Tabiki seveceğim. Batılılaştırma politikası vs. diyorlar. İyi ki Batılılaştık görüyorsunuz Irak'ın, Suriye'nin halini? Buna niye karşı çıkalım Atatürk bizi Batılılaştırmasaydı bizim de Irak'tan, Suriye'den farkımız kalmazdı. Osmanlı toplumsal yapısı ile devam etseydik şu an Türkiye diye bir ülke yoktu burada ABD eli ile bir Kürdistan kurulmuş, Karadeniz'i Rusya almış, Yunanistan Ege'yi tamamı ile almıştı. Atatürk öncesi ve Atatürk dönemi yapılanlar bizi kurtardı. Osmanlı zaten içten içe çökmüştü daha 1830'larda Osmanlı bitmişti.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Göktürk alfabesi yerine neden latin alfabesine geçildi neden Türklerin yakın komşuları ile ilişkisi kesildi bağları koparıldı? Büyük bir Türk İslam devleti kurulmasın diye neden?
Atatürk sirf Azerbaycan ile sinirimiz olsun diye irandan kendi parasi ile toprak almistir eger almasa idi Şu an ermenistan ve iran izni olmadan hicbirsey yapamazdik Şu an orada ticaret yolu var ve bu hamle sayesinde tum turk dunyasi ile iletisimimiz var sultan abdulhamid bile latin alfabesi bizim dilimizi karsiladigi icin gecmek istemistir ama yapamamistir bizim de gecme sebebimiz zaten karsilamasi idi havlamayın 😃
@Ezgiozturkk35 üstad Kadir mısıroğlu gibi cüşşş diyorum , Türkiye İran Hudut hattının tayini adlı kanunda Kanuni esasi'de karşılıklı toprak takası yapıldığı yazıyor sadece bile bu şekilde yazar bu nasıl Kafa bu neyin kafası içkiyi fazla kaçırmışsin sen , harf devrimi ile Türklerin Orta Asya ve İslam dünyasındaki tüm bağları koparıldı Lozan ve 12 adaların verilmesi Kıbrıs'ın tamamının alınamaması verdiğiniz milyonlarca toprak ve taviz , Azeri kardeşlerimizi komünist Ruslara teslim etmeniz size utanç olarak yeter, Abdülhamid in nerede var öyle bir söylemi Latin alfabesi hakkında , şu sözcüyü az izleyin ucmussunuz six
Abdülhamit Han, Saltanat makamından indirildikten sonra kaleme aldığı “Siyasi Hatıralarım” kitabında naklettiği bilgilerde Latin Harflerine geçilmesi yönündeki düşüncelerini şöyle açıklamıştır ; “Yazımızı öğrenmek pek kolay değildir. Bu işi halkımıza kolaylaştırmak için belki de Latin Alfabesini kabul etmek yerinde olur. “ (Siyasi Hatıralarım, Sayfa 192)
“İran, Ermenistan ile Nahçıvan'ın batısında sınır idi. Dolayısıyla Türkiye ile Nahçıvan arasında bir toprak teması yoktu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1918'de 11 kilometrelik toprağı İran'dan kendi parası ile satın alıyor. Böylece Türkiye ile Nahçıvan arasında dolayısıyla Azerbaycan arasında temas sağlanmış oluyor.”
“İngiltere, Çırağan Vakası'ndan üç gün sonra, 23 Mayıs 1878'de, Kıbrıs'ın kendisine verilmesi şartıyla Berlin Konferansı'nda Osmanlı'ya yardım edeceğini bildirdi. II. Abdülhamit, 25 Mayıs 1878'de Kıbrıs'ı İngiltere'ye bırakmayı kabul etti.”
“1912 Trablusgarp Savaşı'nın ardından imzalanan Uşi Antlaşması ile On İki Ada İtalya'a verildi. 1923 Lozan Antlaşması ile adalar İtalya'ya bırakıldı.”
