3. sü konuşmaları falan yillardir var arsivlerde bile hala ayni 4. su kazim karabekirle konismasi var kazim karabekir soyluyo hatta ataturkle neden arasinin bozuldugunudq anlatiyo 5. si kürtler sayesinde kurtukuş savasini baslatti ve bugunki kürtleri kiskirtan ilk adimlar onun zamaninda basladi 6. sı yunanın ingilizin karismadigi takkeye ve bas ortusune o karisti millet 3 okuz satip 1 sapka aliyodu 7. si gercek ismi mustafa kamal atatürk 8. sibir çok balkan ve ortadogu savasinda yenilmemize neden oldu bilerek 9. su dersimde ve zilandaki cocluk cocuk hayvan masum demeden. karadenizdwki koylere acimdadan katliam yaptı 10. su osmanli pafisahlarinin torunlarini fransaya surgun etti onlara sahip bile cikamadik 11. si ingilizler ataturkün cumhurbadkani olmasina cok sevindi ve bu gazetelerle paylasildi 12. si peygambere arap usagı... vb bir suru hakareti var 13. olmeden once eslamin aleykum dememis doktorlara beni iyilestoremediniz diye kugur etmis... daha sayarimda neyse
Evet de şöyle bir şey var şimdi hz. Musa peygamberimiz kuranda ki ayetten anlatıyorum kendi tanıdığı arkadaşıyla biri kavga ediyor kavgaya karışıyor karşı taraftaki kişiyi vuruyor öldürüyor sonra Allahım ben naptım diyip pişman oluyor Allahtan af diliyor tövbe ediyor Allah tövbesini görüyor peygamber oluyor sonrasında şimdi ölmeden önce Allah ile en son nasıl bir iletişime girdiğini bilmeden kesin net tanı koyamayız biz çünkü biz insanız biz bilmeyiz Allah bilir herşeyin en doğrusunu en hakikatlisini ben bu yüzden kimseye kafir veya yargılamıyorum çünkü yargı merciyi Allah’tır ben kulluk görevimi yapıp bu dünyadan göç etmek istiyorum Allah izin verirse inşallah
Reis ben normalde elazigliyim erzurum kongresinde dedelerim vardi bizim aileden 22 kisi gitti 13 tane sehit cikarttik ulke kurulduktan sonra dedemler tebrike gidiyor ataturk 1 yil sonra bizi elazigdan erzuruma sürgün ediyor üstelik dedelerimin çogu kürt asiretlerine mensuptu ve ermenilerle savasti ruslarla savasyi canakkalede 2 sehit var di huna ragmen bizi sürgun edip oraya turkculeri yerlestirdiler oysaki bizim kimseye zararimiz yoktu bu gun Akp ye oy veriyosam tek sebebi bu erzurumda elazigda maraşta antepte bir suru admile edilmis kürt var ve bunun tek sebebi onlarin yanlis politikası
Bende Elazığlıyım kardeşim babam Kebanlı Annem baskilli aslen harputluyuz ama hemşeriyiz şöyle söylim sana oy kullanmayı ben şu an başımızdakileri doğru bulmuyorum çünkü neden dersen elinde güç olupta şeriatı ilan etmeyenleri faizi artıranları doğru bulmuyorum kardeşim oy verdiğim kişiye bende suçlarına ortak olduğum için doğru bulmuyorum
O konuda hakli olabilirsin bisi diyemem
Bak şimdi şöyle bir şey var sen 5 vakit namazındasın Allah a yönelmiş birisin kumar oynuyorsun paranı faize koyuyorsun diyelim Allah faizi haram kılmıştır Allah’ın yapma dediğini yaparak Allah a şirk koşmuş oluyorsun inatlaşıyorsun Allah’la Allah o an senin canını alsa yapabileceğin hiç bir şey yok ülkemizde idda oynatılıyor at yarışları var sürekli faizler yükseltiliyor bankalar tefeci olmuşlar ve başımızdakiler iddayı altılıyı alkol satışını yasaklamıyorlar şimdi ben cumhurbaşkanı olsam bunları yasaklamasam Allah ölünce bana neden kurallarımı çiğnedin derse ne dicem? Halkım için mi yaptım dicem halkın benim derse ne dicem Nuh peygamber oğlunu Allah a yöneltmeye çalışıyor oğlu kabul etmiyor Nuh gemiye bin Allah a inan diyor o hala diretiyor kabul etmiyor Nuh gemiye biniyor oğlu sular altında kalıyor ölüyor NUH PEYGAMBER Allahım oğlumu affet diyor Allah kabul etmiyor Tekrar diliyor Allahım oğlumu affedin diyor Allah ısrar etme diyor o senin oğlun değil diyor olay bitiyor kurandan ayetden bunlar olay bundan ibaret yani doğru kişinin arkasından gidilir yanlış kişinin gidilmez
Sayende ak partiyi biraktim şimdi hdp liyim
Başa gelecek partiye oy verme derim kardeşim bu düzen de günaha gireriz Allah bizi yoktan var etmiş bize fırsat vermiş bu fırsatı Allahtan yardım isteyerek en doğru şekilde değerlendirmemiz gerek biz insanları ve cinleri bize kulluk etsinler diye yarattık diyor Allah biz demesinin sebebide yanında bulan Allah’ın görevlileri melekler koskoca kainatın yaratıcısı bile ben demiyor. Hatta Allah’ın koyduğu kanunlarla yöneticem diyen peygamber efendimize yakın siyasetçiye oy verilir şu an öyle biri olmadığına göre oy vermekte saçma bence
Sultan Vahdettin Han Hazretleri vardı.
Peki Abdülhamid ne alaka
Yahu Türkiye'de uyduruk şeylerin sonu mu var?
Bilmiyorum ki internette mi bilgi kirliliği var acaba
Saçma sapan şeyler yazıyorlar.
Sanki iyi bir iş yaptı
Bunu tartışmaya gerek bile yok ortada parçalanmış bir devlet vardı
Sabaha kadar tartışırız sizin ülkenin menfaatine gördüğünüz her şey ülkenin sonunu getirdi İttihatcilar yüzünden
Araştır o dönemde ülke ne haldeymiş hangi devletler Türkiye topraklarında kol gezip insanları katlediyormuş
Abdülhamid Han'ı indirenler kaç yıl sonra pişman olmuş sen onu araştır. Abdülhamid Han'ın karşısında değil yanında olsalardı belki hala büyük bir devlettik
İşte ben de diyorum ki Atatürk hangi padişahın saltanatına son verdi son padişah Vahdettin abdülhamid son padişah değildi
Vahdettin den sonra bitti osmanli
VI. Mehmet yani Vahdeddin vardı.
Vahdettin