Geçtiğimiz yıl dönemlik ücretleri 620 lirayla 1120 lira arasındaydı. Bu yıl yüzde 90,25 zamla 1180 lira ve 2 bin 80 lira arasında.
Maddi yetersizlik yüzünden okumaktan vazgeçenler çoğalır mı?

Geçtiğimiz yıl dönemlik ücretleri 620 lirayla 1120 lira arasındaydı. Bu yıl yüzde 90,25 zamla 1180 lira ve 2 bin 80 lira arasında.
Maddi yetersizlik yüzünden okumaktan vazgeçenler çoğalır mı?

Açık öğretim bir şekilde halledilir. Ama maddi yetersizlik yüzünden örgün okuyan öğrencilerin büyük çoğunluğu okulu bırakacak ve hiçbir şekilde destek bulamayacaklar.
Bekleyin henüz kıyamet gelmedi. Kıyamet geldiğinde de hiç kimse sesinizi duyamayacak.
Yani evet gerçekten büyük zamlar geldiğini görüyoruz ama örgün öğretim okuyan yurt arayan insanlara oranla yine de açık öğretim fakültelerini tercih edecek insanlar var çünkü örgün öğretim olarak başka şehirde okumak daha pahalı, ben 2018'de mezun olmuştum açıköğretim fakültesi üzerinden engelli olduğum için ücretsiz yararlanmıştım hala devam ediyor mu bilmiyorum.
@afrodit429067 beğeni için teşekkür ediyorum
Aöf sayesinde üniversiteler bütçeyi doldurdular gözleri doymuyor dönemlik 2 sınav için 2080 lira nedir. Örgün öğrencilerin %10 u kadar bile maliyeti yok aöf öğrencilerinin. Zaten mezun etmemek için olabildiğince zorluyorlar ki sürekli para ödensin örgünden mezun olmak çok çok daha kolay
Bende AÖF öğrencisiyim. Yaz okulunda dört dersimi verdim ama birinden kaldım büyük ihtimalle önümüzdeki güz dönemi benden dönem harç ucreti isteyecekler dünden beri ne yapacağımı düşünüyorum. Keşke bu kadar yapmasaydilar insanlar ne yapacak hiç bilmiyorum.
Cevap
23Cevap
Evet çoğalır.
Okumuş bilgili bir toplum yönetimler için tehlikelidir hele ki maddi durumu olmayan okumuşlar bu düzeni değiştirmek için daha tehlikelidir. O yüzden okumayı zorlaştırıp cahil bir toplum istiyorlar
Gençler okumasn cahil kalsn diye ugrasiolar zenginler okusa yeter diolar
Kopya çekmeyen aklıma tüküreyim depremle birlikte online olunca sınavlar çekmedik kopya böyle olunca çekip geçseydim diyesim geliyor
Okuyan bir millet bilgilenir ve sorgulamaya başlar. sorgulayan bir millet hükümet indirir hükümet bindirir. doğal olarak insanları cahil bırakıp boş şeylere sevk edecekler.
Ben kayıt olacaktım zaten bu sene, hatta iki bölüme kayıt olacaktım ayrı ayrı, bu zam yüzünden yapamayacağım işte
Bacım okumayan daha çabuk iş buluyor 🤣🤣
Sanmıyorum zam tabi ki kötü olmuş ama arada çok bir fark yok
AÖF okumasinlar. Hem çok pahalı hem de değmiyor o diplomayı almaya...
Zannetmiyorum. Açıköğretim zatən tam anlamıyla üniversite değil bana göre.
Aboo bu kadar mı artmış bunda. bile. zor okurum ben
Çok fena zam geldi. Valla yaz okulunda geçtim geçtim yoksa işimiz yaş.
İnsan değil bunlar valla
Çoğalır tabii ki. Zaten 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor bir de o kadar para veriyorlar. Yazık gerçekten. Ticarethane oldu artık.
Aof ticarethaneye döndü. 4 yanlış bir doğruyu götürür. Gecmesinler diye her şey yapılıyor. Aklı olan açıktan okumaz
Okuyan işsiz kalıyor yani bura da okuyağına yurt dışına gitsin daha mantıklı en iyi üniversite bile çöp oldu ülke de.
Tabi ki çoğalacak işsizlik çoğalacak her şey artacak
Atatürk üniversitesi ile İstanbul universitesinin açık öğretimle rinde ne kadar oldu harç
erd0ğ@n erd0ğ@n erd0ğ@n
zenginler okusuna dönüyor iş
Amaclari kimse okumasın mı. Bu ne öyle
Ya sizin oy verdiginiz adamin cibiliyetini...
İyi oldu iyi böyle yaşamayı seçmeseydiler
Çoğalır tabi. %52 lik kısım yüzünden bu haldeyiz.
Cahil halk oluşturmak amaç zaten.
okuyorlar mı gerçekten:DDDD
Ben zaten aö’e karşıyım, çoğalır
Herşeye zam geliyor ve hiç sanmıyorum.
Zam gelmeyen başka ne kaldı ki
valla nasıl kayıt ödeyeceğim diye düşünür oldum.
Oha sözde ikinci bölümü okuyacaktım hayal oldu
Ülkede eğitim yok ama parası var.
Yazık günah artık bu çektirdikleri
Çoğalır
yok ya
eğitimde fırsat eşitsizliği buyrunuz;
Ucuz
Böyle giderse ben
Cogalir
Zam gelse nolur sanki hayat çok iyi de
Ne kadar çok merak ettim
olur