“Bunlar Lozan Antlaşması'nın 13. maddesi gereğince ülkelerinde ancak polis ve Jandarma kuvveti bulunabilecek, deniz üssü ve istihkâm kurmanın yasak olduğu adalardır. On İki Adalar, Paris Antlaşması ile İtalya'dan alınıp Yunanistan'a verildi.”
İlber ortaylinin dedigi gibi zir cahilsin ingiliz tohumu, ben ayyaş degilim ama sen deli raporu olan vatansiza inancak kadar aptalsin sonunuz üstadiniz gibi olsun 🔥🔥
https://youtu.be/iOasNesh93I
Hz muhammed efendimizi bu duruma koyan kisilere ustad diyecek adisiniz dinsizler
@Ezgiozturkk35 . bahsettiğin Abdülhamid öldükten sonra Süleyman Nazif denen alçagin uydurmasidir
2. bahsettigin olayın yalan olduğunu açıkladım resmi gazetede vardır
3. kibris geçici olarak verildi onun da nedeni belli zaten ama sağır İsmet sonrasında 12 Adaları da ve çevresini lozanda İsmet İnönü teklif etti Paris Barış antlaşmasında ise komple verildi ah ulan cahil kadın , e karşılıksız savaşmadan vermiş hatta karısını venizelosun koluna takıp Yunanlılar ile kadeh kaldırmıştır resmi var internette aç bak
Ben %100 oğuz Türküyüm çıkık elmacık kemiklerim ensemde türk kemiğim ve çekik gözlerim ile ama. sen ne olduğu belirsiz bir Yunan kırmasısın seni İzmir'de bırakmışlar Yunanlar denize döktük dediğiniz alayiniz Türk'e dahi benzemiyor gevurlar sizi, CHP'nin Yunan ve Ermeni sevici bir terör örgütü sevicisi türk düşmanı komünist bir parti olması durumu özetler hadi boş yapma ötede ağla
gazi mustafa kemal sizin dedelerinizi doktu evet o yuzden bu karin agrin keske soyunuzu kurutsaymis senin gibi dol israflari cikmasaymis bide kendine %100 safkan oguz turku demen cahilligini daha da belli etti gotumle guldum osmanli gibi cok uluslu bi imparatorlukta safkan kaldigini mi saniyosun kiyamam ahaha turkiyenin ne yunan cikan nede ermeni cikan bi bolgesinde yasiyorum gozlerimde cekik ama senin gibi cumhuriyet dusmani terorist degilim bu laflari yerse bi polisin karsisinda soyle bak noluyor deli fesliyi dinleyen pic chp ilede alakam yok hayatimda oy atmadim sen otede agla
@Ezgiozturkk35 Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayıydı , %100 saf kanım ben kanımda türk kanı var elimde dahi Türk damgası vardır tamgalar var el cizgimde dahi , sen kimsin atan kim senin nerde bir Yunan artığı var Atatürk maskesi giymiş türk islam düşmanlığı yapıyor, siz Atatürkçü değilsiniz hanımefendi siz sadece atasını ecdanini Osmanlıyı karalayan bir batı uşağısınız
İktir git yorum atip durma bana ben Osmanlı’yı zaten seviyorum Fatih sultan Mehmet hayraniyim, Atatürk’ü de seviyorum atasini reddeden varsa oda sizsiniz o yunan artigi dedigin adam olmasa ingiliz sömürgesi olcaktik serefinizi namusunuzu korudu diye mi islam dusmani kafir oldu? Neyse seninle ugrasmayacagim bana yorum atıp durma git fesli deliyi izle hadi. Osmanlinin gercek torunlari bile Atatürkten nefret etmezken sen Osmanlı torunu oldugunu iddea edip Atatürk’ten nefret ediyorsun sen sadece Osmanlı ve İslam maskesi giymiş bir cumhuriyet düşmanısın yazma bana defol.
Atatürk bizi batılılaştırmadı Türkleştirdi, özümüze dödürdürdü. Sevmeyenler Türk düşmanı zaten.
İşte yalan yanlış tarihlerle bu milleti iyi uyuuttular Ataturku putlastirdilar
Soru ne peki?