Olmasını elbette istemiyoruz ancak doğanın işleyişi belli. Peki tarihi gittikçe yaklaşan büyük İstanbul depremini en az can kaybı ile atlatabilecek deprem sonrası bölgeye yardım ekiplerini en hızlı şekilde gönderebilecek miyiz?

Olmasını elbette istemiyoruz ancak doğanın işleyişi belli. Peki tarihi gittikçe yaklaşan büyük İstanbul depremini en az can kaybı ile atlatabilecek deprem sonrası bölgeye yardım ekiplerini en hızlı şekilde gönderebilecek miyiz?
Hayır tabi ki de kimse hazırlıklı değil sadece İstanbul olarak da değil çoğu şehir maalesef hazır değil halk olarak onu da geçtim zaten dikkat edilmiyor hiç bir şekilde. hatta geçen deprem olduğunda bile mesela çatlakları boya il kapatmışlardı böyle bir ülkede insan hayatının değeri yokken ya da bilim adamları uzmanları dinlemek yerine ''aman boş ver şey olmaz'' '' deprem olacaksa olur kader bu '' diyenler olduğu sürece zaten can kayıpları olmaya da devam eder. tabi ki de kimse depremin olmasını istemez ama sen önlemini alacaksın her zaman. dikkat edeceksin bilinçli bir toplum inşa edeceksin. ama işte bunu yapmıyorlar umarım yaşanmaz böyle bir deprem.
kesinlikle İstanbul bu depreme hazirlikli degil. hatta istanbulu gectim turkiye bile bu instanbul depremine hazirlikli degil. İstanbul turkiyenin en onemli sehri konumunda ve bu deprem yasanirsa İstanbul'da hic iyi seyler olmiycagini herkesin bilmesi lazim. İstanbul tek basina baska sehirlere yetebilir ama baska sehirlerin gonderdigi desteklerin vs. İstanbul'a yeticegini sanmiyorum. ben mugla fethiyede yasiyorum 3 kat kurali var evlerin hepsi 3 katli ona ragmen ya 1. katta yakalanirsam diye korkuyorum. İstanbul'da birsuru yuksek katli bina var ve bu binalar guvenilir degilse cok kayip verilicek. kisacasi hayir İstanbul kesinlikle bu depreme hazir degil.
En az 1 milyon insan ölecek buna hazırlıklı olabilecek hiç bir ülke ya da insan yok. A*kp sırf oy için deprem olsunda suç atalım diye dua ediyor. İmar barışı kaçak yapılarla yapıldı. Normalde tek kattan fazlasını taşıyamayacak yapıların üstünde 4 5 kat var hepsi aniden yıkılacak, yollar kapanıcak insanlar bodrumlarda boğularak ölecek. Türk halkı hain olduğu için bunu bildikleri halde hale ses çıkarmıyor. Depremden sonra sağı ayrı solu ayrı ağlayıp birbirini suçlar artık.
Yapıların durumuna bakınca hiç hazırlıklı değil. Arama kurtarmada ve Organizasyonda da yetersiziz. Maraş depreminde bunu gördük.
Bir termal cihaz çok sonra geldi. O da yabancı arama kurtarma ekiplerinin kullanıldı.
Teknolojik olarak da yetersiz. O kadar toplanılan yardımı ne yaptılar acaba? Bir sürü donanım alınabilirdi.
Cevap
11Cevap
Türkiye depremlere hazırlıklı değil. İmar barışı adı altında halkı kendi tavırlarına yerleştirdi yönetenler para için. Toplanan vergileri kendileri için yandaşları için devlet kasasını hali hazırda sundular. Ne yardım ne arama. kurtarma. hicbiri yeterli olmayacak. Ve milyonlarca insanımız ölecek 1999 da deprem için çıkardılar vergiyi sonrasında para tatlı geldi ÖTV diye devam ettirdiler nereye gitti onca vergi o vergiler ile Türkiye baştan inşaa edilirdi. ama. ye kürküm ye.
Şunu demek istiyorum
Büyük İstanbul depremi için hız hazırlıklı değiliz maalesef
2030 lü yılların sonu veya 2040 lı yıllar arasında olur diye tahmin ediyorum
Naci görür en geç 2027 diyordu
O kadar değil bence ya 2027 ye surda ocaktan sonra 3 yıl var ben zannetmiyorum
Ne kadar geç o kadar iyi ama bu zaman yakın böyle yıkıcı ülkeyi mahfedecek bir depremi beklemiyorum hissetmiyorum ama tabi ben kimim ben neticede bir yetkili değilim sadece kendi hislerine dahanark söylüyorum
Bir kere eski videoyu izlemiştim ruhi cenetik 2020 ye kadar deprem kesin bekleniyor diyordu ve sadece onda değil bir çok yerde
Deprem konusuna gelirsekte
Bence ülkedeki ünlü yetkili kişiler deseki deprem olucak kesin İstanbul da çok yakın zamanda kacın dese bir çok kişi korkar köyüne döner :)
Kalanlarda kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir şeyler yapılırsa biraz daha yıkıcılıgı iyilestirilir diye düşünüyorum
Ama en iyileştirilmiş halı bile ülkemizi baya yıkacak
O yüzden diyorum ki iyi başkent osmanlıdaki gibi İstanbul da kalmamış
Yoksa Ankara 'da gelişmeye çekti elimizde bir istanbuldan sonra bu İzmir kalıcaktı
Hiç değiliz hiç. Zaten İstanbul'da kalmayı düşünmüyorum ama tanıdığım çoğu kişi İstanbul'da ben orada olmasam bile olarak ben de etkilenirim kısacası ülke biter İstanbul da bir şey olursa
10,20 dakika önce yaşadığım yer sallandı. Uykudan uyandım hemen hazırlandım aşağı inmek için. Biz bu halde sallanıyorsak İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum
Bu beladan kacıs yok daha 15 dk önce tekrar oldu. İstanbul’a gelince şimdiden Allah rahmet eyl… demek istemiyorum değiliz
Hazırım. Pek bir korkum yok. Ama olası bir depremde hasar alacak inanılmaz fazla bina var, insanları saymıyorum bile
Bu ülkede birşeylerin hazırlanması için o şehrin yerle bir olması gerekiyor...
Hiç.. kaderde varsa ekilmek neye yarar ayakta dikilmek😅
Hiç hazırlıklı değiliz bir sürü insan ölücek Allah muhafaza 😓
iyi bir sitede yaşıyorum
deprem analizi de çok iyi çıktı
ama güvenemiyorum
Hiç hazır değilim tek korkum sevdiklerime aileme bir şey olmaması onun dışında ölümden korkmuyorum
Hazır olmadığımızı hepimiz biliyoruz en az 5 milyon can kaybı olur gibi.
Az önce adana da 5.5 deprem oldu herkes dışarıya çıktı.
Bu arada yazmayı unutmuşum 🤣
Tabi ki hazır falan değiliz.. Pamuk ipliğine bağlı hayatlar bir çok ilde..
İst depreminde üzerlerimize helikopterle kireç atarlar yardım mardım yetişemez
Diğer illere yatırım yapılsın. İstanbul biraz boşaltılsın
Hazırlıklı değiliz.
Kurtuluşumuz olmaz diye düşünüyorum.
Yeteri kadar hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum
Bence hiç hazırlıklı değiliz
Hiçbir zaman hazır olmayacağız, bu gidişle.
Abdestsiz zamanimda olmasinda hazirim
Hiç sanmıyorum.
Hiç değiliz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?