Son dakika bilgisine göre İstanbul'da halka açık alanlarda alkol içilmesi yasaklandı. İstanbul Valiliği, açıkladığı karar ile halka açık deniz ve sahil kenarları, plaj, park, piknik ve mesire alanları başta olmak üzere halka açık alanlarda alkollü içki içmenin yasak olduğunu açıkladı. Bundan sonra vatandaşlar halka açık alanlarda içki içemeyecekler. Kararın gerekçesinde olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek için halka açık alanlarda içki içilmesinin yasak olduğu belirtilerek gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstanbul'da halka açık alanlarda alkollü içki içilmesi yasaklandı! Sizce iyi mi yapıldı?
Hayır, iyi falan olmadı. Burası şeriatla yönetilmiyor, laik ülke burası.
İçip içip saçmalayan, insanları rahatsız eden tipler olabilir, bunu engellemenin yolu içki yasağı değil, polis ile o kişileri göz altına alıp ağır cezalar vermektir.
Sonuçta bir insan barda da içip dışarı çıkıp saçmalayabilir, böyle bir yasaklama bahanesi olamaz o yüzden.
Kimse kimsenin deniz kıyısında çimlere uzanıp buz gibi bir bira içme özgürlüğünü elinden alamaz, yoksa bu işin sonu kötü biter.
Yasaklar bir toplumu ileri değil geriye götürür yapay zeka almış başını gidiyor teknolojik gelişmeler hız kesmiyor dünya gelişiyor ilerliyor biz nereye gidiyoruz bir bakın biz hala içki yasak ne olacak bu turistler gelmez ki senin ülkene kapatalım kapıları Suriye Irak olalım kim ister
içip içip sağı solu rahatsız ediyorlar. leş gibi kokusunuda millet çekmek zorunda kalıyor. insan çoluk çocuğuyla üzerinde emanet olmadan gezmeye çekiniyor böyle sarhoşu tinrcisi uyuşturucu muptelası pisliklerden dolayı. imkan olsada alayını darağacında sallandırabilsek...
Bence saçma bir karar olmuş tabi ki de dışarı da alkol içilmesini istemem desteklemem. ama bu şekilde yasakla olacak iş değil içen zaten yine içer. zaten yakında her şeyi yasaklarlar bu gidişle. yani aşırı kalabalık yerler de içilmemesi daha doğru olur..
Doğru eğitim verelim de insanlarimiz başkalarının özel alanini ihlal etmesin, kendini yetistirsin, başka yeri ile değilde ağzı ile içsin diyecek değillerdi tabi. Çünkü neden desinler. Baskı, yasak bilinen tek doğru yol memlekette. Ben yanlış buluyorum yasaklamalari. Alkol tüketilen bir çok ülkede bizim ulkemizde varolan kirlilik, vahşet, cinayet yok. Neden? Yani nedeni ne olursa olsun bu tarz yasaklar cahilce geliyor. Eğitimsiz toplumun, eğitimsiz yönetiminden ne bekliyorum ki demi ama..
Son zamanlarda her köşe başında, iki ağaç dibinde, çim olan yerde hatta otoyol kenarında kamp sandalyelerini koyup içenler görüyorum. Özgürlük olmalı ama bunu da abarttı insanlarımız. Sanırım alkol fiyatlarından olsa gerek böyle ucuza geliyor. Ama yasaklanması yerinde bence.
Ben dindar biri değilim. Hatta inançsız biriyim. Fakat bence bu karar iyi oldu. Çünkü bizim milletimiz ne içmeyi ne eğlenmeyi doğru düzgün bildiğinden en muhafazakarından en sekülerine kadar çoğunun apayrı levellerde aptallık ve mallık seviyeleri var. Ne müzik dinlemeyi ne de kimseyi rahatsız etmeden adabıyla içki içmeyi bilirler.
İyi yapıldı. Evimin bitişiği çocuk parkı. Akşamları bira, şarabını alan it, kopuk gürültü yapıp huzur kaçırıyorlar. İçeceksen evinde veya meyhanede, ağzınla içeceksin.
hayır zor değil. demek istediğim sizin sorununuz serserilerin yollarda caddelerde parklarda köşebaşlarında başka insanları rahatsız etmeleri. Ordaki problem serserilik ve başıboşluk, alkol değil
@lessismuchmore İşte bu davranışları da onlar için uygun sote alanlarda yapıyorlar. Öyle olunca buralara diğer insanlar gitmekten çekiniyorlar. Sokak veya farklı kamusal alanda alkol kullananlar, diğer insanları özellikle belli bir saatten sonra tedirgin eder. Elbette ki sarhoşken bile çevreye zarar vermeyecek insanlar çok var, ama bilirsin ki bu meret şişede durduğu gibi durmaz, efendi saygılı bir insana bile kontrolü kaybettirebilir
evinde içenleride biliyoruz komşum bir kiracı buldu herif arkdaşlarıyla içiyor küfür kıyamet oratlığı birbirien katıyorlar. Az kaldı kafalarına bir kurşun çakmama. sokarım ben öyle özgürlüğün içine...
Evet çünkü ağzı ile içmeyi bilmeyen sağ sola sataşan çok fazla onun bunun evladı var adabı ile ve kendini bilerek içine lafımız yok ama işte her içen bir değil kurunun yanında yaşta yanar misali yapacak bir şey yok
Amaç ne kadar farklı olsa da sonuç olarak içerken bütün pisliklerini denize atanlar vs. bunların önüne geçebilecek bi nebze de olsa. Ama işte, kararın verildiği amaç, niyet o tartışılır.
Alkolle işim olmadığı için bir de İstanbul'da yaşamadığım için bişe diyemiyorum ama iyi olmuş açık alanda alkol mu içilir bir de gündüz alkol içilmesi saçma içeceksen gece iç.
Gündüz vakitlerine karşıyım milletin ailesi çoluğu çocuğu var akşam içen içsin saat dilimi olsun yoksa polisle vatandaş karşı karşıya gelir ortamı karıştırırlar
Bilemedim sakince içildikten sonra bana göre sorun yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Su şişesine bira koyup içer içecek nasıl engellenebikir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
çokta gerekli değildi. bu yasağa katılmıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet alkol sigara falan zararlı eyvallah, ama yasaklamalar siyasî amaçla
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Birçok şey hep görüntü zaten maalesef, vatanseverim diye şov yapanlar da hadi bakalım şöyle en azından bi kaç ay ücretsiz hizmet etsin memlekete? Yooook, o ayrıymış 🤪
Ülke ekonomisi cok kötü olduğu icin milletin öfkesini dindirmek icin bu kararlar alıyorlar ne yaparsaniz yapin sizler bu ülkenin 200 yıllığı heba ettiniz bu guzelim ülkeye 2 bir mustafa kemal Atatürk lazim