Denilene göre 99da olan depremden daha büyük bir deprem bekleniyor bir sürü teori var ve 5 sene içinde olacakmış. Peki hangi binalar daha dayanıklı olur? Hangileri dayanır? Bizim bina yaylı sistem. Ama deprem büyük olacağına göre dayanmaz diye düşünüyorum.
Cevabın nedir?
+1 yıldeprem olsada geberip gitsen keşke. kaç gündür aynı soruyu sorup duruyorsun ya da karşıma çıkıyor. İstanbul depremi vs diye birşey yok. o deprem vergisi ve eski binaların yıkılıp yenileri yapılsın diye bir ranttır oyun ve kandırmacadır sözde 10 sene içinde uzmanlara göre deprem olacaktı peki sonuç 1999 şu an 2016 dayız 17 sene geçmiş halen deprem olmadı kısaca artık gözünüzü açın ve kanmayın şu rant oyunlarına. kim bu uzmanlar allah mı ki depremi bilsin yani inanma palavralarına. şu an bile en güncel teknoloji 2 saat önce haber verir depremi ve bunu uzak doğu ülkeleri kullanır. 2 saat 1 saniye desen yine bilemezler
06 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar karaktersiz biri olupt "keşke ölsen" gibi tarzda şeyler yazman senin adına üzücü. Sonuçta sen dedin diye ölmüyorum, Tüm günahları da senin boynunda kalıyor ve karakterin böylelikle daha fazla düşüyor. Olay uzmanlar değil yer altındaki levhalar bunun için güzel bir kaynak sana gösterebilirim fakat depremin nasıl oluştuğunu bildiğinden bile şüpheliyim , uğraşmaya değeceğini pek sanmıyorum açıkcası. Ayrıca bu soruyu ben , her gün soruyorda değilim. Soruya devamlı yorum, görüş geldiği için üste çıkıyor. İyi geceler.
- +1 yıl
egonu tatmin ettin rahatlamışsındır umarım. depremin günü gününe hangi tarihte saatte olacağını biliyorsan peki orda İstanbul'da halen ne işin var. ya da dünyada her hangi bir yerde şimdi tarih ve saat ver deprem dediğin an olsun sana ne istiyorsan vermeyen de hakan değildir. kapıdaki 150 binlik arabayı satarım gerekirse ama bunu rüyanda bile bilemezsin
- +1 yıl
olay egomu tatmin etmek değil, verdiğin yoruma dusuncelerimle karşılık verdim. Ben tarih ya da saat mi belirtmisimde bir bunun üstünde duruyorsun. Yazdigimi iyi okumalisin"5yil içerisinde olacakmis diyorlar " burada ki diyorlar eki okuduğum tonlarca haberdeki bahsedilen yil miktaridir bunu da kafalarindan sallamamislar birikmiş levhalarin en fazla dayanma süresi ile göze alınarak yapılmış. Tabi ne kadar doğru elbet bilemem. Ben zaten duyduğumu yazdım burada gelip o tarihi savunmadim veyahut illaki olacak da demedim" olursa hazır miyiz?" manası adı altında bu soruyu sordum. Bence sen biraz önyargılarını kirmalisin. iyi geceler diliyorum tekrardan.
- +1 yıl
99 yılında 10 sene içinde deniyordu 17 sene geçmedi şimdi de 5 yıl içinde mi diyorlar. güldürme beni. bazılarının parası bitmiştir milleti korkutup rant için evini kentsel dönüşüme vermeyenleride ele geçirmek için yapılmış bir haberdir. ben burdayım 5 değil 15 sene de geçse İstanbul'da deniz hariç asla deprem olmaz. olmayacakta bunu da adım gibi savunuyorum.
