Çin'in Uygur Türklerine acımasız işkenceler de bulunuyor. Köpek l*şi yedirme, zorla domuz eti yedirmek, 3 yaş itibari ile tecavüz, zorla Çinli erkeklerle evlendirilmek, deri yüzme, kızlar regl olduklarında soğuk odalara kapatılmak, annesine çocuğun önünde tecavüz etmek, çocuğu öldürmek ve ailelerinden uzun yıllar ayrı kalmak gibi daha fazla türlü işkencelere maruz bırakıyorlar. Bunların hepsi Türk ve Müslüman olmalarıydı! Çinin dini görüşe saygısı olmadığı gibi tarihten intikamını almak istiyor Uygurlardan!
Uyan TÜRK! Doğu Türkistan'da Zulüm Var! Senelerdir Sessiz Ağlıyorlar, Artık Seslerini Duyurma Vakti Geldi Mi?
Bazen bir liderin aldığı karar bütün bir ulusun geleceğini etkiler.
Uygur Türkleri yıllar evvel bir seçim yaptı.
Aslında bu konunun kökeni Moğol istilasına ve küçük çaplı yaşanan kavimler göçüne dayanıyor.
İslamiyet'ten sonra bazı Türk boyları müslümanlığı resmi bir din olarak kabul ederken bazıları Mani dinine devam etti. Çin inancına ve etkisine Uygun olarak yaşamaya devam eden boylar o coğrafyada kaldı.
İslâmîyeti kabul eden Türk boyları Moğol ve Çin baskısından kaçarak yeni yurt arayışlarına başladı.
Uygurlar İslamiyet'e geçiş yapan en son boylardan biridir.
Mani dinine devam ederken Çin'in bir parçası gibi yaşarlarken İslamiyet'e geçişten sonra sıkıntılar ve baskılar arttı.
Yani konu orada Ata toprağına sahip çıkmaktan ziyade zamanında diğer Türk boyları ile ortak hareket etmemeleri, din konusunda kendilerine göre bir yol belirlemeleri , sonradan din değişikliği yapmalarından dolayıda o coğrafyada hükümran olan devlet ile ters düşmeleridir.
Uygur Türkleri Türkiye 'deki romanlara benzer. Suç oranları, hırsızlık, yankesicilik, kaçakçılık ve cinayet Uygularlar'ın yaşadıkları bölgede maalesef yaygın. İyi eğitim almadıkları ve devlet desteği de görmedikleri için Çin 'den ayrıştılar. Ve bu yüzden hayatta kalmak için herşeyi yapıyorlar. Asırlar evvel yapılan seçimler bugün Uygur Türkleri'nin geleceğine etki etti.
Ama hiçbir şey Çin hükümetinin Uygurlar 'a yaptığı zulmü haklı çıkaramaz.
Zira Uygur Türklerinin suça bulaşma sebebi de biraz Çin devletinin onlara sağladığı ya da sağlamadığı imkanlar ile ilgili.
Muhtemelen Kayı boyu da " Nasılsa Çin ile aynı dine inanıyoruz. Burada kalalım" deyip daha sonra din değiştirseydi muhtemelen Uygur Türkleri'nin kaderini paylaşacaktı. Anadolu 'ya göç ederek yeni yurt aramaları kaderimize etki etti.
Evet sonuna dek katılıyorum yazdıklarınıza. Ataların yıllar önce yaptığı seçimler şu zamanda işkence çekmelerine sebep olmuş. Haklı değiller kesinlikle ama ana sebepleri odur Çinin eziyetlerinin. Aslında bize görünüşümüzden, coğrafyamızdan vb seylerden Türk değil deseler de biz Türklerin en şanslısıyız. İnkar edilemez ki yıllar boyu Çin ve Rusya hezimeti altında kalmış Asyadaki Türkler
"Din seçim, Türklük kaderdir " demiş Hoca Ahmet Yesevi.
Dinini değiştirebilirsin, bu iradene ve seçimine bağlı. Lakin aileni, kanını ve hangi milletten doğacağını değiştiremezsin.
Tanrı yardımcıları olsun. Sosyal platformda elimden geldiğince destek oluyor ve üç beş kuruş dahi olsa denk geldiğim yardım kampanyalarına katkıda bulunmaya çalışıyorum. Daha fazlası elimden gelseydi keşke.
Lakin ülkemizdeki fakirleri doyurmadan dışarıdakilere yardım edemeyiz diye düşünüyorum. Ülkede bu kadar çok yardıma muhtaç insanlar varken, Uygurlar sadece politik gündem olarak önümüze gelebiliyor🤷
Bende bu sitede Uygurların yaşadığı eziyetlerle ilgi paylaşım yapmıştım ayni zamanda da Instagram'da da. Ama maalesef arap olmadıkları için bizim Türklerin umrunda bile olmadı...
Evet başka kıytırık bise atsam en az 30 tane yorum gelirdi simdi Türkleri attim ya 5 tane anca. Afrikadaki bebeler kadar önemli değiller mi ya Uygurlar?
Filistin Doğu Türkistanı terör gördü ya arap yalakaları ondan yardım etmiyor cinim zaten Filistini oldu olası sevmem Karabağda da Ermenistanı desteklemişti. Kıbrısta da Rumları. İsrail bana daha dost geliyor ne kadar dinler farklı olsa da insani duyguları var yani. Zaten sırf dinden insanlar sevilmez ya da nefret edilmez