Güncellemeler
1 yıl
Gazi. Mustafa Kemal Ataturk bu. Ulkenin. ( Turkiyenin). Kurucu lideridir ve. Yillar Sonra. AlpArslan Turkesin. Baslattigi Ulku yolunu hepimiz biliyoruz.. Safligima bagislayin. Arkadasim deyince. Ataturkde. Ulkucuydu hatta ilk ulkucuydu demesi kafami karistirdi ve Nedim Senerin yazisini. Ornek verdi. Every Nedim Senerin. arkadasimin dusuncelerine benzer yazilarini yazmis. Siz ne dusunuyorsunuz. Bu konuda?
Güncellemeler
1 yıl
Eger. Ataturk. Ulkucu iseydi Ben kendi adima gurur duyardim.. Rahmetli dedem Ceyhan, a gittigimizde anlatirdi.. O zamanlar onlar gencmis. Fransizlara karsi mucadelede ". Ataturkun. Askerleri" diye yanik bir Turkuyu cigirirlarmis. ve. buyuk moral alirlarmis o sarkidan. adeta mars gibi soylerlermis. isgalci. Fransizlara karsi savasirken.. Rahmetli dedemide andik bu sayede
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ülkücülük, Milliyetciligi bitirmek icin Amerika tarafindan icat edilmis bir akimdir. Hedef islamciligi Milliyetcilik ile birlestirip, milliyetciligin icini bosaltip bu Milleti arap yapmakti.
Atatürk döneminde ülkücülük yoktu, daha icat edilmemisti.
Ulkuculuk. Sence. ilk ne zaman cikti? Turklukle var olan bir yolunu muydu? Mesela onceye gitmeden. Anadoluya gelisle baslarsak. ilk lider AlpArslan. ve son. Lider. Kemal. Ataturk? Bu iki lider arasindaki. Zamanda mi? Yoksa. Orta asyadayken mi cikti? ( Cahilligime bagisla. Ben uzun yillardir. Hep. Rahmetli. AlpArslan Turkesin. Baslattigi bir yol olarak. Biliyordum Ulku yolunu. Hatta arkadasim bunu Kabul etmedigi daha onceden var oldugundan bahsettigi icin bu konuyu actim genel olarak herkesin gorusu ne bu konuda ogrenmek istedim
Hayir.
1960'larda cikmis bir akimdir. Benzer bir sekli sadece Rusyada var. Hedef islam ile türkcülügü birlestirip, türkcülügün icini bosaltip araplastirmak.
Himm. biraz acalim ogrenmeye devam. Alparslan Turkes, mi ilk. Olarak. Ulku yolunu? ve islam ile turkculugu birlestirip turkculugun icing bosaltip araplastirmak? inan. Bu gorusun Rahmetli AlpArslan Turkesin gorusu onun baslattigi ulku. Yolunu oldugunu sanmiyorum. ne dusunuyorsun? dogru mu? birdie. 1960, lardan once. Ulkucu gorus yok muydu? sorulara devam Ataturk ulkucu muydu?
Telefonum. Cok yalnisa donderiyor yazdiklarimi. Ozur.
Evet Atatürk bazılarının sandığı gibi avrupaci değil turkcuydu 🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷🤘🇹🇷
Cok ilginc.. Cahillik diyeyim sasirdim. Ben Ulku yolunu. ilk Rahmetli. AlpArslan Arslan Turkesin baslattigini. Saniyordum sasirdim ama gururda duydum. Ataturk gibi yokluk icindeki. Bir ulkenin. Morali bozuk bitmis bir halkini canlandirip dusmana karsimda Aslanlar gibi savastirmis. Bir liderin. Ulkucu olmasi gurur verici. bu basligi emin olmak ogrenmek icin actim
Unutmadan arkadasim ornek olarak. Ataturkun. Nutugunu ve Turkum. Dogruyum... Caliskanim..". Sozlerinide Onun ulkuculugunun ornegi oldugunu belirtti...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!