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
+1 yılDayansak bile amerikada yeni bisey yapiliyor yapay deprem onlar kullandimi ejdadimizi sikecekler adamlar yapay deprem yamiykr ya biz anca hazirlanmaha bakalim
012 Yorumla- +1 yıl
Yapiyorlar yerlerdeki hatlarla oynuyorlar zaten depremde o dur hatlar oynadimi olur arastir bak zuzular onu bile bulmuş deprem olmasada ebemizi sikecekler o yüzden amerika ile aramiz iyi olmalı
- +1 yıl
Adamlar söylem ejdadimizi bile sikecekler savas ciksa millet ne yollicak asker oyle degil mi? E adam tek tusla yaraticak buyuk bir deprem tum askerler olu tanklarin uatunde ev ucaklar pert ne kaldi adam tek tuşla sevecek
- +1 yıl
Amin o. clari bos durmuyorki suc bizde bide ya adamlar orda nelerle uğraşıyor bizimkiler anca sikiyle tövbe tövbe adamlar çalışıyor haklarini yememek lazim
- +1 yıl
Ya dusun bor madeni bizde ucagin maddesi ya salaklar aliyor onu diyelimki 100 e satiyor adam ucak yapıyor bize 300 400 e satir bu salaklik degilde ne ulkede bilim adamimi kaldi ben bile bu ulkede olmam okusamda bir bok düşünümuyorlar
- +1 yıl
Bu akilla o bile zor
- +1 yıl
Seninlede :)
+1 yılEn son 8 sene önce gittim. Buralarda deprem osla sağlam tek kişi kalmaz her 1 metrede bir bina var derdim. Şimdiye hiç dusunemiyorum şehir bildiğin haritadan silinir
11 Yorumla
+1 yılHazır değiliz. Çarpık yapılaşma, nüfusun yoğunluğu ve diğer depremler de yaşanılanlar göz önüne alınınca hiç hazır olmadığımızı fark ediyor insan.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
44Cevap
- Gündem konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yıl99da depremi yaşadığımız zamanda da 5-10 yıl içinde daha büyük deprem olacağı konuşuluyordur. 17 yıl geçti ama hala birşey olmadı çok şükür :) Bu zaman diliminde yapılan binaların çoğu daha doğru düngün bir biçimde yapıldı ama eski binalar haddinden fazla. Ben yapılan o güçlendirmelere inanmıyorum. O nedenle asla 99 öncesi yapılan bir binada oturmam.
16 Yorumla- +1 yıl
Benim ki aslında inanmamaktan biraz daha öte. İnşaat mühendisiyim ve yapılması gereken güçlendirmenin gerçekten maliyetli olduğunu ve bu nedenle insanların bunu karşılayamacağı için göstermelik işlemler yapılıyor. Sizin binanın yaylı sistem olması çok çok iyi. 9un üstünde bir deprem olmadıkça çok bir sıkıntı yaşamazsınız :)
- +1 yıl
İnsanlar bilinçli olmazsa yapacak birşeyimiz yok. Göz göre göre çürük evde oturmak ne kadar akıl karı sen söyle. Yeni ev alanlarda kaç oda, kaç m2 diye bakmadan önce ilk olarak depreme karşı dayanıklılığını öğrenmeli.
- +1 yıl
Akıllı kadınmış bravo :)
Gündem konusunda 5,3b cevap paylaştı. Rant olmayinca akp hükümeti hiç sallamiyor binaları yenileyip saglamlastirmayi. Millet ölunce deprem bölgesinde yaşamanın fıtratına baglarlar konuyu en pişkininden.
14 YorumlaBu tür paylaşımlar insan psikolojisini olumsuz etkiler sana tavsiyem bir dahaki sefer gerçekten merak ettiğin ve ihtiyacın olan soruları sor ki rahat rahat millet cevaplasın ayrıca İstanbul depreminin olup olmayacağını allahtan başkası bilemez ben İstanbul'da oturmuyorum bu arada.
01 Yorumla- +1 yıl
dogrudur ama insanlar gorupte bilgilenip ona gore hareket etmesin mi yanlış düşünüyorsun insan bilmeli kendi isteğiyle konuyu takip takmamli. kesinligi cok yüksek birşey elbet kimse bilemez ama Allah bunları bilebilecek aletleri beyni bize vermiş Allah istemese yapmaz o depremi tabiki ama olacak bu olmaya da bilir. Bende ıstanbuldayim ve bu konuyu bilen bilmeyen görüşler almak istiyorum. Bende ıstanbuldayim.
Ne hazırlığı ya sen istediğin kadar hazırlık yap öleceğin varsa ölürsün yaşayacağın varsa yaşarsın yaradan bilir :) Kasmayın bu kadar imanınızı kalbinize kazandırın Allah'a secde edin ona güvenin. Gerisi bom boş.
