iktidar ceplerini devlet kaasından doldurdu. şimdi ülkeyi idare edecek para kalmadı. sizce bu saçma sapan vergiler başka neden getirilir? savaş hali yok bir şey yok... elbette iflas etmek üzereyiz. emekli maaşları memur maaşlarında yakında zorlanma yaşarlarsa hiç şaşırmam
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İflas etmiş değiliz fakat durum oldukça sıkıntılı. En son devlet iflas bayrağını 90 larda çekti Sonucunda 26 banka battı memurlar dahi maaşını alamadı halk kuyruklara girdi. Kepenkler ve İş yerleri kapandı. Paraya sıfırlar eklendi ve birçok şey oldu. şu an böyle bir durumda değiliz. Fakat o noktaya doğru gidiyor gibiyiz.
Bu şekilde değirmeni döndürüyorlar işte. İşe yarıyor mu? Kısmet yarıyor. Ama nereye kadar bu şekilde değirmeni döndürecekler orası muamma. İlla bir yerde o değirmen duracaktır. Mesela Ecevit döneminde tam anlamıyla bir iflasın eşiğindeydik, memur maaşları/kamu ödemeleri yapılamıyordu.
Ben üzülüyorum ülkem adına şahsen. Gelecek karanlık. Eskiden kaliteli şey pahalıydı şimdi her şey pahalı, kaliteli şeyi de alamıyoruz ya da 12 taksit borçlanarak anca. Ki benim durumum kötü değil ama ben bile zorlanıyorsam artık Allah herkesin yardımcısı olsun.
Sokağa çıkınca konuşulan bu ayrıca görünen köy kılavuz istemez ki. Durum ortada. İflas eden ülkelerin listesine bakarsanız bunun çok da zor olmadığını görebilirsiniz. Amerika bile iflas etmiş zamanında.