39 Yorumla
+1 yılAbim küçükken bana burda deprem olsa cesetler topla topla bitmez en sonunda uğraşamayıp üstümüze uçaklarla beton atıp yeni hayatlarına başlarlar derdi. :(
Çocuk aklımızla çokta mantıksız değilmişiz.20 Yorumla
+1 yılSadece şunu diyebilirim ki Kentsel Dönüşüm bahanesi ile müteahhitlere verilen evler şahsi yorumum olarak % 70 'i hiçde güvenli değil bu yapılan evlerin büyük çoğunluğu yıkılır deprem olduğunda bence
20 YorumlaÇoğu bölge aşağı iner diye düşünüyorum şimdiden binaları yeniliyorlar
11 Yorumla3 gun enkaz altinda kaldım o depremde. Halam ve kuzenlerimi kaybettim yan dairede. hatirlamak istemiyorum. Hele bir daha yaşamak, kimse var mi sorusunu duymak hic istemiyorum. O depremden beri oturdugum evler en fazla 3 katlıdır.
03 Yorumla
+1 yılDeprem levhaların hareketinden meydana gelir levhaların hareketini ise bir çok şey etkileyebilir o yüzden depren herhangi bir zamanda herhangi bir büyüklükte olabilir bunu 5 yıl inde diye sınırlandıramayız
00 YorumlaGöstermelik belki bir kaç yer yapılandırılmıştır. :D
10 YorumlaYaa gerçekten çok korkunç Allah hepimizin yardımcısı olsun hepimizi bağışlasın
Amin iyi geceler 🎁10 YorumlaOlacağı varsa olur. Adı üstünde "teori" bilemeyiz ne olacağını.
11 Yorumla
+1 yılAman, kaçarız ne olacak yahu. Sallantı başladı mı? Kaç hemen dışarı, bina yıkılsın cana bir şey olmasın da mala olsun. Dert değil bunlar.
01 YorumlaÇok hazırlıklıyım o dereceki Zeytinburnu'nda oturacak kadar hazırım. Bir sallansa da temizlense İstanbul şu kalabalıktan.
02 Yorumla- +1 yıl
Yazık filan değil. İnsanoğlunun elbirliğiyle daha fazla para kazanma hırsıyla berbat ettiği bir şehri, beton yığını haline gelmiş, çarpık yapılaşmadan dolayı nefes alınamaz derecede olan şehir daha fazla nüfusu kaldırmaz. Yapacak birşey yok. Yaşayan kaderine razı. Ölmeyi göze alıyor. Ölmek için de o evlere yüzlerce milyar para veriyor. Doğa elbet kendisine yapılanın karşılığını verir.
Gündem konusunda 443 cevap paylaştı. bu hükümeti günahım kadar sevmem lakin çoğu hastahane ve okul sağlamlaştırıldı. ee boş arazilerinde deprem riski içeren mahalle maskesi altında ranta dönüştürüldüğünü biliyoruz
00 YorumlaBinalar dayanıklı degilki depreme dayanıklı diyorlar millete yutturuyorlar kağıt evleri
10 YorumlaBen giris katindayim kurtulamam heralde ben cikana kadar ohoo hazir degilim yani
02 Yorumla
+1 yılKimseyi üzmek istemiyorum olursa biteriz eskisi gibi.. Allah yardımcımız olsun :(
02 Yorumla- +1 yıl
Amin.
+1 yılistanbulu terk etmeyi düşünüyorum ama olacağı varsa olur takdir-i ilahi
10 Yorumla
+1 yıl2012'de de herkes İzmir'in oksijenini dusurmustu 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim oturduğum bina 2 katlı odamda giriş katta evde 8-9 tane giriş kapısı var uykuda yakalanmadığım sürece problem yok gibi allahın izni ile
01 YorumlaSenin benim durumum değil. Bu herkesin hassas olacak.
00 Yorumla"istanbul güzel şehir ama yaşanacak yer değil..."
11 Yorumlaolduğunda sağlam ölüm olur en az 2 3 milyon insan pert.
00 Yorumla
+1 yılBizim binada dayanmaz 4.2 şiddetinde bile çok kötü sallandik. 7 şiddetini düşünemiyorum
01 Yorumla
+1 yılHazirlik olsada İstanbul gibi bir yerde fayda edicegini sanmiyorum Allah göstermesin cok zor..
01 Yorumla
+1 yılGeçtigimiz senelerde kiyamet kopacak gok taşi çarpicakta diyolardi. s her denilene şeee yapmamak lazim
01 Yorumla
+1 yılİstanbul depreminden kurtulup araba kazasında ölebilirim. O yüzden ben pek önemsemiyorum.
00 Yorumla17 senedir her an bekliyoruz o anı yasamisdim gece çalışıyordum allah bidaha yasatmasin
01 Yorumla
+1 yılİnsanı ölümden eceli korur.
31 Yorumlaİstanbul da yaşayıp depremi takmıyorum akışına bıraktım her şeyi.
00 Yorumla
+1 yılHepiniz çim tohumu gibi serpileceksiniz o koca kulelerden.
sprite acı gerçekler00 Yorumla- Gündem konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul'da deprem olduğu an facia bununda yansımıası türkiye ye mal olur
00 Yorumla - Gündem konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılFacia olacağını düşünüyorum ben ama Allah korusun
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünümüz teknolojisi ile ne zaman deprem olacağını bilemiyoruz 5 yıl içinde olacağını kim söyledi
01 YorumlaBizimki yaylı değilde raylı sistem :)
14 Yorumla
+1 yılAllah korusun ama. ben birçok binaya güvenmiyorum
10 Yorumlaİstanbul'da yaşamıyorum gram umrumda değil soru da çok saçma söylentiyle deprem mi olur bu kadar mi cahilsiniz
03 Yorumla
+1 yılgelecegi allah dışında bilenmı var
04 Yorumla- +1 yıl
Zaman bakımından kimse bilemez öyle bişi olsaydı allah resülü muhammed kıyameti bilirdi zaman bakımından bilinemez
- +1 yıl
evet
+1 yılNe kadar hazır olabiliriz ki?
10 YorumlaHazır değiliz ölüp gidicez
10 YorumlaBen namaza falan başlayım o zaman asd
10 Yorumla
+1 yılBakir ölmek istemiyorum
30 Yorumla
+1 yılNapalım simdi ölelim mi deprem olucak diye :D
02 Yorumla- +1 yıl
Yaşayalım tabi
Bugun olecekmis gibi öte dunya icin
Hic olmeyecekmis gibi bu dunya icin
Gucumuzun yettigince
21 Araliktada kiyamet kopuyodu 😃
03 Yorumla- +1 yıl
Kıyametin Saatini Hz Muhammed Bile Bilemez Yüzlerce Ciltli Kitap TEfsir Cd Satıyorlar Kıyamet Alameti Diye HEpsi Yalan Din Tüccarlıgı
Araf 187 :Sana kıyamet saatinin ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. Onu zamanında açığa ancak O çıkarır. Kıyametin bilgisi göklere ve yere ağır gelir; kıyamet ansızın size gelecektir. Sanki, sen onu biliyormuşsun gibi, sana soruyorlar.” De ki: “Onun ilmi Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bu gerçeği bilmiyorlar.”[149]
- +1 yıl
bilim kıyameti asla kanıtlıyamaz kuran bilimle çelişmez çelişmedi eşcinsellik gibi şeyler bilimsel olarak kanıtlanmadı kuranın bilimle çelişmemesi allahtan gelmesi kıyametin bilinmemesi kuranın mücizesi
+1 yılorijinal sarışın mısın :))
00 YorumlaDASK sigortasi yaptırdım
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHazir degiliz
10 Yorumla
+1 yılGecekondudayım kanka en az hasarla kurtulurum :)
03 Yorumla- +1 yıl
En fazla çatı yıkılır binada olsam kaç daire yıkılır üstüme
+1 yılHayırlısı be 😀
10 Yorumla
+1 yılALLAH bilir onu
10 YorumlaHazırlıklı değiliz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSallanmaya hazırım koop koop
00 Yorumla
+1 yılBen hazırım
00 Yorumla
+1 yılInsanlar olmesin
00 YorumlaTerk et istanbulu
00 YorumlaHassktr
00 YorumlaDoğrudur
00 YorumlaYalan ya
00 Yorumlaharika
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım